Ало, г-н Премиере, ало, г-н нагли популисте, ало, безсрамни подлизурковецо, не лъжи, недей да лъжеш, спри се да лъжеш де!

Току-що научавам, че след добре организираните „спонтанни демонстрации“ на, тъй да се рече, „екозащитници“, правителството, без никакъв дебат, ей така, за да се хареса на някой, се било отказало днес от добива на шистов газ: Двойно подсигуряване на ГЕРБ срещу шистовия газ. „Щом народът не иска, нема да го правим!“ – този е любопитният аргумент на нашия умен премиер; да, ала от този народ съм и аз, значи съвсем не е верно, че народът искал; аз, примерно, също съм от тоя народ, но силно искам чрез технологията за добив на шистов газ България най-после да извоюва енергийната си, пък и всяка друга независимост от Русия!

Ето, прочее, какво пише относно това как е взето толкова „далновидното“ и наистина крайно умно решение на Боковото правителство:

Премиерът се впуска в обяснения как мотивът им да се даде разрешителното на американците е очакването да се извлече огромно количество природен газ и да се намалят цените на парното и на произведената продукция от индустрията на газ. „След като народът не е убеден, хората не са убедени, че това сега е правилно, моята логика е – спираме го и оттук нататък при спряно решение, при оттеглено решение започваме от начало дебата“, заявява Борисов.

Премиерът: Щом хората не искат, спираме

„В наш интерес не е, в интерес на хората е. Щом те не го искат или не искат тази технология, оттегляме решението, нека юристите така да го формулират, тъй като имаме и съдебни процеси по тази тема, да не влезем в юридически казус. Но смисъла на оттеглянето е това – искали сме в името на хората да го направим, хората не го искат, страх ги е поради една, втора, трета, четвърта причина. Спираме. Ако един ден пожелаят – лесно се вкарва ново решение. По този начин ние показваме и политическа воля, показваме прагматичност и в същото време казваме на всеки инвеститор, който иска да дойде в тази държава – първо убедете хората, че това е рентабилно, че това е безопасно, че това носи ползи за тях – добре дошли сте“, коментира още премиерът.

Трайков пък припомня, че при вчерашното гласуване на мораториума върху технологията хидравличен удар е предложил на парламента да създаде специална парламентарна комисия, която да разгледа всички научни екологични факти по тази технология и да представи резултатите за обществено обсъждане. Той обяснява, че така са подходили Англия и САЩ.

Това е положението. Народът не искал, хората не искали. Да, обаче, казах вече, и аз съм от този народ, пък искам. Сигурно и други българи искат. Поляците като народ искат да си извоюват независимостта чрез шистовия газ, те да не са малоумни?! Но да се върнем на твърдението, че народът у нас не искал; не е вярно това; затуй мога да кажа следното:

Ало, г-н Премиере, ало, г-н нагли популисте, ало, безсрамни народни подлизурковецо, не лъжи, недей да лъжеш, спри се поне малко да лъжеш де, почини си малко от лъженето, че народът не искал! Спри се малко и от подмазването си на „народа“! И аз съм от този народ, пък искам България да извоюва енергийната си независимост от Русия! Как тогава народът да не искал? Как пък разбра, че народът не искал?! Само защото 200-300 „екозащитници“, организирани от щедро плащата руска ръка, са демонстрирали в „спонтанни демонстрации“ от оня ден ли?! Пък и съвсем не е вярно, че технологията за добив на шистов газ е вредна; лъжа е, че е вредна.

А пък да сме вечни роби нима не е вредно?! Или да си Премиер и народен любимец на роби за теб е много приятно, така ли?

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!

(Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

Едно мнение за “Ало, г-н Премиере, ало, г-н нагли популисте, ало, безсрамни подлизурковецо, не лъжи, недей да лъжеш, спри се да лъжеш де!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s