Най-големият враг на титаничния ни Премиер-Гърмовержец е собствената му голяма уста

Да напиша и аз няколко думи за уволнението на министър Трайков. Зачетох се тая сутрин в информация по случая и ме порази ето това: Бойко Борисов, без някой да го пита изобщо рече: „не, не е верно, че го уволнявам заради руснаците“; това било „спекулации“ и пр. Заприлича ми титаничният ни Премиер-Гърмовержец на гузно дете, което само се издава пред родителя си заради поразията, дето е сторило. Та ето по този случай искам да река нещо. Прочее, прочетете един чудесен анализ по същата тема, препоръчвам ви го: Кой сложи банановата кора на неудобния Трайчо?; съгласен съм с всяка дума на автора. А ето сега що искам да река аз:

Моят коментар е по темата за това как голямата уста на Б.Борисов ще му изиграе такъв номер, че бабаитът неминуемо ще си счупи главата. Това особено много, както казах, си пролича вчера като изброяваше мотивите за уволнението на министър Трайков. Каза неща, които, ако имаше поне малко акълец, не требеше да казва – и така се издаде за истинския мотив: Трайков е уволнен, щото е неудобен за енергийната руско-българска и ченгесаро-кагебистка мафия.

Този човек, имам предвид бившия вече министър Трайков, сякаш имаше някакво държавническо чувство и успя – въпреки крайно трудните условия, имам предвид постоянно увеличаващия се руски натиск – за тия три години да не отстъпи от българския интерес. А и удържа бойково извъртане-увъртане по въпроса – он, Боко де, се извърта както се извърта хлъзгава блатна риба или змия! – което е на героизъм подобно. Имам предвид стоическото държане на министъра Трайков.

Е, сега му взеха главата. И големата уста на Боко рече: не, не е вярно, че съм го уволнил за това, щото така са поискали руснаците! Кой го би по устата да рече това, сам он едва ли може да каже. Изглежда самият Бог е причината за това алогично боково поведение; знайно е, че на ония, на които Бог е приготвил неотвратима гибел, първом им взема разсъдъка. И ето, Б.Борисов се издаде сам, де факто си призна, че точно тази е причината: за руснаците е неудобен Т.Трайков.

„Да би мълчало, не би чудо видяло“, и така може да се префразира тази народна мъдрост („Да би мирно стояло, не би чудо видяло!“) Имаме и друга поговорка, която се свързва добре с написаното по-горе за постепенното угасване на бойковия разсъдък: „Луд умора нема!“. Наистина, кой го би през устата, та си каза най-съкровената тайна?! Да си беше замълчал, ама той не, ще каже, ще излъже, ще извърти; голямо зло е голямата уста, знам го от собствен опит! А пък за политиците да не говорим колко е голямо зло голямата уста. Ето, Симеон, независимо какъв беше, имаше все пак дарба в туй отношение, наследена генетично, от кръвта на великия му държавнически род.

„Никога не съм съжалявал, че съм замълчал…“, пише някъде ген. Дьо Гол. Ала наш Бойко бърбори ли бърбори, от ранна утрин до късна вечер, а понякога и нощя. Нека да говори. Той едва ли си дава сметка за мъдрата пословица: „Език мой – враг мой!“. С такъв голем език и с такава голема уста Титанът няма и нужда от врагове! Халал да му са, и огромната му уста, и огромният му език. С тях ще си изрие и изкопае гроба… политическия де, не другия…

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!

(Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s