Пробутват ни нова порция претоплени, ала прокиснали манджи, отдавна сготвени в лабораториите на КГБ

Публикация в блога от тази нощ под заглавие За истината не трябва да съдим пристрастно и еднопосочно, както възприема нещата конят, снабден с великолепни капаци на очите е предизвикала мигновена реакция на вечно буден адепт на „правилното мислене“ и на „единствено вярното гледище“, който сякаш на дело е искал да покаже, че конете с капаци хич не са на изчезване из нашите простори; той е цитирал заглавието на антиамериканистки пасквил Всеки, който е партиот, обича Бога и е антиглобалист, е потенциален терорист!, по повод на което моя милост счете за нужно да коментира ето така:

Димитров, моля, недейте да ми пробутвате претоплени манджи, които са сготвени в лабораториите на КГБ още преди много-много години 🙂 И са ни поднасяни толкова пъти, че вече са ни втръснали. Това са глупости, на които ще се вържат само пълни наивници. Значи който обича Бога е терорист, тъй ли? Това ли е новото в разработката на КГБ, което вече е проводник на „православието“, нали тъй?

Тази сутрин виждам, че и г-н Александър Йоцов се е включил в започналата полемика; ето какво пише той:

Д.Димитров, цитирам преамбюла на материала от линка ви:

„Да, това е истина! Ако сте пламенен патриот, ако сте срещу глобализацията на света, против една световна икономика и едно световно правителство, ако дълбоко обичате и държите на личната си свобода, ако вярвате в теориите на конспирацията (уви, истината се налага да търсим само в тях в повечето случаи) или сте вярващ и дълбоко привързан към Бога, то вие вече сте потенциален терорист в съответствие с чисто нов създаден отдел за вътрешна сигурност, обоснован с доклад, който току-що е приет и освободен през януари 2012.“

Преди една седмица поместих на стената си материал, че предизборната линия на Путин е Анти-Американизъм и анти-западните държави (антизападничество, този според мен е подходящият термин; бел. моя, А.Г.). С този материал вие доказахте, че това е истина.

Путин се опитва да насади в хората страх какво сте се случи ако не гласуват за него и че всички злини идват от Америка. Димитър, от дългогодишния си мнoгoстранен житейски опит съм стигнал до извода, че световни конспирации съществуват само в главите на хора с определен тип психика. А защо свързваш патриотизма с омразата към някой народ и с остарели отживели понятия в политиката и устройството на света и икономиката не ми е ясно, но и двете неща ги отдавам на закостенелост и липса на информация.

Напротив, патриотизмът като израз на любов към народа, от които произхождаш, изисква да бъдеш гъвкав и да намериш сили да се сближиш с колкото може повече държави, та народът ти да ползва взаимните облаги от тези връзки. В края на краищата живеем в 21 Век. Уинстън Чърчил, един от големите патриоти на Англия, е казвал „Империята няма вечни врагове и приятели, империята има вечни интереси!“.

Това пише г-н Йоцов, което пък ме вдъхнови да напиша още нещичко, та да завършим достойно подетата тема; ето каква мисъл роди бедната ми глава в тази връзка:

Да вметна и аз още нещичко в тази връзка; от написаното в онази кагебистки пасквил може да се извлече ето какъв извод: Всеки, който е патриот, обича православния путинско-кагебистки „бог“ и мрази Америка и Запада, е беззаветно влюбен в Империята на злото, именно в кагебистка Русия! Как ви звучи това, а? 🙂 Нали и комунистът Калфин каза нещо в тоя дух: патриотизмът в български условия се измерва с любовта към Русия! Страшно нагли, но и, слава Богу, твърде тъпи са тия кагебистки лакеи, нали?! Хубаво е обаче, че казват и пишат такива тъпотии; ономува, комуто Бог подготвя гибелта, първом го лишава от разсъдък…

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 ЛВ., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд.

Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

11 мнения за “Пробутват ни нова порция претоплени, ала прокиснали манджи, отдавна сготвени в лабораториите на КГБ

 1. Крайно време беше САЩ да приеме този закон. Фундаменталистите протестанти в САЩ са зло, което трябва да бъде преодоляно. Те превърнаха великата и могъща партия на Рейгън и Линкълн в клоунада от идиоти талибани. САЩ и светът имат нужда от силна, нормална Републиканска партия. Самите Демократи имат нужда от нея, за да им е коректив. Чудовището, което партията е сега е напълно неприемливо за велика държава като САЩ.

 2. Някой си е написал : „Всеки, който е партиот, обича Бога и е антиглобалист, е потенциален терорист!“
  Друг му опонира че това са “ претоплени манджи, които са сготвени в лабораториите на КГБ още преди много-много години…“
  Кой от двамата е по неадекватен? Фани единия, па удари другия.

 3. Уинстън Чърчил, един от големите патриоти на Англия, е казвал “Империята няма вечни врагове и приятели, империята има вечни интереси!” ?!? Грънчаров, я цитирай кога и къде Чърчил е изрекъл тези думи!
  „Ние нямаме вечни приятели и постоянни врагове… Имаме вечни интереси и наш дълг е да работим за тези интереси“ Лорд Палмерстон го е написал 20 години преди да се роди Чърчил! Грънчаров, писна ми да запълвам пропуски в общата ти култура.
  П.С. Между другото поне сто пъти е повторена лъжата , че това са думи на Чърчил и тазо лъжа шества по блоговете като абсолютна истина. Така, че невежеството ти е простено.

  • Другарю, пламенно червено сърчице, имай добрината да провериш кой е написал тия думи, дето са накарали така пламенно да се възмути сърцето ти! 🙂

 4. Няма какво да проверявам! Аз съм сложил цитата на лорд Палмерстон в кавички. Ако държиш, ще ти дам първоизточника – заглавие, година на издаване, страница. Направи ти същото с думите, които според теб са казани от Чърчил.!
  П.С. Няма нищо срамно, че в конкретен случай си проявил незнание. Лошото е, че не желаеш да се учиш!

  • Текстът, за който говориш, е част от коментар, правен от съвсем друг човек, не от моя милост; тъй че имай добрината да схванеш това, което ще те освободи от нуждата да ме поучаваш и просвещаваш по въпрос, който лично за мен не представлява особен интерес. Тия, дето са така пунктуални в дреболиите и подробностите, няма да напреднат особено в мисленето, щото са чисто и просто педанти…

  • Дължа ти извинение. Не съм бил внимателен и не съм разбрал, че автора е друг.

 5. Между другото ти не си сам в заблудата си! 90 % от хората, използващи тази мисъл са убедени , че тя е на Чърчил.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s