Унгарците още в 1956 г. събориха своя паметник на съветския окупатор, а ние какво чакаме още та в 2012 не направим същото?

Кадър от „унгарските свободни демонстрации“ срещу натресения съветско-комунистическия диктаторски режим в страната. На 23 октомври 1956 г., в средата на 20 век, угнетените от режима унгарци събарят тотема на Сталин в Будапеща, като диктаторската съветска статуя е отрязана до коленете и е смъкната от постамента.

През 2012 г. свободните от ком.соц диктатурата българи още умуват и водят дискусия какво да се правило с натресения в сърцевината на българската столица МОЧА (!). А разни странни чуждоземски чегеварски и шаренкови руски дружества се смляха да ни облъчват, че натресеното над главите ни унизително съветско съоръжение с автомат Шпагин, величаещо съветския диктатор-кръволок Сталин, било българска история? А де…

Да не коментираме решението на бившия столичен кмет, а сега премиер Борисов, който пък с всичкия си акъл упълномощава чрез „специален договор“ петролния магнат и проводник на кремълските енергийни интереси В.Златев да поддържал окупанския съветски тотем в „Княжеската градина“? … И така нататък с парадоксите, аномалиите и националния нихилизъм в уж „Европейска свободна България“ (!).

Смятам въодушевените лица на свободолюбивите унгарски граждани в далечната 1956 г. показателно говорят за себе си за удовлетворението от съборената разединителна съветска статуя.

В България има заповед от 1993 г. и консенсус за демонтирането на съвесткото съоръжение, очевидно българските столични власти в противовес на демократичните устои, против човеколюбието и хуманизма, и против волята на техните данъкоплатци и избиратели, желаят обратното. Да им е все по-мрачно и нещастно положението на българите?

Автор: Стоян Дерменджиев

ЗАБЕЛЕЖКА: Текстът и снимката взаивствах от ТУК.

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 ЛВ., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд.

Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

4 мнения за “Унгарците още в 1956 г. събориха своя паметник на съветския окупатор, а ние какво чакаме още та в 2012 не направим същото?

  1. Сега пък захапа унгарците. Бива ли така? Какво са ти направили хората?
    Tова, че нямат нищо за приватизиране, не е причина да ги мразиш 🙂

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s