А пък в Америка защо все още продължават да бият негрите?!

Моята статия за русофилския синдром в националната ни душа предизвика твърде много спорове и крайни по тенденцията си отзвуци. Четейки разпалените изказвания на нашите русофили човек може да се задуши от смях, затова ви предупреждавам – за да няма после жертви. Не ми се иска да съм виновен за нечия така нелепа смърт. Целта ми беше да се провокира разговор, пък дори и да е прекалено горещ и ожесточен. Ще се насладите на комичната ценностна обърканост на нашите русофили, която се определя както от преклонението им пред вехти комунистически идеологеми, така и от странните им напъни да изглеждат модерни. Ето един откъс с такива коментари:

● Все ми се струва, че трябва да е минало времето на такива неграмотни, некомпетентни и изсмукани от пръстите доводи. Статията не ми хареса, дори настръхнах когато я четох – омръзна ми от хора, решили че могат да бъдат компетентни по всичко и да изказват мнение с такава маниерност и претенции за непогрешимост. Аз уважавам руския гений, но уважавам и обикновения руснак, не харесвам шовинизма им, но той не ми пречи и следователно не ги обвинявам в нищо. Според мен свободата е именно в това – да се уважаваме и да не си пречим. В тази връзка и статията на автора не ми пречи, но не го уважавам за неговото видимо повлияно мнение.  
 
● Живея от 20 години в Русия и смея да твърдя, че като цяло статията е обективна. Авторът ясно разграничава руския народ от самата Русия като държава, нещо което в своите коментари много от вас са пропуснали. През цялата си 1000 годишна история руснаците най-много са страдали и продължават да страдат именно от своята бездушна и самовлюбена до безкрайност руска (само)държавност. За нас като народ просъществувал 500 години без своя държава, може би Русия е била символът на държавата, способна да сложи край на робските ни мъки. Може би това е обяснението за отношението ни към Русия като държава? 
 
● Статията е доста зле написана, субективна, да не говорим, че има и правописни грешки в малкото цитати на руски. Поне да си беше направил труда да ги препише правилно. Не е нужно да пренебрегваш националната си идентичност, за да можеш да прецениш и някои други нации какво представляват. Смея да твърдя, че познавам руснаците и Русия много по-близо от автора – сигурна съм, и съм на различно мнение от неговото, но такива писарушки като него винаги ще има, а статиите им дори не заслужават да си губя времето с коментари. Но все пак, намирам статията за неграмотна от много гледни точки. Ако трябва да изразя симпатии към дадена нация, то това е Русия, а не Америка. От втората може само да ми се гади. А за да напишеш такава статия, трябва да си или много незапознат, или тъп, за да не можеш да прецениш реално, или някой да ти е платил за статията. И трите варианта са напълно допустими за автора в случая.  
 
● Ще напиша само „Пази боже, сляпо да прогледне“.  
 
● Този, който е писал статията е толкова тъмно син, че чак чернее. Няма проблем да си личност стига да не вредиш на околните, но ако си личност поради потъпкване на околните не благодаря. А за демокрацията по добре да погледне какво става в Ирак, Иран. Какво е ставало в Африка през 60-те и колко демократични са били в Чили. А и да погледне колко демократични и самите американци само че да си свали тъмносините очила. Но да не слага и старите си червени че ще станеш весело.

● Авторът на това писание има странна логика и учудващо прозрение: „В Русия най-великите личности са ги пращали на каторга, някъде далеч в Сибир….“Действително в царска Русия това е така, но по това време Сибир е и мястото.гъмжащо от болшевики-каторжници – да ги причислим ли към великите личности? „Русофилите у нас са били тъкмо страхливците…“ Така ли да мислим и за капитан Петко войвода, за Иван Вазов, за дядо Славейков, за Буров и за стотици други, които нямат нищо общо с комунизма? След като прочетох горното съчинение се учудих, че нито преди, нито след 1989г не съм срещал името на този смел и извисяващ се над „стадото“ автор!!! Прав е „анонимен“, че времето на такъв род съчинения е минало.  
 
● Още една посредствена статия за Русия! Да определяш Путин и Първанов като безлики си е точно такава простотия както тази от преди много, много години на един мой преподавател по научен комунизъм в университета, който определяше Никсън като гангстер. Впрочем никой ли не познава автора? Обикновено с такъв хъс пишат или бивши идеологически деятели или кандидат такива. Всички русофили били комунисти ?!? Мъка, мъка…  
 
● Само в путинова русия са убити над 200 (двеста) журналисти. Това е ужасяващо!!!!! В последните години започнаха да убиват неудобните си сънародници с радиоактивни материали. Позволяват си го вече и в Европа. Когато фактите говорят, нека „фатките“ да замълчат !!!!!  
 
● Долните коментари са написани от уродливи русофили, мърши, „приласкани“ от руския си господар предатели на българския народ, източник на всички нещастия на мнoгoстрадалната ни родина. Басирам се, мръсници, че държите портрети на Левски и Ботев в кабинетите си или лицемерно им отдавате дан в речите си… Проклети да сте!
 
● Статия – пример за поръчкова работа! Но: липсва обективност и подготовка. Без знаене на историята не е възможно да се даде еднозначна оценка на отношението на Българския народ към Руския народ. Борбата с руското самодържавие е различно от братството на народите. Като цяло – това е статия за превъзходството на индивидуализма пред общността. Твърдение, което е насочено срещу Българската държавност – явление повсеместно и пагубно. А да е говорим за общността на Вярата, езика, писмеността, манталитета и народността. И при условие че сме малка държава – резултат на подобна “интернационална” и индивидуална теория – тази статия е антибългарска. Изместваш темата. Измамници от такива мащаби колкото щеш (купувачи-продавачи). И ние в BG не сме цвете за мирисане. Но не виждам защо да не харесвам един народ, който говори моя език, народ с вековна и достойна за уважение култура, традиции и т.н.!!! При което съм могъл многократно да се убедя лично. И ако трябва след това да чета слова от сорта – те ли, пияните до козирка “братушки”… Веднага препращам към Златни или Сл.бряг, да се нагледате лятос на европейски маниери. Посерковци неграмотни с които можеш да говориш за сокър и нулеви познания за почти нищо друго.  
 
● Приятелю жаркий, Русия е единствената държава безвъзмездно освободила някого. Ако не бяха 200 000 убити „високомерни“ руснаци, виж Кюрдистан и това което остана от Армения. Интересно защо канцлера Щрьодер е на руска служба, а след като ги изгонихме при приватизацията на „Ер България“ ще купуват „Ал Италия“.  
 
● Най-вероятно имаш предвид тези дето бягат на шопинг? Щото от доста време има обратно вливане към тази държава. Иначе за нехранимайковците е ясна, и насред Манхатън да го сложиш, се тая! Няма да е зле, освен повърхностното лустро, да гледаш на света и от по-друг ъгъл. За държава с тези мащаби, влязла в най-новата си история директно от феодализма, е направила не малко. Не се сещам обаче, освен тях, някой друг да е плащал външен дълг на държавата България по-безкористно. Това е лично мнение, всеки си тълкува историята (като наука) по свой си начин. И не забравяй, че именно Европа в Ньой (средата на миналия век), благослови откъсването на наши територии в своя угода. Пък и сега не ни долюбват!!!  
 
● Руснаците ми харесват, щото ако гледат те нас под лупа както ние гледаме тях, в историята имат повече причини да ни мразят  
 
● Мило анонимно приятелче от 10:39, хайде да говорим 1:1. Твоите философствания не струват 5 стотинки, като народа се изнася като луд към охулвания от тебе свят, а не съм чул някой, дори и ненормален, да е побягнал към любимата ти Русия. Да не говорим за милионите руснаци, търсещи всяка възможност да напуснат Русия в посока към същия този „робски“ свят. Чети си записките по партийните сбирки и не излизай публично с подобни писания, че будиш само смях и съжаление…

● Твърде “задълбочен” и прекалено субективен (според мен) “анализ” по една обширна тема. Това ми прозвуча като социологическите прогнози непосредствено преди избори – убедително, категорично, неподлежащо на коментар. Моля автора да ни представи “разработка” по тема “Любовта на българите към Америка и американския народ”. Те може би са по-големи хуманисти, по-добри християни, или строя им е безкрайно социално справедлив!?!?! А защо все пак никой не каже открито че в страната на неограничените възможности всичко, ама абсолютно всичко се диктува от корпоративни интереси, завоалирани в прекрасни слова, повтаряни до безумие от платени медии. Защо не се каже че там Човек е роб, задължен до гроб, благодарение на добре пресметната политика на държава-банки-корпорации. Влакове за Гулаг вече няма, но там негрите продължават да ги бият!!! Моля прегледайте пак “8/11 по Фаренхайт” – Майкъл Ман от 2005г., 21 ВЕК, не само цензуриран, а забранен на Американския континент филм!!! Бих писал до довечера, но няма смисъл. Това ще остане под видимото поле. И кого в крайна сметка не разбрах трябва да обичаме, ако не родното племе – славяните. И защо все пак някой трябва ни УЧИ КОГО ДА ОБИЧАМЕ!  
 
● Най-после някой трябваше да го каже. Много години ще трябва да изминат, много вода трябва да изтече, докато това нещо бъде асимилирано и осмислено. Надявам се, че младото поколение, което идва, ще го осъзнае поради факта, че не е обременено от миналото.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s