Шистовият газ ще ни спаси от газовото робство и диктата на Русия у нас – в името на българската свобода!

Вчера са се състояли две пресконференции за шистовия газ: на привържениците и на противниците на добива му у нас. Тоест, говорили са привържениците на енергийната независимост и на свободата на България и, от друга страна, не са се забавили тотчас да възроптаят и привържениците на газовото робство на България от страна на Русия.

Прочетете информацията за двете прояви ето на тия линкове: Учени и експерти защитиха добива на шистов газ и другата пък е поместена ето тук Грешен превод на евродиректива помага на шистовия газ.

На мен лично ми хареса най-много ето тоя пасаж от едната пресконференция, с който изцяло се солидаризирам:

Според привържениците на добива на шистов газ в България страната ни плаща излишни пари на Газпром. Това робство, газово, на Газпром, ние ще го отхвърлим. Екологичните протести няма да ни спрат, заявиха категорично те.

Не крия, че и аз подкрепям една такава непопулярна позиция – на фона на кресльовците, които, уж водени от „екологични подбуди“, всъщност и на дело така усърдно работят в защита на енергийните и политически интереси на България в Русия. Това е положението и тук никакви увъртания няма да помогнат. Когато човек се захване със защитата на някаква кауза, би следвало да си зададе най-напред въпроса „А на кой е изгодно?!“. На мен лично българската свобода е фундаменталният интерес, от който трябва да изхождаме, ако искаме да сме българи. А не да сме роби на чужди имперски интереси, какъвто винаги е бил интересът на Русия спрямо България.

В тази връзка ето един малък епизод в споровете ми с проруски настроените „екоактивисти“. Една от тях, представяща се с името „Енчева“ ми пише в коментар следните думи:

Обидно е за мен, като доброволец, да чета, че съм купена от някого. Имам деца, тях защитавам БЕЗПЛАТНО, а от моята гражданска позиция ще се възползват и вашите деца, г-н Грънчаров. Гражданско общество има, аз съм част от него, станете и вие.

На тая госпожа отговорих ето как:

Има у нас също така и много наивници, г-жо; помислете малко дали пък не сте от тях. Не може българско гражданско общество, от което претендирате, че сте част, да протестира срещу българската свобода и независимост, защото шистовият газ ще ни донесе енергийна, а следователно и политическата независимост на България от най-големия душманин на българската свобода – Русия.

Тъй че нещата изобщо не са така прости, както си ги представяте, драга ми госпожо! Немислещите хора стават лесна жертва на манипулаторите, а именно манипулаторите са платени, а не обикновените наивници, които, без да си дават сметка какво правят, неистиво крещят уж срещу шистовия газ, а всъщност – срещу българската свобода!

Друга една личност, представила се с псевдоним „Сиренце“ ми пише с един патетичен тон ето това:

Обидно ми е да ви слушам словоблудствията. Голяма глава, малко мозък! Какви комунисти сме и русофили сме при положение, че половината сонди са на Русгеоком, която е дъщерна на Овергаз, собственост на Газпром?!

За какво мафиотско финансиране си позволявате да дрънкате?! Студентка съм, живея на квартира, лишавала съм се, за да дам парички за разпечатване на информационни листовки. Знаете ли, че общите ни разходи до момента са били не повече от 2000 лв, събирани в продължение на 6 месеца от доброволци, студенти, българи, живеещи в чужбина. ЗАСРАМЕТЕ СЕ!!!!!

С тая особа реших да не се разпростирам в дълги дискусии, а се задоволих със следната забележка:

„Студентка“ сте, а имейлът Ви yavor.lazarov@abv.bg 🙂 Редно е първом да си изясните от кой пол сте самият (самата) Вие, а след това се отдайте колкото си искате на активности в защита на енергийните интереси на Русия в България и по света…

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!

(Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

5 мнения за “Шистовият газ ще ни спаси от газовото робство и диктата на Русия у нас – в името на българската свобода!

 1. Американса или руска зависимост-не е ли едно и също?Шеврон или Газпром-това е въпросът.Атовете се ритат-магаретата страдат.Философчооо,и тебе те купи някой .

 2. „Еколози неплатени“ но само „Шеврон“ им е на „душата“,и на Волен (неплатен) .И активноста им се повдига ,когато стане въпрос за АЕЦ Белене (да бъде илуи не).И пощите им все @абв (АБВ).А IP 77.77.xxx и други такива висящи на връската на всеки „неправилно“ „екологична “ ориентиран.И „Силистра нет“ по време на „активност“ на „активните граждани“.И медиен конфорт на „шистовите“,За противниците на АЕЦ Белене – не съществуват за „свободното“ слово (нямат си АБВ гръб).
  Деяние против националната сигурност е национално предателство и се наказва като най тежко престъпление!

 3. Шефее Направи си
  „Desktop Shortcut
  Command Prompt
  Цел %SystemRoot%\system32\cmd.exe
  Стартирай в %HOMEDRIVE%%HOMEPATH%
  Изпълнява функции на текстова основа (с команден ред).“ – така пише 🙂

  copy това ( netstat -ano ) paste на командния ред и клъц Enter
  Като се наредят „гостите“ гооре в ляво на прозорчето (котишка с С:\ ) цък Edit => Mark маркирай IP пак в котишката за copy ;пусни това „http://www.utrace.de/“ и там с пастата да видиш кой от къде 😉
  Простичко,но полезно (зима е все пак,болести разни заразни).
  А и пощата ти – „оферти благотворителни“ пращаш,“информирай се“!

 4. Каква свобода, бе, човек? Навсякъде шистовият газ е анатемосан. Точно ние ли сме балъците?
  Зарежи глупостите за нек’ви интереси и помисли логично!
  Това са повече от 500 химикала, някои от които доказано опасни. Хвърлят ги в земята. Каквото и да се случи после, тези химикали ще останат познай къде? В почвата.
  Отровената природа е равносилна на бавна смърт.
  Каква свобода, след като животът ще се изпари?
  Не съм от Грийнпийс, но тази планета наистина издиша. Познай кой е виновен? Негово Величество Човекът. Пък бил той и свободен.

  В случая напомняш именно за червените другари, които мразиш. Pеволюция на всяка цена, винаги, постоянно …… Нема мир. Ако има, ще направим война. Щото нали чаткаш, требе революции да се правят.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s