Руският господар-самодержец Путин се разпорежда със съдбата на България сякаш тя е негово лично феодално имение!

Вчера съобщих, че списание «Украинский тыждень» е взело интервю от мен по темата за отношенията между България и Русия, което в момента се превежда на украински и предстои скоро да излезе в списанието. Аз от своя страна, налага се, ще преведа на български това интервю (дадох го на руски език), та да могат да го разберат и ония читатели на блога ми, които не знаят руски език. Тоест за по-младите читатели предимно.

Тази сутрин обаче се сетих, че съм изпуснал по недоглеждане един много важен момент, който ще засили аргументацията ми; спешно написах допълнение, което току-що изпратих на интервюиралия ме журналист, та ако може да го вмъкне в окончателния текст на интервюто; ето сега това допълнение, което публикувам тук, тъй като е много съмнително дали ще влезе в окончателния украински превод предвид неговата напредналост:

Уважаемый господин Каспрук,

Сегодня утром я понял, что упустил упомянуть в интервю очень важный и притом слишком современный пример, который показывает ту зловредную роль, которую играет путинская Россия в отношении к европейской Болгарии. Поэтому я пишу Вам это короткое дополнение, если счесть, что можно его прибавит, будет очень полезным ввиду аргументацию сказанного там. Вот и дополнение:

Вот один очень важный и притом слишком современный пример, который показывает ту зловредную роль, которую играет путинская Россия в отношении европейской Болгарии. Американская компания „Шеврон“ начала у нас происки есть ли на болгарской територии так называемый „шистовый газ“. Даже еще не начала, а только собиралась начать, по силу договора с болгарским правительством.

Вдруг явились „зеленые активисты“, „экологи“, исключительно хорошо организованные и финансированные каким-то подпольным центром, которые начали удивително синхронизированные демонстрации во всех болгарских городов против этих исследований, чья цель: просто понять есть ли у нас или нет шистовый газ. Для всех здравомыслящих людей в Болгарии стало ясным, что это акция против болгарской энергийной независимости, которая оплачена „Газпромом“, иначе говоря, Кремлем. Болгарское правительство Б.Борисова немедленно запретило как самых исследований (происки), так и евентуальную добычу шистового газа в будущем!

Теперь мы уникальная страна во всем мире: даже если в недрах болгарской земли есть природных богатств и сокровищ, мы этого не хотим даже знать; и это только потому, чтобы русские экономические интересы в Болгарии не пострадали! Выходит, что русская агентура у нас рассматривает Болгарию не иначе, а только как придатком к России.

Прочее, сам Путин недавно нагло заявил, что он будет строить какого-то „Евро-азийского союза“ и пригласил Болгарию выйти из Европейского союза, чтобы войти в его собственного союза-чудо! Какая наглость, представляете себе?! Российский государь-самодержец распоряжается нашей судьбой якобы Болгария не суверенная страна, а его феодальное поместье!

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 ЛВ., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд.

Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s