Запис на днешното интервю на Иван Костов по БНТ

Гледайте видеозапис на днешното интервю на Иван Костов по БНТ на ето този адрес. А ето и някои от първите коментари на интервюто, които намирам във Фейсбук и които препечатвам тук, та да стигнат и до читателите на в-к ГРАЖДАНИНЪ:

Стоянка Димитрова: Отново пределно ясен и точен анализ на последните политически събития у нас! На българите ежедневно така трябва да се говори, обяснява!

Жоро Стефанов: Както винаги ясно, кратко и точно! Държавник и макроикономист от КЛАСА !

Ginka Petkova: Без много излишни приказки всеки може да разбере какво казва Иван Костов. Неслучайно днес е поканен точно той да комементира сегашната ситуация в България.

Oly Paneva: Кратко, ясно и интелигентно, но българина иска да му се говори помпозно и да го лъжат.

Евдокия Шишманова: Моля се на Господ управляващите поне веднъж да чуят господин Костов! Има какво да научат от него, но лошото е, че се възприемат за всевишни.

Иван Бухов: ГЕРБ я кара през просото! Прави ремонти и запушва дупки. Няма стратегия, обоснована програма, върви на тъмно, не се знае къде ще стигне!! Не пита, акъл от никого не взема!! Зиг-заг и напред-назад!!! Не може така! Трябва разум и знания!!!

Сомалийски пират: Бухов, откъде разум и знания в тикви?!?

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ПРЕСЛЕДВАНЕ НА ВРЕМЕТО: Изкуството на свободата, изд. A&G, 2003 г., разм. 21,5/14,5 см., мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр., 8.00 лв. Книгата говори за “нещо”, което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда “добре познато”, съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се “съобразяваме”, но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време?, почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга “поглежда” в скритото “зад” мълчанието ни – за времето, живота, свободата.

Едно мнение за “Запис на днешното интервю на Иван Костов по БНТ

  1. 2001 г.когато всички се навиваха да гласуват за „царо“ защото щял да да докара пари с връзките си ,майка (мир на душата и) им викаше „имам празни чували,изпрани са да ви ги дам ,може да няма с какво да носите парите“.А аз им виках „на където сте тръгнали ще дойде ден да пълзите със свещ в ръка пред Костов и ще го молите да ви спасява пак“.Какво са ми отвърнали тогава,мисля няма нужда да казвам!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s