Паметникът „Альоша“ стърчи безсрамно над Пловдив та да ни напомня кой е истинският господар на овчедушна България!

Иво Инджев, гледам, е написал тая нощ текст Осветяват МОЧА, но го обсъждат на тъмно (МОЧА значи „Монумент на окупационната червена армия“), в който става дума за това, че обещаните от властите мероприятия по решаването на съдбата на тоя позорящ модерна и европейска България монумент се обсъждат тайно, подмолно, едва ли не конспиративно, по наш обичай, на тъмно. Хвала на софиянци за това, че не се помиряват и се борят техния „Альоша“ да бъде махнат; щото в Пловдив, за срам и позор, такава гражданска инициативна група нямаме; а трябва да имаме. Както и да е, ето как започва неговия текст, към който моя милост тази сутрин написа кратък коментар, който давам по-надолу, та и двете да стигнат до читателите на в-к ГРАЖДАНИНЪ:

Публикувам факт, който, бас държа, не знаете: на тъмно се обсъжда конкурс за съдбата на най-ярко осветения монумент в България, за чиято охрана с прожектори се харчат безумни средства само и само някой българин да не оскверни символа на съветската окупация в центъра на София.

Обърнете внимание: няма друг обект в България, смея да твърдя, за който се хвърлят такива усилия и средства (кой плаща?) по охраната му с помощта на мощни прожектори. Съседният национален стадион „Васил Левски” се осветява с подобни съоръжения за броени часове веднъж на няколко седмици и само в рамките на съответното спортно събитие или концерт, от които има постъпления, финансиращи разходите за електричество.

Това пише г-н Инджев. Прочее, а и за осветяването на паметника „Альоша“ в Пловдив нощем кой ли плаща? – би следвало и за това да се попитаме след като тия дни научихме, че и той вече се осветява нощем с най-мощни прожектори, та да се вижда в целия град на фона на тъжното пловдивско небе! Аз примерно, като данъкоплатец, не ща мои пари да идат и да се трошат нахалост за осветяването на паметник на окупаторите, оскърбителите и унизителите на цяла България! Та ето какъв коментар написах в блога на И.Инджев:

Те осветиха с мощни прожектори и паметника „Альоша“ в Пловдив, та да се вижда и нощем на звездното небе – сякаш не ни стига терора да го гледаме денем от всяка точка на града! – и да напомня кой е истинския господар на овчедушна България! И какво остава да осветят ПСА, който, за късмет на софиянци, все пак се вижда само наоколо, отблизо, понеже не е турен нависоко.

Дали тия идиоти няма да се фанат ако им се подхвърли тая идея: да пренесат ПСА на по-високо място, примерно, на Витоша, на Бузлуджа или на Шипка, та уж да се вижда от цяла България?! Веднъж София да се отърве от него, а пък после, като е на високо някъде, наште събратя ромите ще му видят сметката, щото много метал има в него, ех, колко много метал има в него…

Щото в софийския паметник има много драгоценен метал, а в пловдивския, за жалост, няма, има само гранит; иначе, ако имаше бронз и стомана в него, досега нашите събратя от Столипиново сто на сто да ни бяха отървали вече от него…

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя.

Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

17 мнения за “Паметникът „Альоша“ стърчи безсрамно над Пловдив та да ни напомня кой е истинският господар на овчедушна България!

 1. Докато го има Пловдив, докато я има България, каменният исполин ще бди над тепето. Уморен, със смъкнат шпагин той тихо ще напомня на поколенията българи какви поражения на света нанесе кафявата чума – най-отвратителната форма на дивия капитализъм. Ще бъде като шило в задните части на безпаметните – да им напомня, че мира е извоюван с милиони жертви!

  • А с червената чума, която ни донесоха Льошковците какво ще правим, а, таваришч?! Тя стократно е по-зла и кръвопролитна от „кафявата чума“, каквато в България, прочее, никога и изобщо не е имало…

   • Чумата си е нашенска и никой не е в състояние да ни направи човеци. Ти хиена ли си има ли нещо българско у теб, защото българите са човеци с достойнство и чест

   • И такъв идиотизъм не бях срещал: „не е българин оня, който не обича Альоша и альошовците“ 🙂 Поздравления за толкова пищното малоумие, което демонстрирате…

   • Вие сте чумата, проядена от омраза и нищо свястно изпълнено с доброта, което да ни обедини нас българите не можете да видите. Един паметник ви вади очите, докато чуждо земни поклонници на ислям са успели да изпълнят пъклените си планове за унищожаване на България и как за последните години са построени над 1000 джамии, Нямате капка ум да мислите и по добре си затворете сайта, сеещ омраза,

 2. Ех Грънчаров,
  Пак ли за Альоша, …. че той никога не е бил символ на Русия, той е символ на оня войник, събран от над 150 националности живяли тогава в СССР и победил един друг войник, събран от другата страна на Европа. Жалкото е че ти който си завършил в Петербург, не казваш цялата истина. Истината за онова, което Хитлер е искал да стори с града, с плановете му за унищожение на цялата источноевропейска равнина и превръщането и само в ресурсно селище за нова Германия. …. Не ме разбирай погрешно, Сталин е другата страна на една и съща монета с Хитлер. Но там е друг проблема, дълъг е за обсъждане, съдбите човешки са много. Но ако има една основна разлика, тя е, че сталин е бил за комунизъм/идиотска утопия/, без целенасочено избиване на национална основа, а Хитлер е бил за целенасочено господство само на една нация над всички останали, подлежащи и на изтрепване, както и стана с Евреите/ и ако бе победил, рано или късно щеше да изтрепва и нас българите, имайки ни за цигани и конекрадци/. Или както е казал един Пълководец, победата е на страната на ПО-ПРАВИЯ, а не на ПО-СИЛНИЯ….. И тогава, и сега това е истина!!!!!

  • „Истината поражда омраза“ в тези дето са „сатанинско сборище -лъже истина“.А истина е,че всички най зловещи сатрапи се вдъхновяват от идола им Сталин,предпочетеният от тези дето „са..,но неса“,като най способен за „делото“,понеже „Хитлер“ бледо подобие.А системното изтребление на Българите в някой части на „братска“ ссср/рус,наречени по снизходително и сега „татари“.Истреблението и заличаването на Българите и сега с пълна сила върви от наследниците и верни последователи на вожда и учител на вси сатрапи.

   В името на Аллах, Всемилостивия, Милосърдния!
   1. Прославяй всечистото име на своя Господ, Върховния,
   2. Който сътвори и осъразмери,
   3. Който прецени и напъти,
   4. Който изважда [тревата на] пасбището
   5. и го превръща в черно стърнище!
   6. Ще ти дадем да четеш [Корана, о, Мухаммед] и не ще забравиш,
   7. освен каквото Аллах пожелае. Той знае явното и скритото.
   8. И ще те улесним за лесното.
   (Тук под “лесното” се има предвид пътят на Исляма, който е достъпен за всеки и е лесен за следване.)
   9. Напомняй, ако има полза от напомнянето!
   10. Ще си спомни онзи, който се страхува.
   11. И ще се отдръпне от това най-лошият,
   12. който ще гори в най-големия Огън.
   13. После там нито ще умре, нито ще е жив.
   14. Сполучил е онзи, който се пречиства
   15. и споменава името на своя Господ, и отслужва молитвата.
   16. Да, предпочитате земния живот,
   17. но отвъдният е по-хубав и по-дълготраен.
   18. Това е [записано] в предишните писания –
   19. писанията на Ибрахим и на Муса.

   26. И който побеждава и пази делата Ми докрай, нему ще дам власт над езичниците,
   27. и ще ги пасе с жезъл железен; като глинени съдове ще се строшат, както и Аз получих власт от Отца Си;
   28. и ще му дам утринната звезда.
   29. Който има ухо, нека чуе, що Духът говори на църквите.
   12. Ето, ида скоро, и отплатата Ми е с Мене, за да въздам всекиму според делата му.
   13. Аз съм Алфа и Омега, начало и край. Първият и Последният.
   14. Блажени са, които изпълняват заповедите Му, за да имат право да ядат от дървото на живота и да влязат в града през портите.
   15. А отвън са псетата, магьосниците, блудниците, убийците, идолослужителите и всеки, който обича и върши лъжа.
   16. Аз, Иисус, изпратих Своя Ангел да ви засвидетелствува това в църквите. Аз съм коренът и родът Давилов, утрената и светла звезда.
   Велик е Бог Всемилостивия, Милосърдния!
   Амин !

 3. Шефчето на отдел „пропаганда и агитация“ на ЦК на „братската“ Национал/социялистическа партия,пръв саратник на другараят Хитлер,приятел на другаря Сталин е започнал „кариерното“ си развитие като млад активен комунист.
  Истината нали!
  Всичйки прилики с нащоящи „сътворения“ – „случайности“.Май не!
  Многобройни са превъплащенията на „рогатият“.

  9. И трети Ангел ги последва, като говореше с висок глас: който се поклони на звяра и на образа му, и получи белег на челото си или на ръката си,
  10. той ще пие от виното на яростта Божия, вино неразводнено, каляно в чашата на гнева Му, и ще бъде измъчен с огън и жупел пред светите Ангели и пред Агнеца.
  11. Димът от мъчението им ще се издига вовеки веков; няма да имат покой ни денем, ни нощем ония, които се покланят на звяра и на образа му, и които получават белега на името му.
  12. Тук е търпението на светиите; тук са тия, които пазят заповедите Божии и вярата в Иисуса.

  • Един българин се издига в световното обществено пространство с талант в демократичните среди- един български лайняр го замерва и не знае че „Когато жабата хвърля лайна по слона- себе си в лайната зарива.
   Нали сме вече известни по света с омразата си един към друг… а разединението е гибел за държавата.

 4. „В името на Аллах, Всемилостивия, Милосърдния!” По нататък- „ Аз, Иисус, изпратих Своя Ангел да ви засвидетелствува това в църквите. Аз съм коренът и родът Давилов, утрената и светла звезда.
  Велик е Бог Всемилостивия, Милосърдния!”
  Една мешавица, която не е по темата (И не мога на цитата да махна грешките на правописа
  Но тема, която заслужава да се замислим над слепия и глух автор, които на умряло куче нож вади,защото Сталин е умрял преди 59 години, докато чуждо земни поклонници на ислям са успели да изпълнят пъклените си планове за унищожаване на България и как за последните години са построени над 1000 джамии, а на вас само един паметник ви вади очите. Нека Бог ви съди –тъпаци, които с омразата си унищожавате България. Вие нямате съвест авторе на поредното тъпо посание срещу българщината, която чака защита, доброта.!!!!!

 5. В момента пия с руснаци и работя с тях кво да ви кажа супер кеф надявам се нашия красив паметник Альоша да си остане там по за дълго стига с тия комплекси кой бил господар и прочие Альоша е сложен да се запази историята не да на напомня кой бил господар. Заслужава да е осветен защо според вас в Германия е запазен концлагер от Хитлер че е много за гледане едва ли за да ни покаже какви не трябва да бъдем и таг ребята с радост поздравления от Русия мисля да поканя двама колеги на гости и се надявам Альоша да си бъде на мястото!

 6. Angele siguren sam che si viarvash I te rasbiram kato bial chovek I evropeec ochakvqm ti da uvazavash moyata poziciya tozi pametnik tryabva da ostane toi e ruskiyat voinik koito ni osvobodi ot aztreblenie I robstvo ruskoto momche a ne stalin I ne e simvol na comunisam a na moyata lichna prisnatelnost ti tryabva da uvazavash moyata poziciya kakto aqz te razbiram teb inache sme za nikade zaedno ste ustoim razdeleni ste izcheznem

  • Не мога да уважавам позиция, която в корена си противоречи на историческата истина: Альоша е символ на съветската и комунистическа окупация на България; народ, който си позволява лукса да живее в противоречие с истината, е осъден да загине…

 7. vchera 6/9 plovdiv napravi nai-golyamata samozertva otkaza se da bade stolica v imeto na balgariya po-kasno scopiye ne pozela ruskite osvoboditeli imaha plan sanstefanska balgariya stolica plovdiv togava edinstveniya GRAD. Google UK PM disraeli I shte vidish tova ‘yanuary 1878 sultanat moleshe disraeli da spasi istanbul parlamentat glasuva £6miliona da podgotvi armiyata I flota za voina obshtestvoto podkrepi disraeli mnogo anglichani smyataha che e prekaleno mek I tryabva da obyavi voina’ kakto vizdash vseki ima svoyata istina kakvo da pravim s dvete jamii I sinagogata nali komunismat e porednata evreiska gadost shto ne gi butnem I tyah a? Shte vdignem oshte edin mol. Sega seriosno nishto ne tryabva da butame a da postroim edin golyam I krasiv hram kakavto gradat zasluzava

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s