Лудницата “атакуваща България” в нейната най-възхитителна прелест

В последно време се радвам и смея донасита: страшно приятни емоции ми доставя общуването с “атакуващите” по някои форуми и в моя блог. То е същинска комедия, великолепни наслаждения получавам: нашите големи комици като Лафазанов и пр. “ряпа да ядат”, тия са безкрайно по-смешни. Ето, направих си труда да подбера някои бисери от това мое всекидневно общуване с някои куриозни и така прелестно смешни… “екземпляри” от серийната марка, наречена от мен… “лудницата атакуваща България”. Да ме прощават тия нещастни хора с психични заболявания, че използвам думата “лудница”, че един вид сравнявам атакуващите с тях: хората от нормалните лудници стоят несравнимо по-високо в морално, интелектуално и душевно отношение от смешниците, за които става дума. Просто не се сещам за по-подходяща дума от думата лудница, като се сетя, ще я сложа нея, а пък на психично болните ще се извиня още веднъж, че съм сравнил атакуващите с тях. Такова сравнение наистина е обидно за първите, пък и е съвсем несправедливо възвеличаване на последните, сиреч на атакуващите…

Та ето тия великолепно-смешни диалози, които са най-свеж хумор, взет направо от живота:

Та попадам ето на това съобщение: “3 март(Събота) – Общонационален митинг на АТАКА в София!!! Нека всички истински българи се чустват добре дошли! БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!!!”

“Чустват” си го е написал авторът на обявата, правописът навсякъде е запазен. Адресирано е, както се вижда, към „истинските българи“, такива се оказват само ония, които ходят на митингите на Атака. Ами останалите българи какви са? Разбира се, заяждам се, няма как, ето какво казвам: Сложете си обявата в кръчмите, пияндетата са вашия избирателен и електорален контингент, а тук едва ли някой ще ви се върже на въдицата…

Съответно съм контриран така: Не се притеснявай. На 3 март 2006 г. от „Св. Александър Невски“ до НДК беше препълнено с народ. Такъв митинг не е имало от 1997 г. насам. Интересно партийката ти дали може да събере повече от 200-300 души? (Става дума за “моята партийка”, както ще се разбере по-надолу, това е “партийката на Костов”. Баси проницателния атакаджия, как разбра че съм… “костовист”?! При това пише без грешки, намерих си майстора най-сетне!)

Друг атакуващ лениво се обажда: Кво, нещо май си се притеснил за присъствието на симпаризанти и обичащи Родината си българи а? Споко, не всички мразят България като теб. И не всички са длъжници на СССР като теб. (Тоя си пише нормално, с грешки, затуй не ме е страх от него.)

Оня, дето е с известни правописни познания, пак се обажда: Да смятаме ли, че открито обиждаш 650 000 българи, които гласуваха за АТАКА на последните избори? И ако ти претендираш, че тези честни хора са такива, то ти самият какъв си всъщност? И кой ти дава право публично да обиждаш много над половин милион български граждани? (Вижда се, доста е умен, бъзва ме по “тънката част”, обиждам “голяма част от народа”, което е дори… подсъдно, по конституция. Аз си знаех, че тоя е опасен, какво да правя сега?!)

Но това не било “голямото зло” за мен, атакуващите винаги ще те учудят. Ето, появява се още по-труден за надприказване атакист, казва се Ванката: Аз все още се чудя какво толкова се заяде с Атака. Всяка втора твоя дума е за „Атака“ и за Сидеров, а да – и за „малоумния“, „пияния“, „необразования“ електорат и пр. обидни епитети за него. Не ви ли е срам, че обиждате открито огромна част от българския народ, хора като вас, хора които се трудят, които си имат свои собствени житейски драми. Нямате право да съдите тези хора, защото те видяха някаква надежда (оправдана или не) във „Атака“. Тези хора 17 години (да не кажа 60 години вкл. и комунизма) са лъгани от всяко едно правителство дошло на власт. И ти с цялата си наглост започваш да ги обиждаш. Не си мисли, че си нещо повече от някой от тези хора. (Казах, този дори е феномен по отношение на атакуващите, в него си личат дори някакви наченки на интелигентност! Загазих яко, тежко ми!)

Аз обаче не се отчайвам и минавам в… атака, все пак съм стар боец и няма лесно да се предам. Казвам това: Аз казвам каквото знам: в нашия квартал активисти на Атака са двама хронични алкохолисти, а пък и в СКАТ виждам постоянно да говорят привърженици, които по всичко си личи че са ярки труженици на алкохолния фронт. Ако някой някого обижда то това са тези любители на ракийката, които обиждат сами себе си: трябва да разберат най-после кого повече обичат – чашката или Българията? А пък аз имам правото като гражданин да кажа: Бог да пази България ако такива като Сидеров се докопат до властта! Но понеже българският народ не се състои само от алкохолисти-атакисти, то този ден никога няма да настъпи, слава Богу! Тя, Ванка, Българията е колкото тяхна, толкова и моя, и когато именно алкохолистите се обявяват за „истински българи“, то това ми се вижда обидно за българщината, та затова така реагирам – и това си е мое законно право. (Казвам това и с интерес започвам да очаквам какво ще ми кажат моите атакуващи приятели)

Докато чакам, намесва се някакъв, който просто цитира нещо от пресата: “Православната асамблея няма нищо общо с Православието, защото именно употребата на Светото Православие за имперски или въобще националистически цели е проява на специфична ерес, която се нарича етнофилетизъм и се осъжда от Църквата. В документа като финансов участник във фонда е споменат убитият собственик на „МG корпорация“ Илия Павлов. Те припомниха, че през 2002 г. по негова инициатива президентът Георги Първанов беше награден с премия от фонда „За изключителен принос в постигане на единството на православните народи“. Няма велика сила, която да не си осигурява влияние чрез международни организации, репликира Татяна Дончева от левицата. Това не означавало, че България ще обслужва чужди интереси. Нима сме толкова задръстени, че гледаме на Русия като на враг, заяви пък лидерът на „Атака“ Волен Сидеров. Опасна за националната сигурност е турцизацията, не православието, добави той и поиска формацията да има пратеник в асамблеята. Лидерът на Атака Волен Сидеров застана в защита на Русия.“ (Този човек прави разговора доста сериозен, но аз си чакам моите прелестни опоненти от Атака, те ми доставят хубавите емоции)

Атакуващите обаче са изпаднали в дълбок размисъл по повод на моите думи и мълчат яко. За да подбудя и тласна напред мисловния им процес, се провиквам ето с тази реплика: Електоратът на Атака се интересува дали ще дават безплатна шльоковица на митинга, организаторите да обърнат внимание на народните копнежи – какво винаги са го правили…

Това дава резултат, пръв се съвзема от вцепенението, разбира се, най-интелигентният атакаджия и казва: Недей да съдиш, че всички са алкохолици по това, че единствените двама атакуващи, които познаваш, са такива. И аз познавам един квартален наркоман дето е фен на Костов, ама не казвам, че всички ДСБ-ари и костовисти са наркомани, нали?? А това за СКАТ – не знам, не я гледам много често. (Казах, че този човек е необичайно умен за атакаджия, ще видя зор с него.)

Аз съм принуден да кажа ето това, защото усещам, че скоро ще ме повали: Аз казвам каквото знам – от всички мои познати десетина са твърди привърженици на Атака и всичките с изключение на един си падат по чашката, това са към 90%, сам си прави изводите…

И ето, направих гаф, този човек се оказва същински феномен за нивото на атакуващите, представете си, той е добър дори в математиката! Сащисва ме, като казва ето това: По твоята логика, значи 100% от костовистите са наркомани, ако разгледаме моя случай. (Яко я загазих сега, аз дори имам пропуски в математиката, а той е перфектен!)

Аз обаче съм си малко… софист, та правя обходен маньовър за отклоняване вниманието на противника: Мисля че говорехме за атакаджиите, а за костовистите не знам, но те ми се виждат доста интелигентни хора – пак изхождам от моите познати, сред които има и доста симпатизанти на ДСБ. Сред тях няма нито един наркоман. А ти, впрочем, как разбра че кварталният ви наркоман бил „костовист“?

Чудото, неподозирано за нивото на атакуващите, отвръща: Потому что, дорогой товарищ, момчето наляво и надясно разправя как бил гласувал за Костов, колко хубави неща бил свършил и пр. Междудругото момчето е доста интелигентно, ама дрогата за 1 година го направи на лайно. Язък за момчето. (Оказва се, че той е и… психолог, наистина я загазих!) И понеже аз съм сложил емотиконче че се смея, той добавя: Не виждам нищо смешно в цялата ситуация… (Почти съм разгромен, но кой е предполагал, че има толкова “начетени” атакуващи, които и от психология нещо да поназнайнуват?!)

Аз вече нямам друг изход и минавам в юруш, в атака де, и съм доста нагличък: ОК, хубаво, ама не съм ти „таварищ“, „таварищи“ явно са ти таварищите от Атака! Смешното в тази ситуация е, че наркоманите не са такива, че да ходят по улиците и да говорят за кой са гласували. Тия хора са по-особени и не са толкова социални. Но карай, ти явно си съчини този случай за „костовиста-наркоман“ (наркоманите слабо се интересуват от политика!) и затова ти се смея. (Аз имам известни претенции да разбирам също от психология, книги съм писал по тези неща, та се опитвам да го затапя, ама дали ще успея? Факт е обаче, че той е костелив орех.)

В тоя момент се намесва друг атакуващ, който слага снимка от митинга на костовистите оня ден против цените на парното. Ако се сещате, там имаше един пенсионер дето се беше съблякъл по гащи, та именно неговата снимка публикува той, явно за да покаже колко са деградирали костовистите.

Нищо не казва, ама аз, понеже го познавам, вметвам само това: Ти май нещо имаш зъб на Костов: да не те е изгонил някога когато сви перките на мафията?! (Казвам това, понеже този постоянно парадира, че бил в чужбина. Той млъква завинаги след тази моя реплика.)

Едва сега се обажда един от ония, дето се бяха дълбоко замислили, минали са часове, и ето какво той е измислил, ето до какви плодове е довел неговия “мисловен процес”: Точно защото българският народ не се състои от алкохолици аз пък ти казвам, че Волен Сидеров един ден ще се добере до властта. Дори и в коалиция с други леви или десни партии. Обаче лично аз се чувствам омерзен, че дълги години гласувах за един уж „десен“ политик и бях жестоко излъган. Както и милионите като мен, които гласуваха против комунизма. И като тези, които бяхме участници във всичките тези събития. Този политик, чието име няма да спомена от етичност, сега гони заветните 0% рейтинг. И слава Богу, вече и най-заклетите антикомунисти разбраха какво представлява. Запомни само: той никога повече няма да се върне в голямата политика. (Вижда се, човекът доста се е понапрегнал, за да съчини всичко това, и минава в атака, това си е нормално: какъв атакуващ ще е той ако не мине в атака?!)

Отговарям му лесно, защото той не е труден: Такива като теб, на които комунизмът просто им блика от всяка пора на кожата, никога не са гласували за Костов – разправяй тия басни на децата! Всички, дето гласувате сега за Атака, сте гласували някога за Жорж Ганчев, за БКП на оня кукото Владимир Спасов дето е лидер на БКП, за БСП сте гласували, за кой ли не сте гласували, но за Костов не сте гласували. Пък и дори (да допуснем това за миг!) че сте гласували, хубаво сте направили. А пък това, че сега така жалостиво оплаквате единствената си достойна постъпка в този ваш скапан от недостойнство живот, ми показва, че съвсем закономерно сега гласувате за Атака. Цялата ДС най-люто мрази Костов, и мафиота Чьорни го мрази, и руснаците жестоко мразят същия този Костов, и атакуващите фюрерчета най-грозно го мразят – ето затова аз толкова уважавам и обичам Костов, разбираш ли ме сега?! (Едва ли ще ме разбере, той пак изпада в дълбок размисъл, само ме е страх да не прегрее мозъка на този човечец: толкова информация му подадох, че като нищо може и да прегрее като се опита да я смели.)

Онова чудо несрещано сред атакуващите, дето има познания хем по правопис, хем по математика, хем дори по психология, отново се обажда: И не съм си я съчинил тази история, защото това момче (момче  около 30 годишен е) е кварталния образ. И всички го знаят, че е наркоман, а че се интересува от политика – интересува се още отпреди да стане наркоман. Дори имаше и негова статия преди години за СДС-арския кандидат за кмет Х.Кирчев във Варна в едно от малките локални вестничета. Но ти изглежда си толкова ограничен, че не вдяваш нищо което ти се каже, нищо различно от твоето мнение и твоите виждания. Не уважаваш другите, не уважаваш техните мнения. Опитах се да водя диалог с теб, дори като се замисля – аз съм единствения, който се опитва да води нормален диалог с теб. Но НЕ, ти не излагаш доводи, ти обиждаш, ти се опитваш да налагаш своето без да даваш доводи. Ти си толкова себичен, толкова самовлюбен, че не може да бъде. Огледай се в извора (огледалото ако искаш) и се радвай на образа си, на своя неповторим гений. НАРЦИС! (Изглежда нещо съм го разстроил този човек, та започва така да ме напада, използвайки всичките си знания по психология. Явно това мое подмятане за наркоманите толкова силно го е разстроило, че и той минава, както се вижда, в атака: напада ме яко!)

И за да му е по-успешна атаката добавя: п.с. Пише се ТОВАРИЩ, а не ТАВАРИЩ. За учил в СССР е излагация да не го знаеш.

Аз обаче чакам ето този, сгодния момент, и не пропускам да кажа: Специално го пиша „таварищ“, защото на български така се пише. „Товарищ“ на български звучи като „товариш“, да товариш нещо, нали разбираш?! То „товарищите“ затова така нагло са ни се натоварили на гърба и до ден днешен. А на руски знам как се пише, оставаше да не знам – ама аз съм сега в България и пиша на български. А пък ти знаеш ли кои са тези, които като са в България, пишат на руски, знаеш ли как се наричат тези странни хора? Комунисти се наричат те. А пък уж вие, атакуващите, толкова много държехте на… българското, излиза, че държите на руското май повече, а? Какво ще кажеш? Аз май съм си прав като тълкувам вашия лозунг така: „Да върнем Българията на… руснаците!“ Абе съвсем съм си прав и без да съм нарцис, щом като ето, оказа се, ти настояваш и в България да пишем на руски…

И ето, че и най-интелигентният атакаджия се оттегля на размисъл. Дълго мълчи, не знам кога ще измисли нещо да каже, но аз целта съм си я постигнал: всичките атакуващи се оттеглят на размисъл, изпадат в яка медитация. Сигурно ще е полезна за душите им, само да не прегреят мозъците им… ето от това се плаша.

Та ето такива епизоди, взети от самия извор, ще публикувам оттук нататък в една поредица. Имам нещо още по-смешно, ама тук сега не мога да го сложа, че ще стане прекалено дълго. В близките дни ще ви зарадвам и с него.
 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s