За мен

Роден съм на 28 март 1959 г. в гр. Долна баня, Софийска област.

1111.jpg

(студент в Санкт-Петербург, 1980-1983 г.)

През 1979 г. постъпих в СУ “Св.Климент Охридски”, във философския факултет. През 1980 г. заминах да продължа образованието си в Русия и през 1983 г. се дипломирах по специалността философия в Университета в Санкт-Петербург.

През 1985 г. спечелих конкурс и бях избран за асистент по философия в Пловдивския университет “П. Хилендарски”, където работих до 1992 г. От 1992 ръководя частен ЦЕНТЪР ЗА РАЗВИТИЕ НА ЛИЧНОСТТА, в който група философи, психолози и социолози провеждаме изследвания върху проблеми, свързани с човека.

agrancharov.jpg

Автор съм на книгите “Животът на душата: психология” (1997, изд. ЛИК; прераб. изд. – 1999, изд. ЛИК и 2001 г., изд. A&G), “Универсумът на свободата” (2001, изд. АНИМА), “Изкуството на мисълта” (2001, изд. АНИМА), “Преследване на времето. Изкуството на свободата” (2002, изд.A&G), “Тайнството на живота. Въведение в практическата философия” (2006, изд. Изток-Запад), “Изкуството да се живее: етика на достойнството” (1998, изд. A&G), “Лаборатория по философия, или Книга за опитващите се да разбират” (2002 г., изд. A&G), „Еротика и свобода“ (Практическа психология на пола, секса и любовта), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г.

През годините съм публикувал много свои публицистични статии във вестници като “Култура”, “Искра”, “Глас”, “Пловд. новинар”, “Демокрация”, “Век-21″, “Свобода”, “Про и анти”, „Дума“, “Стандарт”, “Подкрепа”, “Капитал”, “Седем”, “Гласове”, “Парижки вести” и др.

490288.jpg

76 мнения за “За мен

 1. Знаеш ли, още с представянето си вкарваш гостите си в заблуждение. Поднасяш неверни факти. Ти не си заминал да продължиш образованието си в Русия, а в Съветския съюз; и не си следвал в Санкт Петербург, а в Ленинград. Само като смениш тези собствени имена, биографията ти се накланя наляво. Защо я подменяш, си е твой проблем. Но усещането за нечистоплътност започва с първите ти думи…

 2. От комунисти с железобетонни глави не искам съвети, най-малко пък нравствени; първо се покайте за 100-те милиона убити, а след това раздавайте нравствени квалификации.

  А че си комуняга си личи от това, че ти се чини, че Петербург е основан от… Ленин; за твоя мъка СССР не съществува отдавна 🙂

 3. Здравейте, това, което правите е похвално. Много ми харесва. Дори сложих препратка на моя сайт, която води до тук (умишлено не съм написал адреса му). Но като участник в т.н. преход още от самото начало, не разбирам защо сте изрязали текста от този плакат (става въпрос за момиченцето, което държи синьо цвете). За незнаещите ще кажа, че това е плакат на СДС от предизборните дни на 1992г (в годината не съм 100% сигурен). Тогава не исках да изпускам момента и имам много материали от това време, включително и почти всички плакати, като започнете от първия с лика на Лияна Панделиева. Забравяте, че все още има много живи хора, свидетели на тази огромна измама. Продължавайте в същия дух. Но….., възможно е да греша? В този момент плакатите не са пред очите ми и ако наистина не съм прав, че се извиня в следващото писане.
  Успех!

 4. Здравейте, грешите за плаката, нищо не съм изрязал, а и с фалшификации не се занимавам, не съм от тоя сорт хора 🙂 А иначе Ви благодаря за подкрепата, ако желаете, можем да си сътрудничим, ще се радвам!

 5. Абе аланкулу на тва ли та научия ония фолософе у СССР – „железобетонна глава“,а? Точно Ленинград си е или не ти го пише в диплома.
  По тая твойта философска логика не трябва да значи да казваме битката при Константинопол, а битката при Истанбул??
  Човека си е обективен и не виждам в думите му нищо свързано с комунизъм , комунизмът е бил или е много близо до друга персона.

 6. вы шутите…21 век на дворе, неужели нет ничего достойного внимания, как энциклопедия.Милые мои, вот нет снега в
  гордах, это тоже тема и история, пересмотрите темы.Я почту просматриваю, мне шлют не пойми что, не знаю кто, столько мусора, может оно и нужно, но не в дневнике.Я так понимаю, дневник это часть твоей души.Нам дается право выбирать – пользуйтесь. А информация бесполезной не бывает

 7. Вот решил вам немного помочь и послал этот пост в социальные закладки. Очень надеюсь ваш рейтинг возрастет.

 8. На Ваш блог знакомый в аську ссылку кинул. Оказалось ,что не зря Понравилось. Тепрь постоянно читать буду

 9. Хай,владелец сайта!!!
  Сильно понравилась заметка. просмотрел страници, то скажу, что печатаете очень красиво и выбираете полезные категории информации. Большое Спасибо!!!

 10. Хело,блогер!!!
  Сильно понравилась статья. Почитал заметки, то скажу, что креативите очень интелектуально и выбираете полезные топики информации. Большое Спасибо!!!

 11. Добрый день,автор!!!
  Мне очень понравился ваш aigg.wordpress.com и я бы хотел обменятся ссылками. как с вами можно связатся?
  заранее благодарю.

 12. Согласен. У нас на сайте, к примеру, обсуждаются практически все системы и самое разные программные продукты.

 13. Х – Х – Х

  Петдесет плюс една години.
  Колко биографично време
  дотук?
  До началото на житейската есен
  и нейната пресвята благодот-
  мъдростта.
  И до първия сняг в косите-
  до онзи миг на мълчанието,
  тишината и излетелите илюзии.
  Но ти си в началото на Пътя,
  Планината е изкачена до средата,
  а колко камъни и извори
  са все още до Края и Върха.
  Житейската есен,
  Времето,дарено от Боговете
  на Философите…
  Ала Горгона дебне отвред.

  За многая лета,Философе…

 14. Ангеле, Грънчаров, Колега, Философе,Българино, Човече! Разгледах блога ти, четох, гледах, мислих и от многото ти идеи мисля, че изведох едно основно противоречие според гледната ми точка на учител: Човечеството се развива цивилизационно благодарение на хора като теб( но се храни и размножава от друг тип индивиди).Защо, аджеба, за такива хора нямa място в българските училища (с ударение на последната сричка), а са гонени, но не веднага, а след като са прелъстени доброволно да предадат плодовете на труда си. Аз вече си отговарям – защото българското училище, модифицирано от последните министерства, се движи по принципите на Питър, по законите на Паркинсън и Мърфи, и благодарение на това е заприличало на институция, с която европейската култура се е разделила. Не страдай за училището, ще дойде ден то да страда за теб. Проблемът не е във вас. Вие само сте понастъпили проблема за опашката и затова ви е одраскал. Така ми изглежда за вашето училищно „кариерно развитие“, аз като изпадала в многобройни подобни ситуации се нуждая друг да види и да ми каже. Но колеги, българи и най-паче философи рядко се срещат зад крепостните стени на българското образование. Добре,че поне хора се намират, иначе отдавна да сме емигрирали . О то от чист патриотизъм – защото българите в Чикаго напр. са повече от българите в Сливен или Ямбол. и като такива имат нужда от качествено обучение и възпитание за запазване на естествено отбраната извадка на нацията.Поздравления за блога – информацията и връзките са богати, дизайнът – супер, за съдържанието – адмирации.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s