Любов премиеро-„парцалистическа“, не необяснима, а твърде лесно обяснима (парично)

Който желае да се запознае по-подробно с визираната в заглавието история, показваща до какви страшни морални низини е способен да падне дори уж талантлив човек в наши условия, срещу подобаващо заплащане, разбира се, нека да прочете публикацията в блога на И.Инджев със заглавие Хем ме „целува“ Борисов, хем Кулезич ме нарича „задник“ – перверзиите продължават. Особено са интересни и показателни читателските реакции; от тях подбрах ето тази:

Иво, не трябва да се занимаваш с такива като Люба Кулезич, не си пилей енергията. Ти имаш мисия бе, човек, не го ли разбра?! Просто си върши работата и това е. Като си тръгнал към върха, не се отбивай в храстите да си береш ягодки и да гониш пеперудки. Не мога да разбера защо трябва да задоволяваш чувството за значимост на Л.К. като и обръщаш внимание, макар че наистина на човек му писва.

Хайде да погледнем нещата от друга страна – по-добре ли ще се чувстваш ако Л. К. ти пееше хвалебствени дитирамби? Ами то си е направо за страх. Тя, женицата, иска да бъде истински журналист, ама не може. Защото то освен глава се иска и „дупе“ – яка гърбина имам предвид, издържливост, да устоиш на вятъра и да стигнеш там където си тръгнал. Жалко и тъжно е когато хора с талант се държат като задници, а Кулезич точно това прави.

Един етичен човек, за какъвто очевидно се смята Кулезич, не би трябвало да занимава зрителите си с Иво Инджев, пък било то и на първи април. Да се надяваме, че са и платили добре. Да се надяваме, че със заработеното ще си купи достатъчно елитни препарати да си измие физиономията и да се почувства добре…

МОЯТА РЕАКЦИЯ по казуса; ето какво написах в блога на И.Инджев: Любов премиеро-„парцалистическа“, не необяснима, а твърде лесно обяснима (парично)

Потресен съм до какви ужасни морални низини и до каква душевна низост е способна да доведе парицата в нашенски условия!!! Срам!!! Не журналистика, това, дами и господа, е същинска парцалистика! Или подлогистика, иде от подлога, нали знаете що е подлога? Мръсни парцали и подлоги, а не „журналисти“ са тия, които за пари са способни на всякакви мерзости, та да угодят на властниците!

Без морал журналистиката наистина не е друго, а чисто и просто гнусна парцалистика…

ЗАБЕЛЕЖКА: Снимката взаимствах от ТУК.

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя.

Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s