Симеоновистите достигнаха дъното на нравственото си падение

Аз си мислех, че по-ниско не може да се падне от това, което направи Симеон: най-просташки излъга народа за прословутите 800 дни. Но се оказа, че могло. Той би собствения си рекорд, като преди изборите тържествено се закле, че НДСВ няма да се коалира с БСП. Веднага след това обаче направи коалицията 8:5:3. И ето че пак са във властта вече втора година, кажи-речи вторият им мандат във властта се поизтърколи. Едва ли вече някой им вярва, поради което те са си политически труп заедно с техния лидер, който заради най-пошли политически интереси пожертва и короната на България – защото тя не е негова, а на България. Писах веднъж, че е крайно време Симеон да абдикира и да се откажа от титлата си, ако не иска да я завлече и нея в своето собствено нравствено падение. Сега обаче чета, че говорителят на ДНСВ инициира процес за съживяване на лъжливата им партия. БСП е партията на лъжата, лъжата вече е нейна природа, а пък НДСВ се превърна в нейно отражение, каквато си е по замисъла на ДС. Само у нас има чудото, което може да се нарече монархически-ляв-ченгесарски-социализъм-и-олигархизъм.

Ето какви бисери намерих във „великолепните идеи“ на Ст.Илчев за оживяване на политическия труп НДСВ:

„В навечерието и по време на предстоящите избори за евродепутати и местна власт НДСВ ще стои на страната на тези, които се борят за повече хляб и по-малко зрелища.“ За „хляб“ винаги се е борила нашата „социална партия“ БСП, нея тия неща я вълнуват, заедно с всякакви други далавери и кражби, ето защо царистите сега декларират, че ще стават лява социална партия. Не се и съмнявам, те показаха, че са достойни заместители и сурогат на нашите лъжливи комуно-социалисти. А какво ли пък представляват зрелищата?

Ето отговора: партията щяла да остане „в рамките на нормалните усилия да се разясняват цели, които са постижими и възможности, които съществуват“. Сиреч те пак си остават „прагматици“, което, преведено на нормален човешки език означава, че пак ще си се борят за постижими цели като… лично облагодетелстване на своите хора от властта. Симеон даде пример в туй отношение като си върна имотите, а пък хвърли в калта короната. Тия явно са неспасяем случай…

„Когато ни предизвикват нетърпимо злостно, ние обикновено спокойно припомняме уникалното качество на бумеранга. На изнервените от тази образност казваме ясно и кратко, че обявяваме едностранно мораториум върху използването на каквито и да било похвати с цвят и мирис на провокация и компромат.“ Тези думи са разковничето: след като Симеон взе властта па копроматно-агентурен начин, след като той беше доведен в България по поръка на ДС, сега вече щели да обявят „мораториум върху компроматите“. Сиреч, искат да кажат простично: ние ви лъгахме, ние бяхме нечестни, нашият „нов морал“ се оказа една подигравка с тебе, избирателю, но от този момент знай, че ние ставаме… честни, достойни, правдиви, няма повече да лъжем и т.н. Кой ли вярва обаче на лъжеца като каже и тържествено обещае: аз повече няма да лъжа?! Дали има у нас още такива кратуни, които да вярват на такива отявлени лъжи?!

„Несъгласните с маниера да се водят мащабни компроматни войни, да се демонизират личности и да се прибягва до вендети, се увеличават… вече има сериозни симптоми за зараждащи се компроматни ветрове и скрито управлявани лавини.“ Това означава, че спекуланти като Илчев правят плах опит да се качат на вече доста пренаселената каруца на… бодигарда на Царя. Защото по този начин те де факто заявяват, че това, което американското издание писа за Б.Борисов, било… „компромат“. Така пасиансът вече се понарежда: пръв Гоце даде рамо на донът, сега Царят му удря едно рамо, утре, предполагам, и Сидеров, крайният антиамериканист и „патриот-русофил“, ще го подкрепи. В резултат на което картинката става съвсем прозрачна. Олигархията е единна когато трябва да се бори за властта си. Дори и П.Стоянов участва най-активно: направи провокация, в резултат на което СДС ще бъде изключено от Европейската народна партия. Следващата очаквана стъпка е коалиция на мутрите от ГЕРБ със… „запазената марка СДС“. Това ще легитимира ГЕРБ като „дясна партия“, и крайно обърканият избирател, естествено, ще избире и ще тури на власт същата тази комунистическа олигархия, предрешена този път като… „дясна“. По-просто от този сценарий не може да има, прост е като фасул…

А пък ние сме още по-прости и от фасула, щом се оставяме да ни лъжат така нагло и щом им вярваме…

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s