Страшно е: управляват ни бандити и приятели на бандити!

На едно място чета следната умопомрачителна информация: Директорът на “Напоителни системи” обвинен за заплаха и кражба, в която пише:

Председателят на съвета на директорите на “Напоителни системи” Георги Харизанов е подсъдим за заплаха за убийство и обвиняем по друго дело – за кражба на 50 хил. долара. Преписката за заплахата е образувана от Районната прокуратура в София още през декември 2008 г.

Нямам думи, пресекнаха ми думите да коментирам, затуй своето отношение ще го изразя само с казаното в заглавието: да, наистина е страшно, управляват ни бандити и приятели на бандити! И понеже нямам сили вече нищичко повече да кажа, давам по-долу коментара по същия случай на моя фейсбуков приятел Стоян Дерменджиев:

Този странен министър Мирослав Найденов също бил много зле – то не бяха неговите „Калинки“, то не бяха „Бил Гейтс-ове“….

При наличие, че срещу Герорги Харизанов има възобновени и повдигнати 2 тежки дела за особенно сериозни престъпления през 2010, той е заемал през цялото време място в „Борда на директорите в „Напоителни системи“ – а след Октомври 2011 даже става шеф на дружеството (!) – представяте ли си?

Да не коментираме, че Харизанов е заемал отговорен пост без да има необходимата квалификация?

Като приемем за какви елементарни съмнения в Германия се създава такъв невероятен обществен и медиен натиск като лицето бива принудено да подаде оставка – справка: пресния случай с бундеспрезидента Кр. Вулф?

При ГЕРБ говорим за съвсем обичайна практика между лобизъм, клиентелизъм, и шуробаджанащина… трагедия!

Само ако ме разбират някой хора правилно биха се замислили, че нещата с това управление наистина не вещаят нищо хубаво.

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ТАЙНСТВОТО НА ЖИВОТА: Въведение в практическата философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2006 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN-13: 978-954-321-246-0, ISBN-10: 954-321-246-5, 317 стр., 10.00 лв. Авторът тръгва от простия факт, че човекът е живот, че ние сме живи и влюбени в живота същества, от което следва, че по никой начин не бива да му изневеряваме: да си мислим, че сме “нещо повече от това”, че сме “нещо повече от него”. Но човекът е и разбиращо същество, което значи, че не се задоволява с “простата даденост” на непосредствения живот, а непрекъснато търси смисъла, неговата ценност за нас самите.

Оказва се, че ние живеем като че ли само затова непрекъснато да търсим себе си, което, от друга страна погледнато, означава, че постигаме себе си само когато свободно “правим” себе си, своето бъдеще, а значи и съдбата си. Пътят на живота у човека изцяло съвпада с пътуването към самия себе си, от което не можем да се откажем…

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s