Защо се оказа, че комай единствено владиката Николай е чист-чистеничък, бял, свежичък, невинен, почти като ангелче?

Съобщението, че Митрополити от Светия Синод били сътрудници на ДС породи много коментари, нищо че, както ми се чини, е пуснато точно в тоя момент само и само за да отклони вниманието на природонаселението от не по-малко важния проблем, свързан с решението на правителството за спиране на проучванията за добив на шистов газ в България; т.е., подозирам грозна медийна манипулация за отклоняване на вниманието с пускането на съобщението за митрополитите таман в тоя момент, когато се решава толкова важен въпрос, касаещ бъдещето на страната, нейната енергийна, пък и всяка друга независимост от Русия.

Но във връзка с започналите дебати около митрополитите-ченгета моя милост написа тук-там във Фейсбук ето какви коментари, особено във връзка с това, че, оказва се, комай единствено владиката Николай е чист-чистеничък, бял, свежичък, невинен, почти като ангелче:

Николай, мутрополит на Пловдив, си е агент директно на КГБ, затуй не о обявен; другите са обявени, понеже са служители на по-ниско ниво на йерархията, именно на ДС, която, както е известно, е филиал на КГБ; в тоя смисъл Николай Московско-Пловдивски е нещо като началник на ченгетата в Църквата; помнете ми думата, точно той ще наследи Максим; имам подозрение, че това обявяване на ченгетата (11 от 15 владици) служи на имиджа на Николай, та точно той да стане патриарх след полковник Максим; прочее, някой вярва ли, че Максим не е бил в ДС? Може би заради преклонната му възраст не огласяват причастността му към най-злия враг на Бога – комунистическата ДС(КГБ).

Млад е Николай, ала това съвсем не му пречи да е настоящ агент директно на КГБ, заведующий делами Болгарской православной Церкви… комисията по досиетата няма право да обявявава ныне действующие агенты и по тази причина Николай Московско-Пловдивски не е разконспириран; прочее, няма млад и стар за ДС, и от детска възраст са ги вземали: да предават собствените си бащи подобно на Павлик Морозов…

Да, а пък явно и Максим е бил на служба директно в КГБ, както и подобава за най-високопоставен другар, затуй не се води в списъците на нашата ДС…

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), , 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и „народопсихологични“ комплекси, които са живи и в нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни.

Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

Едно мнение за “Защо се оказа, че комай единствено владиката Николай е чист-чистеничък, бял, свежичък, невинен, почти като ангелче?

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s