Възгледите на агент „Димитър“ за текущата политика, морала, българската душа и съдбата на България

Кеворк Кеворкян: Глупостта е проблемът на България

Глупостта е големият проблем на България. Но сега проблемът е в оцеляването на българското, даже във физическото оцеляване на българина. Идете по селата и там ще видите малките, истинските хора, с живите им проблеми. Това заяви пред водещите на Станция нова Иван и Андрей телевизионната легенда Кеворк Кеворкян.

В ексклузивно интервю за Нова ТВ мустакатият арменец коментира темите за силните на деня и състоянието на медиите.

Кеворкян определи експремиерът Сергей Станишев като мишка, която говори като съветска гимнастьорка. Хора като лидера на БСП били комуняги, които се правили на европейци.

Станишев идва от дома на властта, учи в Москва и без един работен ден става премиер. Преди това пък Филип Димитров, треторазряден адвокат с едно НЛО също стана премиер. После пък дойде един цар, който се отрече от историята. Още като продаде ордените на дядо си, стана ясно, че този човек няма отношение към историята. В мое интервю през 1990 година царят каза, че няма никакви претенции към властта в държавата и към имоти, а апетитите му се оказаха чутовни, коментира Кеворкян поведението на експремиера.

Той обясни, че много хора смятали, че има някакво лично отношение срещу бившия син министър-председател Иван Костов.

Не съм водил никаква кампания срещу него. Той сам го обяви по Би Ти Ви, а аз после го осъдих за това. Костов разбира много добре от своите си интереси. Ако се намери поне един българин, който да е забогатял от неговата работническо-мениджърска приватизация, ще паля всеки ден за Костов по четири свещи, иронично отбеляза легендарният водещ на “Всяка неделя”. (Прочети ДО КРАЯ >>>)

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди.

Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили – и като индивиди, и като нация – тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили – и за които сме платили тежка цена.

3 мнения за “Възгледите на агент „Димитър“ за текущата политика, морала, българската душа и съдбата на България

 1. „Глупостта е големият проблем на България.“
  „Кеворкян бе категоричен, че дори ако попадне в ада,“.Няма „дори“,а със сигурност си е попадне в Ада.
  „Кеворкян посъветва българските медии да търсят умнотата, за да постигат резултати.“,а не такива като него!
  „Топ журналистът констатира още, че всичко се е износило и вече няма любопитни, интересни хора за събеседници.“
  „Плевнелиев е един номинален, обикновен български гражданин.“
  Друго си е да си Топ безсрамност Безбожна!
  За себе си свещ добре би било да запалва.Ей,то бива,ама това пък минава всякакви граници пот дъното на падението!

 2. Не само той, а всички, които гласуваха за него “ има усещането, че премиерът Борисов държи някак си историята за ръка и така раздава на парчета харизмата си на различни хора – сега на Плевнелиев, а после – на друг, коментира топ журналистът. “ за съжаление, но какво да се направи- всеки по реда си, сега той раздава картите и играта му върви… но в хазарта гаранции няма, а България се раздава, на късмет … феодализмът си стои непокътнат и си мисля, от турска власт ни освободиха… но от феодализма ние не можем да излезем… все трябва някой да ни раздава привилегии…

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s