На България не ù трябват млади будни хора, не ù трябват бунтари!!!

На едно място попаднах на интересен блог (сайт), правен от млад човек; името му е Николай Делчев; зачетох се, намерих хубави, смислени текстове. Иска ми се да направя малък приятелски жест към автора на този блог – прекрасно ще бъде ако има повече млади хора като него! – и затова решавам да рекламирам блога му, като го представя тук с една негова публикация; отбелязвам, че съм съгласен с всяка дума в нея; слагам в блога си друго заглавие, за да не преча в търсачките на оригиналното заглавие; ето и самия текст:

(хляб) и зрелища” и… разочарование

На България не ù трябват млади будни хора, не ù трябват бунтари!!! Не ù трябват хора, решили да променят страната с идеите си!

В България НЕ Е необходимо да се разрешават или най-малкото повдигат проблемите в здравеопазването, образованието, земеделието, проблемите с корупцията, безработицата, бедността, справяне с финансовата и икономическа криза!!!

На България й Е НЕОБХОДИМО ШОУ …… просто едно шоу, с което всички “зрители” да изплакнат очи, да се позабавляват, да се посмеят. Поредната порция “шоу”, с която да заситят временно глада си, да си запълнят, поне за малко, емоционалната, психическа и душевна празнота, без да осъзнават как се тъпчат ден след ден с една и съща “храна”, една и съща “junk food”.

До такава степен, че да не пожелаят “истинска храна”, да им се повдига от нея, да не пожелаят да чуят истината, да отвръщат глава когато се говори по сериозни въпроси, които ги засягат пряко, да отбягват различните, идейните, желаещите промяна, желаещите развитие хора. Но нека тъпчем на едно място.

Нищо, че така няма да стигнем САЩ и Западна Европа. Тъпчейки на едно място най-много да направим дупка в земята, през която да “стигнем”, най-малкото, някоя азиатска държава!

Абе, най-добре ще е да сме послушни и да се надяваме на нещо по-добро… нали така?

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), , 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и „народопсихологични“ комплекси, които са живи и в нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни.

Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

Едно мнение за “На България не ù трябват млади будни хора, не ù трябват бунтари!!!

  1. Здравейте и благодаря за хубавите думи. Радвам се, че написаното Ви харесва. Наистина оценявам жеста, който правите с публикуването му тук.

    Поздрави,
    Николай Делчев

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s