Русофилски оргии из Българско

Не знам какво да кажа вече. То днес не бяха прочувствени речи, то не бяха бляснали от… немислене ведри очи, то не бяха епитети, то не бяха суперлативи и емоции. „Братята-руснаци“, „освободителите“, „вечната признателност“, преклонението ничком пред Големия брат, който ни мислел винаги доброто и се жертвал за нас единствено заради голямото си сърце. Патриотизъм до шия, ама в пурпурна русофилска мантия. Тържества, овации, ритуали, молебени, облечени с руски униформи ветерани, идилия – как пък никой не проумя гигантската манипулация, на която сме свидетели? И защо мълчат историците, не разбирам ето това?!

Да, датата 3-ти март е дата, в която е подписан мирен договор между две империи – Руската и Османската. Слага се край на войната, понеже Англия е предупредила руснаците, че ако влязат в Цариград, ще си имат проблеми. В селото Сан Стефано, намиращо се наблизо до Цариград, е подписан договорът, в клаузите на който се предвижда създаването на българска държава. Или възстановяване на българската държава. Четири месеца по-късно обаче е подписан друг договор, с който апетитите на Русия са отрязани и Българско Княжество е създадено само в Северна България. „Освободителката“ Русия с охота подписва този договор, защото самата тя няма особен интерес от създаването на силна българска държава. Но българска държава не се конституира с тези договори, в които няма наш подпис. Това става по-късно, когато се написва Конституцията. Българската държава и българската свобода особено блясва по-късно, например когато българите против волята на „Освободителката“ съединяват двете части на Отечеството и прокламират единна и свободна България. Но тия неща стават наистина по-късно. Независимостта на Българското Царство е провъзгласена едва в 1908 г. А на 3-ти март 1878 г., оказва се, е създадена територия в просторите на България, намираща се под окупационния контрол на руската войска. Това ли празнуват така разпалено днешните ни русофили? Нима с това искат да признаят, че техен идеал е намиращата се под руска окупация българска земя?!

Та днес наистина една разпалена русофилска оргия обхвана българските простори. Нито една друга страна не празнува замяната на една окупация с друга, но пак от чужда сила. Една империя е заменена от друга, а на нас пак ни е отредена съдбата на… доминион. Подвасално княжество. И ако нашите русофили бяха надделели и тогава, пък и сега, то България отдавна да беше не в Европейския съюз, а в… СССР, сега ОНД. За това, че сега сме в Европейския съюз трябва да благодарим най-напред на нашите истински патриоти като Захари Стоянов и Стефан Стамболов, които в най-решаващия момент доловиха коварната мисъл на Руската империя да ни прави „Задунайская губерния“ и направиха всичко за да спасят България от едно друго, не по-малко жестоко робство. Аз не знам някой от сегашните ни русофили да вземе да твърди, че руското робство било „по-добро“ от турското. Питайте поляците за това, те ще ви кажат истината, защото са го преживели…

Горките русофили от Атака особено са най-симпатични, наистина. Гоце Първанов усуква, но Сидеров си казва което му е на сърцето. Поради което чистосърдечно си признава кому служи Атака. На Русия служи и на Путин, ето на кой. И се бори уж срещу „турците“. Забележете добре, не срещу Доган, а срещу… „турците“, които ни били клали, бесели и драли живи. Това е сюблимния момент от свръхпатриотичната му реч. Тази ненавист срещу „турците“, която разпалва разгащилия се наш най-арогантен позьор е нещо, от което трябва да се заинтересува прокуратурата. Днешните турци не носят капчица вина за това, което е ставало някога. Така че да се насъскват „турци“ срещу „българи“ и да се провокират нови кланета на фона на това, което стана съвсем наскоро в „братска Югославия“ на Милошевич, е крайно опасно в места като нашето, където се иска една искра, за да пламне пожар. Ще го питам тогава къде ще бяга този разпасал се кресльо и позьор, ако успее да разпали пожар или пък нови кланета. В Москва ще бяга, къде другаде? Едва ли Сидеров живее с представите на 19-ти век, едва ли е с толкова изостанало съзнание. Просто му е поръчано да играе опасна игра. Аз знам кой му е поръчал тази игра. Лесно е да се досетите и вие. Просто не трябва да му позволим да я доиграе до логичния й финал. Чували сте за масовите гробове в Сребреница, нали? Ако не искате и у нас да има наша си Сребреница, Сидеров трябва да замълчи и да поседи превантивно в затвора за разпалване на междуетническа ненавист. Иначе пак ще иде в затвора, ама след като по картата на България се появят няколко поне наши Сребреници.

Не трябва да му позволим това, нали така, господин Главен прокурор?!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s