Рано или късно Газпром ще получи концесия за шистовия газ и евентуалната енергийна независимост на България ще си остане мечта

Ангеле, искам да споделя с теб едно нещо, което наблюдавам напоследък. В българските блогове напоследък под път и над път се пишат статии, които искат да докажат, че Газпром и Шеврон са едно и също понеже се финансират от един и същ банков синдикат, че Шеврон и ГазПром имат jjointventures значи са едно и също и няма значение кой ще добива шистов газ в България. Дори тия писания се пренасят и във FaceBook.

Това е опасна тенденция, която показва, че Газпром рано или късно ще получи концесия в България за шистовия газ и евентуалната енергийна независимост на България остава мечта. И това са хора със познания и опит. Как е възможно да се разпространяват фалшиви твърдения като истина на многознаещи люде.

Другото твърдение на тези блогъри е, че Сорос е миллионер-левичар. При което се прикрива една истина за него, а именно, че той поддържа финансово всичко, което създава паника и нестабилност на финансовите пазари – където по този начин той прави своите печалби. За Сорос ако узнае, че съживявайки Ленин ще всее нестихваща паника на световните борсови пазари, той ще го направи. По този начин на българина, четящ блоговете, се втълпява, че САЩ се управлява от „левичари“. При това положение в мозъка на обикновения български гражданин се набива една мисъл: каквото е в Русия, такова е и в САЩ. Но никoй не обяснява на този обикновен българин, че във всички страни има леви, десни и центриски партии, които се отличават единственно по политиката си за набиране и харчене на държавния бюджет. Никоя партия в Западна Европа (не разглеждам крайно лявите терористични комунистически партии) няма в програмите и мисленето си възстановяване на държавната собственност върху средствата за производство, но за българина левичарство е неминуемо свързано с доминиране на една партия над живота на хората и 99% собственност, която държавната машина притежава.

Сам си забелязал, предполагам, от другите блогове, написани на български, че се посяга и на историята на България за да се докаже, че България няма друг път на развитие освен ръка за ръка със Русия.

Най трагичното е, че дори от една човешка трагедия, именно наводнението в село Бисер, се прави антиамериканска пропаганда; толкова гадно ми стана от това, че едно наводнение, предизвикано от мерак за печалба, което е общо явление за членовете на партията ДПС, се прехвърля тежестта върху Шеврон, Шистовия газ и САЩ.

Написа: Алехандър Йоцов

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди.

Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили – и като индивиди, и като нация – тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили – и за които сме платили тежка цена.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s