Стратегията на Русия и Китай за скорошно завладяване на САЩ

Публикацията в блога под заглавие Центърът на глобалния тероризъм е в… Москва! предизвика твърде много коментари и в самия блог, и под връзката към нея в страницата ми във Фейсбук (цели 87 коментара!). Ето тук коментарите, които са в самия блог, заслужаващи според мен по-особено внимание:

Анонимен каза: Моите наблюдения показват, че ситуацията се изостря с всеки изминал ден. Интересен въпрос е как точно „ще го направят” Русия и Китай – как ще завоюват световното господство, използвайки тероризма. Защото никаква терористична атака, дори с преносими атомни заряди, сама по себе си не може да постави Америка окончателно на колене. Необходима е комбинация от фактори, като накрая Русия и Китай ще трябва да се разконспирират и да ударят Америка открито. Едно обаче трябва да е ясно: след 11.9.2001 ние вече се намираме във фазата на сивия терор или в жаргона на ГРУ – „увертюрата”, при който Москва използва пълномощници (Ал Кайда) и не оставя визитната си картичка. С евентуалното използване на оръжие за масово поразяване от страна „терористи” (в действителност вероятно руски и китайски спецназ) в Европа и САЩ се преминава към фазата на „розов терор” и вече няма връщане назад. Следващата фаза вече ще е „червеният терор”, т.е. ядрената Трета световна война.

Има много варианти. Съществен елемент от комунистическата стратегия е провокирането на дълбока икономическа криза в западния свят и в частност в Америка. Идеята е впоследствие Западът да бъде атакуван военно, без Русия и/или Китай да получат масивен ответен ядрен удар. Детайлите са неясни, но в крайна сметка всичко ще завърши със сухопътно нахлуване на руски и китайски войски в Европа и Америка. Русия ще получи Европа, Аляска и части от Канада, Китай ще окупира континенталите САЩ. В тази Трета световна война Русия ще даде военната техника, а Китай човешките маси за армиите на комунизма.

По-конкретно: американският консервативен анализатор Джеф Найкуист на 22.10.2010 за руско-китайското разписание и техниката на удара:

“Изненадваща атака срещу Съединените щати изисква определени политически и икономически предпоставки. Не е възможно де преживееш политически психологическите последици от ядрена атака, ако не я направиш неизбежна или не я припишеш на трета страна или на Съединените щати (или на комбинация от фактори, несвързани с Москва). Трябва да имаш алиби. Трябва да имаш изкупителна жертва. Виждаме, че такава се създава под формата на Ал Кайда, Северна Корея и Иран. Дори Венецуела може да влезе в играта. Глобалната икономическа криза трябва да се изостри и пред съда на световното обществено мнение Америка трябва да бъде обвинена за това. Всички тези предпоставки са абсолютни и са абсолютно необходими. Освен това една нова международна финансова архитектура трябва да е готова преди пълния колапс на долара. Москва и Пекин работят върху тази подготовка от години.

Когато атаката дойде, тя ще започне с терористични удари срещу американски градове. Истинската цел на хаоса, който ще последва, ще бъде обезглавяващ удар, съчетан с операции на психологическа война, в които антиправителствени екстремисти ще обявят, че федералното правителството е замесено в конспирация да лиши хората от техните свободи. Резултатът ще са анархия и разпад. Теорията на конспирацията тогава ще изпълни своята набелязана цел, като направи изплашената и параноична страна невъзможна за управление и неспособна да поддържа убедителен ядрен сдържащ потенциал.
В седмиците и месеците след терористичните удари активни мероприятия на психологическа война ще обърнат американците един срещу друг. Когато това достигне критичната точка, ракетите от Русия/Китай ще ударят нашите разпадащи се и неподготвени ядрени сили – може би с извинението, че трябва да се предотврати идването на власт на опасен десен диктатор в САЩ.

Тази обща картина е сценарии – един от многото – в който аз не съм попълнил празните полета. Но общите принципи на изненадващата атака са изложени, както и необходимите условия, без които една такава атака не може да се извърши уверено.”

Алтернативен сценарий:

1. Колапс на долара и еврото. BRICS – Бразилия, Русия, Индия, Китай и Южна Африка – вече го подготвят. Резултат: хаос и дефицит в Америка, инфлация и покана от страна на ООН към чуждестранни войски, най-вече руски и китайски, да „помагат” в САЩ при поддържането на реда. Тази фаза би могла да продължи до 24 месеца.

2. В рамките на 12-24 месеца голяма терористична атака с модерно биологично или ядрено оръжие в САЩ.

3. Няколко седмици след това атака с ЕМП-бомба (електромагнитен пулс) от страна Иран и/или Северна Корея срещу САЩ.

4. Ефективно неутрализиране на икономическа и военна мощ на Америка.

Ангел Грънчаров каза: И после що ще да стане? 🙂 Комунизмът винаги е бил паразит, уловен здраво, впит в живото тяло на капитализма. Без капитализма комунизмът е осъден на умиране; какво става с паразита, отстранен от тялото на „приемника?“

Комунистите, за да паразитират, имат нужда от капитализма. По тази причина оценявам горната теория като недомислица. Ако комунистите искат да се самоунищожат, воаля, да заповядат, да унищожат капитализма.

Ако могат де, щото това съвсем не е сигурно. Напротив, изобщо не е сигурно. Въоръженият до зъби комунизъм от ерата на неговия разцвет не можа нищо да направи на разядения от левичарство капитализъм от 60-те години, та сега ли ще може нещо да направи?!

Мисля, че се шегувате с тия ваши теории. Прав ли съм? Поздравления!

Мрачните ви сценарии мен лично много ме веселят! Повдигат ми, тъй да се рече, духа! Изпълват ме с оптимизъм в светлото бъдеще на капитализма 🙂

Анонимен каза: До 20 години Русия ще рухне. Полезните й изкопаеми са на привършване, етническият прираст взима тежък дан у този някога велик народ. Системният терор на комунистите е увредил гена му, останали са само вдебилени путинисти и комунисти. Няма ги вече интелектуалците, аристократите, поетите – или са изплашени и не смеят да кажат нищо.

Тогава Ислямът ще нанесе своя удар и ще завладее гигантски територии от Русия. Славянската страна ще бъде свита в европейските си граници, а на азиатската й територия ще се издигнат още ислямски републики.

Днес комунистите наистина използвят Исляма. Но това е до време. В крайна сметка ще се окаже, че ислямският фундаментализъм, древният враг на Запада, е този, който ги използва.

Виждате ли, толкова е лесно да се пишат конспиративни теории 🙂

Анонимен каза: По-голям „идиотизъм“ не бях чел. От това че Зуахари бил на обучение в Москва, следва че центъра на тероризма е в Москва?? … Осама е учил в Лондон, тогава по вашета логика излиза, че Лондон е най-големият терористичен център….

Анонимен каза: Зауахири не е бил студент в Русия, а според свидетелства на Алекасндър Литвиненко през 1998 (или 1996-97) е бил трениран като терорист в Дагестан от ФСБ.

Колкото до комунистическата „конспирация”, тя всъщност не е конспирация, а стратегия. Но за осъществяване на стратегията е необходима конспирация. Аз иначе съвсем не съм привърженик на конспирацията, а скептик и емпирист, който гледа само фактите. Учудвам се, че дори антикомунистите в посткомунистическите страни не са в състояние да схванат замислите на комунистите и все още живеят в един наивен, фукуямов свят на края на историята.

Тези антикомунисти са един вид марксисти с обратен знак: те смятат, че не комунизмът, а капитализмът закономерно е победил, респ. ще победи в историята. Но такава закономерност няма. Хубаво е да се вярва в победата на доброто над злото, но това е приказка, в реалния свят е друго. Аз разбирам антикомунистите в Източна Европа. На тях им трябва сламка, надежда, опора и това е Западът, Америка и т.н. Наистина е шок, когато им се каже, че реалността е друга. Те искат да чуят, че комунизмът е на бунището на историята и бъдещето е светло.

Колкото и грижливо и старателно да се излагат аргументите, политическите лидери, анализатори и обществото отказват да повярват, че има дългосрочна съветска стратегия за поставяне на Америка на колене. Така че аз не се учудвам, че и г-н Грънчаров не вярва. Всички тези предупреждения се отминават с лека ръка и всички продължават смело и бегрижно напред.

Въпросите какво ще правят комунистите като победят са наивни. Комунистите не си задават такива въпроси. Те искат световното господство, а после какво ще правят, си е тяхна работа. Всъщност знае се: същото, което правиха след 1917 и 1944, но в глобален мащаб. Самият Виктор Суворов (Резун) в своите книги показва именно това: още Сталин е бил наясно, че не може да има едновременно две системи. Комунизмът не може да съществува в конкуренция с капитализма, защото капитализмът наистина е по-ефективен (последното никой не го отрича):

„В «Последней республике» вы исходите из тезиса, что Сталин стремился к мировому господству, потому как это заложено в природе коммунизма. Но Российская империя и без всякого коммунизма стремилась расширять свои границы…

– Российская империя могла остановиться в любой момент в смысле захватов. Выгодна Аляска — держим при себе, нарвались на Соединенные Штаты — сил на борьбу не тратим, продаем Аляску. И дальше мирно сосуществуем с окружающими, конкурируем с ними. Вот отличие — Советский Союз не мог мирно сосуществовать, потому что на Западе жизнь людей лучше. Весь западный мир был вызовом нашей системе. И у советских правителей оставался единственный выход: закрыть границы и потом сделать так, чтобы граничить и конкурировать было не с кем.”

Но Суворов предупреждава:

„Вся история мира — это военная история, история конфликтов, противостояния.

Сейчас Америка на коне, но это не может продолжаться вечно. Когда противостояли друг другу США и СССР, уважаемые в мире экономисты придерживались точки зрения, что одна из сверхдержав должна рухнуть. Они не знали, какая первая. Союз рухнул и тем спас Америку, дал ей несколько лишних вздохов перед теми большими потрясениями, которые ее ждут. Вот рухнет доллар, основа американского могущества, — а он обязательно рухнет! — тогда и посмотрим.”

Това го казвам не аз, а Виктор Суворов, беглец от ГРУ с неотменена смъртна присъда в СССР-Русия.

Така че тези теории за съжаление на са съвсем шегички. Комунистите ще извършат тези нападения. Дали комунизмът в крайна сметка ще има успех, е друг въпрос. Може би комунистите наистина подценяват човешката природа и свободата и демокрацията някои ден все пак ще вземат връх. Но преди това ще има големи сътресения, кръвопролития и диктатури.

7 thoughts on “Стратегията на Русия и Китай за скорошно завладяване на САЩ

 1. Тези хора нямат умора. Измислят си разни конпиративни теории, че комунизма ще победи затова се е видоизменил. Та той се срути тотално и навсякъде. И тези теории са измислени за това, да оправдаят рухването му. Прав е Грънчаров, като казва, че ако комунизма победи капитализма, ще се самоунищожи, защото е паразит, а паразита не може да живее самостоятелно. Тези теории могат само да развеселяват мислещите хора, и да радват увредените от комунизма представители на човешкия род.

 2. Чета и не мога да повярвам на очите си.Русия и Китай нападнали САЩ чрез пълномощниците си от Ал Кайда???Абе не бяха ли САЩ и ФБР тези,които създадоха Ал Кайда и Осама бин Ладен???Какво правят САЩ в Ирак и Афганистан,борят се срещу руските пълномощници или окупират и завземат нефтените кладенци в Ирак.А до 2001 г.талибаните бяха спрели напълно пройзводството на опиум,но изведнъж САЩ нахлуват и не след дълго пройзводството на опиум скача 100 пъти повече от преди да бъде спряно от талибаните.Фамилия Буш и Бен ладен имат обща фирма за нефт,една от най-големите вносители на нефт в САЩ последните 10 г.Нима Русия и Китай са виновни за финансовата криза в света започнала от САЩ или по-точно от Wall Street.САЩ се опитват да изградят противоракетен щит уж за ракети от Близкият изток,но истината е,че не е далеч времето когато Русия ще бъде притисната от САЩ и НАТО,защото останаха единствената независима страна с толкова много природни залежби.
  Мразя комунизма и всички комунисти,но вече няма комунисти,демократи,капиталисти и т.н,а има една алчна клика от могъщи хора жадни за власт и световно господство,а Америка и управляващите я корпорации са най-големият враг на човечеството,а не умрелият комунизъм!

  • „… Америка и управляващите я корпорации са най-големият враг на човечеството…“

   Цитат от учебник по „Научен комунизъм“, изд. Наука и изкуство, София, 1981 г., стр. 281 🙂

  • Въобще не съм съгласен с този извод.! Най-големият враг на човечеството е собствената му глупост. На второ място – войнстващият ислям. Американските корпорации са на трето.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s