Писна ми от милиционери! Чу се, че и министър на културата ще е ченге! Това на нищо не прилича вече!

Хич не му е лека работата на Б.Борисов тия дни, когато към него напира цялата кариеристична гмеж: така винаги е било при победителите след всички избори; ето, примерно Костов, точно такива го провалиха. Тия, които завиждат на триумфатора, нека да отчетат и този факт: хич не му е леко. И грешките и провалите не само са възможни, ами са и неизбежни.

Че ГЕРБ има имидж на мутро-милиционерска партия се знае от всеки. Сега Б.Борисов е поставен пред следната дилема: или ще затвърди и докаже този имидж, слагайки милиционери, ченгета, роднини на милиционери и на ченгета, приятели на роднините на милиционери и на ченгета и пр. на всички постове, или ще се постарае да се предпази от такива. Като потърси и се опре на по-кадърни хора и специалисти, при това немилиционери и неченгета.

Разбира се, задачката му е кажи-речи съвсем неизпълнима: у нас способните немилиционери и неченгета никой не ги знае, те си стоят тихо някъде, неоценени и изпаднали в безперспективност, а пък нахалните милиционери и ченгета са навсякъде, бол, дето се казва, дал Бог милиционери и ченгета у нас – както твърди мъдрият ни и препатил народец. Та ще видим какво ще стане, но очаквам по тази линия доста гафове, за които вече предупреждава един проницателен читател на моя блог:

Аман от полицаи вече в тая държава бе, госпожа! Всички около бат Бойко са ченгета, на всички възлови места са ченгета – е, не се диша вече!

Чу се, че и министър на културата ще е ченге. Това на нищо не прилича вече. В тая държава за да просперираш или трябва да си милиционер или да си човек на някой (най- добре роднина на някой от ЦК на БКП).

Вижте ги и така наречените интелектуалци – еми постоянно се включват някакъв вид подкрепа на този или онзи политик. Как пък са толкова послушни, милите!

Очевидно е, че за да станеш фактор у нас трябва да си продадеш душицата, а Бойко не е случаен! Всички роднини на ръководителите от БКП сега са №1 във всяка област.

Очевидно на тези, които са създали Бойко, им е напълно достатъчен умствения му потенциал, но ви казвам: писна ми от милиционери!

16 мнения за “Писна ми от милиционери! Чу се, че и министър на културата ще е ченге! Това на нищо не прилича вече!

 1. Еми добро утро, че е така – ти не си ли гледал стари български филми? Нищо ново под слънцето.
  „Роднина, милиционер, роднина, милиционер….“ – такава е подредбата навсякъде в България, случайни няма :)))

 2. допълнение – сега видях точно какви си ги писал. Значи горния ми пост е валиден, защото просто наистина такова е положението у нас.
  Но не мога да не отбележа и факта, че плюеш предварително, което означава само едно, а именно че блога ти вероятно се финансира от едни по-червени среди :))
  Може и да си прав, времето ще покаже,но човека по някакви причини е успял да спечели доверието на хората, и още не е встъпил в длъжност – ти вече го осъди. Не бива тъй.
  Аз лично не съм фен на ББ, нито съм гласувал за него, но нека уважаваме демократичния избор на народа и наистина първо да видим какво ще направи, пък тогава да отсъждаме кое криво, кое право…

  • Абсолютно съм съгласен с изказаното. Много блогъри се превърнаха в пророци. Като че ли баба Ванга им даде дарбата си преди да си отиде от този свят. Престанете хора да бълвате пумия!

 3. За Б. Димитров: дори твърдите почитатели на новата мода трудно преглъщат присъствието на тази трудноподвижна фигура „трансфер“ от БСП. Нито ченге с ченгетата, въпреки че сам претендира за това, нито учен с учените, ама то и за Б.Б важи същото. Какъв е по точно този освен че беше директор на музей? По научна или полицейска линия беше в музея и дойде в герб. Ако човек с подобно поведение, лична култура, визия и начин на изразяване стане министър на културата, това означава, че и Бойко нещо не е в час. Добре, че мажоритарка и ако стане министър Герб губи едно място, това може да ги спре от излагацията поне в самото начапо.

  • Борис Димитров е един от малкото свестни историци. Друг е проф. Георти Марков.

 4. Грънчаров, още ли не вярваш, че този свят е изперкал? Обявяват вече и теб за червен и то „от едни по-червени среди“…

 5. Още никой не избран, само слухове се носят в пространството и драскачи като притежателя на блога започват да търсят начини за манипулиране и разпростанение на противостояние . Гадните „милиционери“ и „ченгета“ те са виновни за всичко нали!!!! Ми вземете ги избейте БЕ „итлектуалци“ с шлифовани мозъци. Докога все някой ще вИ е виновен?! Не мога да разбера хора които не познават и са нямали вземане даване с „ченгета“ да реват да не казвам като какви и да правят ТЪПИ генерални изводи. Писнало му?! Ами ходи в Америка! или по добре в гората като ти е писнало от „ченгета“…но най-добре при „тиквите-мутри“ сигурно там се чувстваш най-готино!!!

  • То че ще е зле, ще е зле. Но едва ли ще е ТОЛКОВА зле, колкото при предишната царско-педалско-турска куролиция. Т.нар. Автора на блога забравя тази дребна подробност, май.
   А, и да: никога не е късно да смениш боята, а да почервенее човек от яд е също нормално. в Русия народеца, ядосан на царчето с малко да не казвам каква точно помощ спретна една малка революцийка, такава, че 20-30 години след като е приключило основното ястие още разни автори дрънкат за ‘призрака’. 🙂

 6. и кажете, моля, в коя държава (от демократичните, разбира се) не е така, връзкар до назначен с връзки..

 7. гравитон – дори шапката на блога е с голяма червена лента. А иначе тук малко ми намирисва на „ченгетата викат дръжте ченгетата“ :))) no offence

 8. нищо ново под слънцето и в Абсурдистан(Чалгарийска територия)Така го напуснах преди 22 години…така си и остана…и май така ще го бъде!!!Отговорете си сами защо!

 9. Очевидно някой не е чувал за унищожените картончета на некои ‘величи’ или се прикрива и манипулира нещо … Повечето хора от ‘милиционерите’ са работили за националната ни сигурност, но хора, които окрадоха държавата, изкривяват тези факти …

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s