Въпрос на близко бъдеще е изгонването на сталино-путлеровата чекистка банда от Кремъл

Коментарът в блога ми под заглавие Путин, връщайки тиранията в Русия, показва само абсолютната си неадекватност спрямо потребностите на живота и времето е предизвикал на друго място друг тип реакция, в сравнение с тази, която представих тази утрин ето тук: Що е кагебистка, сиреч, путинска „демокрация“?. Радващо е, че има демократично мислещи хора у нас, за които диктатурата е неприемлива независимо от всякакви благовидни предлози за „най-висши народностни и държавни интереси“, каквито за Русия са именно имперските интереси, реанимирани все по-активно в последните години от чекиста Путин. Ето какво пишат в тази връзка двама коментатори във Фейсбук:

Stoyan Dermendjiev: Споделям абсолютно аргументи Ви, г-н Грънчаров. Опитите да бъде възроден сталино-путлеровия натрапнически репресивен режим според мен е безуспешен и пагубен за Русия дори – тази ненавистна епоха бе отпратена в небитието преди 22 г. Явно кремълските среди живеят в своя изолиран от руското население свят – еволюционните процеси на промените в Русия са неизбежни въпреки блокирането им.

Бандитът Путин е непригоден за какъвто и да е управник при новите условия – въпрос на близко бъдеще е да бъде пометена чекистката банда от Кремъл.

Да видим как са се развили днешните протести в Русия срещу вчерашните фалшификации на президенстките избори..

Не се учудвайте кой подхранва заливането на свободното интернет пространство с мощна агресия и агитпропаганди срещу западния демократичен свят – КГБ!

Mila Simonova: Русия винаги е била назадничава държава – удивително за мен е колко хиляди и милиони руснаци вече щъкат и живеят по света свободно, колко много виждат и преценяват за себе си, а същевременно колко яко е капсулиран политическият елит…

Силно подкрепям думите на Ангел Грънчаров. Невъзможно е и е и смешно, при отворени граници, да се опитваш да поддържаш диктатура от исторически отречен и обруган тип. Освен ако не разчитат на лоялността на най-възрастния електорат, то всички по-млади със сигурност се смеят и възмущават.

Трябва да се откъснем от този назадничав анклав от болни мозъци; дори в ислямистките държави ценностите на модерността се борят и отглеждат трудно, та камо ли там, където липсва сплотяваща религиозна доктрина!

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), , 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и „народопсихологични“ комплекси, които са живи и в нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни.

Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

4 мнения за “Въпрос на близко бъдеще е изгонването на сталино-путлеровата чекистка банда от Кремъл

 1. Всеки човек проявява слабости. Но има една, която е най-разбираема, най-простима даже в някаква стапан мила сама по себе си. Това е слабостта да бъркаш желано с действително.
  Милите „дискутиращи“! „Бандитът Путин е непригоден за какъвто и да е управник при новите условия – въпрос на близко бъдеще е да бъде пометена чекистката банда от Кремъл“
  Да, ще бъде! След шест години мандат в Русия ще се появи кандидат , достойна опозиция на Путин В.В. И, ако Путин се кандидатира, напълна възможна ще бъде неговата загуба…. не знам дали това се вписва във вашите мечти-блянове-сънища…

  • Не, нямаме мечти; Путин ще управлява вечно, даже и като умре ще продължи да управлява Русия дистанционно от оня свят. Та нали без него в Русия ще настъпи същински апокалипсис?! 🙂

   • Тъй като явно имаш проблеми с четенето или интерпретирането на текстове, ти повтарям още веднъж написаното от мен: „След шест години мандат в Русия ще се появи кандидат , достойна опозиция на Путин В.В. И, ако Путин се кандидатира, напълна възможна ще бъде неговата загуба…“

   • Едва можеш да внушиш на някого, че Путин е демократ и че след 6 години ще допусне „достоен опозиционер“ да го замени на президентския пост. Путин ще умре на президентския пост, помни ми думата; позволявам си тази прогноза, нищо че нямам никакви претенции за ясновидски способности; позволявам си я, щото подобно твърдение е ясно като бял ден…

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s