Защо Р.Инджова, сякаш е змия-усойница, се нахвърли толкова злобно срещу И.Костов?

Днес съвсем случайно попаднах на скандалното явяване на Ренета Инджова в предаването на Люба Кулезич. С изражение на лицето, наподобяващо това на пияна костенурка, на която някой е откраднал яйцата, и с агресивно хашлашко поведение, наподобяващо това на настъпена змия-усойница, тая фамозна дама почна да бълва злобни думи по адрес на премиера-реформатор Иван Костов. От словоизлиянията и се разбра само, че страшно много му завижда, което пък означава, че една такава патологична завист може да се обясни с едно-единствено нещо: че въпросната дама е прекалено посредствено, некадърно и аморално същество.

Също така се разбра, че Р.Инджова без свян изпълни една гнусна поръчка. А кампанията против Костов, която напоследък ескалира, показва единствено колко много дадени среди ги е страх от него. Що ли толкова много ги е страх тия пусти ченгета от Костов, а? Явно има за какво.

Гнусна работа! Вече съвсем са се разпасали. Но е хубаво, че има и неизвратени хора, които не се хващат на лъжите и клеветите на олигархичните слугински медии против Костов; ето какво примерно пише г-н Стоян Хлебаров във Фейсбук по повод на същата тази случка, именно крамолното злобно изявление на Ренета Инджова:

Гледах интервюто й и не можех да повярвам на очите си!? Как е възможно толкова злоба и комплексарщина да се побере в един човек!?

Даже не разбрах защо го мрази. Освен за това, че се появявал „толкова често“ по телевизиите!? Но ми стана ясно как е възможно човек като нея да ни бъде… министър-председател!? П​росто излъчването й на надута пуйка със самочувствие на „неповторимост“ е толкова крещящо неадекватно, че може да служи само като еталон за глупостта и безпътицата ни като народ по нова време!?

Колкото до качествата на Иван Костов – не помня да се е натискал да се появява по някоя телевизия. Когато си умен и има какво да кажеш на хората – те сами ще те търсят!

А злобата на госпожата може би идва точно от това, че тя – въпреки поста, който по една случайност заемаше (без да е била избирана на някакви избори!) – никой не я запомни с нещо съществено. И затова и не я канят никъде – освен да излее злобата си някъде!?

Мир на праха й… на набеден политик!

А ето какво пише г-жа Елка Качева:

Просто не мога да проумея неистовия вой против Ив.Костов и постоянното подканяне от Сульо и Пульо да се махне веднага, незабавно и пр.

Какво и на кой пречи след като всичките му опоненти са единодушни, че е бита карта и маргиналната му партийка категорично няма да бъде представена в следващия Парламент?

Вече повече от 12 години Костов пречи на три некадърни, корумпирани и мафиотизирани правителства да си свъшат работата – както направиха всички правителства в бившите соц.страни (без Румъния).

Ми да си направят нова партия, да се пръкне нов лидер или да разпознаят ”партиятя ГЕРБ”, която, впрочем, се одобрява от мнозинството.

Изводът просто се налага: Костов пречи защото без него НЕ МОЖЕ. Ако можеше то кой би губил сили и време да се занимава с него.

Колкото по-рано се разбере тази истина от повечето хора, толкова по-добре за България.

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 ЛВ., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд.

Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

16 мнения за “Защо Р.Инджова, сякаш е змия-усойница, се нахвърли толкова злобно срещу И.Костов?

 1. Много добра статия! Радвам се, че има хора, които осъзнават какво е направил Костов за България. А подобни интервюта с политически туристи, като Ренета Инджова не си струва да се гледат. Просто нямам излишно време за губене.

 2. Не съм сигурна ,че сте прав за Костов и Инджова. Наистина заприличвате на секта с това „Алилуя“ за Костов. Искам, да прочета смислени аргументи за неговото присъствие в политиката/в миналото и сега/ притеснена съм, че има основания за неговото заклеймяване, и съм склонна да вярвам в личностната му девалвация . Не видях нищо дадено като аргументи в обратна посока от вас .

  • Прочетет книгите ми СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие „Кратка психологическа история на съвременна България“) и БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие „Идеи за нашата философия на живота, историята и съвременността“) и ще разберете това, което Ви интересува… няма никакво „Алилуя“ за който и да било, има исторически факти и историческа истина…

  • Несериозно е да искате в коментар за злобата на една жена да прочетете смислени аргументи за присъствието в политиката на предмета на нейната злоба, уважаема госпожо. Той (предметът на злобата) така да се каже не е предмет на този коментар.

 3. Явно авторката не познава всички факти и емоцията ѝ не лежи на здрава информационна основа.
  Свидетелите, близките свидетели на 20-годишния ни преход, не биха си позволили толкова едностранчив „прочит“ на интервюто на Ренета Инджова. И толкова крайни епитети, рисуващи както единия, така и другия политик.
  PS: Не знам защо реших, че е авторка… Анонимката е най-безопасната публикация.

 4. Анонимната горе се казва П.Ранделова и се интересува, като как така свестни хора, които впрочем уважавам, имат дълбоки резерви, /че някои от тях и непоносимост/ към Костов -Григор Лилов, д-р. Тони Филипов, Едвин Сугарев, др .Михайлов.Първият обяснява как се е взел Костов и как един от престъпните кръгове са редили кабинета му, вторият го иронизира , третият му задава болезнено- неудобни въпроси ,чиито отговори все още живо ме интересуват. Четвъртият просто го неглижира ,и го характеризира ,като болезнено ревнив към егото си, човек. Командирът се направи на обиден на целият народ ,и не благоволи да даде отговори на някои въпроси, които ако си беше направил труда да развие достъпно, защото ако се чувстваше прав, е нормално да го направи-може би доста мислещи хора щяха поне да помислят в/у думите му.Питам се защо не изхвърли Бисеров и Цонев, защо не отвори досиетата, и др., и др. Самата аз му бях твърд фен, но сега се мятам м/у Осанна и Разпни го- вече не давам доверието си така лесно -просто не му вярвам!Единствената надежда за Костов ми е ,че един достоен журналист, Невена Гюрова разклати убедеността ми, че е предал народа си /тя впрочем казва добри думи и за Григор Лилов/.както разбирате за мен нещата не са еднозначни , а трагично противоречиви, защото имам нуждата да вярвам в някой съвременен ДЪРЖАВНИК от ранга на Стамболов /имаме спешна нужда като народ /, но и не искам да бъда лъгана наивно. А ако искате да помогнете на повече лутащи се хора да намерят отговорите на въпросите си , не им продавайте книгата си , а систематизирайте и пускайте достъпно информацията, която имате. И тогава хората сами ще преценят дали да ви се доверят и да ви купят книгите

  • Костов е давал и продължава да дава отговори на най-различни въпроси г-жо Ранделова. На някои, на които е отговарял вече стотици пъти е възьможно вече да е спрял да отговаря. Това обаче не означава, че не им е отговорил.
   Вие защо не се опитате да формулирате въпросите, на които според Вас не е дал отговор? Предполагам сама разбирате, че на всеки може да се случи да пропусне да отговори на незададени въпроси, но едва ли цялата вина за това ще е негова.
   Ако обаче част от въпросите Ви са „защо не изхвърли Бисеров и Цонев“ и „защо не отвори досиетата“ е очевидно защо не им е отговорено – защото тези „въпроси“ в себе си съдържат неверни твърдения, т.е. това не са въпроси, а опит за внушение и манипулация, или казано по-просто – лъжи.

 5. и такива квалификации като заглавието на статията ,не ви отиват-давайте го по-спокойно , аргументирано и по зряло

 6. За мен Иван Костов заслужава уважение и в него имам надежда. Когато Бойко се обяви за син, помислих, че ще го направи финансист на екипа си- но той нямаше да допусне катаклизми. В трудно време да ни управляват умни
  Болно ми е едни политици да плюят други…

 7. Къде ги тия отговори, бе хора?! А досиетата… нима не ни държат още в ужасна зависимост, а Костов имаше пълната власт да ги отвори по онова време ,ако му стискаше? Или бяха като кутията на Пандора – по-добре затворен и укротен, вместо разбеснял се ужас …

 8. Вие на това отговори ли казвате г-н Венков?! В порядъка на една минута ,какви сериозни и оневиняващи отговори могат да се дадат? Още повече ,че аз помня, как при явните и нагли корупционни практики на Йорданов и Цонев, високомерното отричане на Костов. Всички го виждаха , само Командирът -не. Отговорът му за преватизацията, беше вял и повърхностен. Е как да разберат хората какво е имал пред вид експремиерът ,като не обяснява на човешки, достъпен език .Дори Вени Гюрова даде по-разбираем и по-подробен отговор, защо и как са направени тези приватизации.

  • Госпожо, много лъжете, сериозно изопачавате историческата истина. А истината е следната: Костов назова корумпираните на конференция на СДС, ала те се бяха така здраво окопали, че не можа да ги катурне. Те бяха депутати и можеха да бутнат от своя страна правителството. И с това реформите щеше да бъде свършено. Наложи се за известен период Костов да търпи безобразията на т.н. клиентела. След като Костов уволни министрите, които бяха замесени в корупционни схеми, Костов си създаде такива врагове, че те, заедно с комунистическо-ченгесарската мафия, вече ето повече от 10 години му отмъщават, водейки същинска пропагандна и клеветническа война срещу него. Жертва на която сте станали и Вие, драги ми госпожо.

   Не съм адвокат на никой, само истината ме вълнува. И заради нея вземам думата в тази полемика…

 9. Не си заслужават усилията да отваряте очите на хора които до сега не са осъзнали очевидни факти. Измества се фокуса върху „дървени философи“ вместо да изчерпате причинно следствените връзки провокирали темата.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s