Да протестираме против енергийната мафия, заробила и страната, и народа ни – и всеки един от нас!

На 30 март 2012г. (петък) ще се проведе шествие-митинг под наслов:

ДА ЗАЩИТИМ БЪЛГАРСКИТЕ ИНТЕРЕСИ В ЕНЕРГЕТИКАТА!

Състоянието на енергийния сектор в България е в критичен момент. 22 години в България съществува паралелна власт в енергетиката, която разпространява влиянието си върху цялата държава и общество. Тя контролира в своя полза и в полза на чужда държава българските институции, политически партии, държавни компании и обществено мнение.

Тази паралелна власт е енергийната мафия, чиито представители са добре известни. Сметката за това състояние плащат всички български граждани и фирми.

Енергийната мафия заграби милиарди за 22 години. Всичките тези пари тя по нечестен начин взе от нашите джобове. И сега чрез необосновано увеличение на цените иска брутално да продължи това. Тази енергийна мафия иска да ни вкара и в друга политическа орбита, но ние вече сме направили своя стратегически избор – ЕС и НАТО. Лансираният преди години от Георги Първанов предателски „Голям шлем“ в енергетиката е срещу националните ни интереси

АЕЦ „Белене“ е корупционен и заробващ България проект с дългосрочни необратими негативни икономически последствия. „Южен поток“ по начина, по който се замисля, не отговаря на интересите на страната и на европейските принципи за либерален пазар.

Налагането на забрана за проучване и добив на шистов газ е фронтален удар върху националните интереси и енергийната сигурност. Политиката на правителството в енергетиката и особено в газовия сектор досега води до продължаване на пълната зависимост от Русия и до високите сметки за потребителите. Износът на електроенергия от България е по непрозрачни схеми и ощетява крайния потребител.

В българската енергетика продължават да доминират фирми и структури, директно свързани с чужди икономически интереси, които се самоопределят като „лидери” на българската енергетика и определят нейната политика.

Обръщаме се към гражданите, гражданските организации и политически партии, споделящи тези виждания и не искащи да бъдат повече ограбвани от енергийната мафия, които искат демократично бъдеще и развитие на страната, а не енергийна зависимост от Русия:

Да започнем публични протестни действия за да защитим себе си и бъдещето на България
Движение за Енергийна независимост „ДЕН“ организира шествие и митинг на 30 март 2012г. (петък)

сборен пункт 17,00 ч. при пилоните на НДК, маршрут по бул.“Витоша“ и митинг от 18,00 ч. на площад „Независимост“

Подкрепете нашите девизи:

1.Не на АЕЦ”Белене” – не на нова икономическа катастрофа!
2.Добив на шистов газ със сигурни регулации = икономически растеж = на нови работни места = по-ниски цени на енергия!
3.Настояваме за гражданска квота и независим ДКВЕР!
4.Либерализацията на енергийния пазар = обективни потребителски сметки!
5.За прозрачност в износа на електроенергия!
6.Ограбените средства от енергетиката – обратно в България!

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 ЛВ., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд.

Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

Едно мнение за “Да протестираме против енергийната мафия, заробила и страната, и народа ни – и всеки един от нас!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s