Разчитайте на себе си!

На едно място попаднах на интересен сайт, наречен Успешни в Германия, чиято идея е да помага и разяснява на сънародниците ни как лесно и бързо да се интегрират в немското общество. Сайтът (блогът) е съвсем нов, но прави впечатление, че авторът му го списва с впечатляващ талант. Ето какво прочетох във втория му постинг и понеже ми се струва, че и за други хора ще е интересно да го прочетат, затова давам и линк към него:

Ако нямате намерениe да дойдете в Германия със семейството си, партньор или близък, ще откриете, че са ви необходими нови контакти. Освен ако не сте някоя себично-егоистична амеба, която живее и съществува само за себе си. Тогава спокойно можете да отидете в гората и да се отдадете на самостоятелен, аскетичен живот…

Майтапа на страна, човека е преди всичко социално същество, което се нуждае от себеподобните си, някой с когото може да поговорите, да се поскарате, да се разведрите или просто да убиете някоя свободна минута.

Много българи, които идват в Германия със слаби познания по немски език, правят фундаментална грешка. Събират се на големи групи с други българи, които в нормалния случай са също така неопитни в Германия и са носители на наполовин вярна информация. Не рядко избухват тежки социални конфликти в такива групи, понеже всеки естествено е до толкова лоялен на групата, доколкото това е в негова полза. Разбирате ли? Визирам типично българската черта, да очакваме някой да мисли и да върши неща за нас и вместо нас.

Нещата само на повърхността са добри и в хармония до момента, в който не стане много „напечено“ и цялата динамика на групата се срине.

Сега бързам да успокоя тези, които навярно ще ме кфалифицират с всякакви епитети с негативен характер и ще добавя, че живях първите си 2 години в Германия заедно с един друг българин, който естествено ми даде едно рамо в самото начало. (Коленце, ако четеш това сега, хиляди благодарности!).

Не казвам, че трябва да бягате от другите българи като дявол от тамян, а че не трябва само и единствено да разчитате на тях.

Разчитайте повече на себе си! Така, че моля Ви не се „залепяйте“ отчаяни към поредната българска група от многознайковци. От зората на обществата човек не обича да бъде преследван и не обича други хора да му се „залепват“ твърде много, да му навлизат в личната територия.

На Вас самите по-късно няма да ви е приятно някой да Ви „диша постоянно във врата“ само и само, защото следва същата специалност или има по-малък опит от Вас! Така че направете си на себе си услуга и него правете с другите. (Прочети ДОКРАЯ >>>)

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 ЛВ., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд.

Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s