Путин вече притежавал 130 милиарда долара лично състояние и е най-богатият човек в света

Попаднах на интересна публикация под заглавие Стал известен реальный размер состояния Путина. Все богачи отдыхают, което в превод означава: Стана известен реалният размер на състоянието на Путин. Всички богаташи си отдъхнаха. Прочетох я и реших да я преведа, та да разберат някои хора до какво именно води олигархичната система на Русия, известна под името путинизъм, която успешно беше присадена и у нас.

Е, у нас путинизмът се подвизава под друго име, примерно под името „боковизъм“; текстът ще ви помогне да разберете (ако още не го съзнавате) какви са истинските и точните стимули на заниманията с политика на такива титани и колоси на патриотизмо-популизма каквито са Путин и нашият премиер-гърмовержец Б.Борисов; та ето какво пише в упоменатата информация в превод:

По информация на британския вестник The Sunday Times Владимир Путин негласное най-богатият човек в света – неговата бизнес-империя се оценява на 130 милиарда долара. Това е почти два пъти повече отколкото състоянието на официално признатия за най-богат човек Карлос Слим Ету. По информация на изданието Путин през цялото време на пребиваването си във властта успешно е съвместявал политиката със собствените си интереси.

В управлението на путинските предприятия участват само близки роднини и приятели. Това са племенниците Михаил Путин и Михаил Шеломов, жената на Путин Людмила, братът Игор и др. Съдейки по всичко и стремежът на Путин отново да стане президент е обусловено на първо място от желанието му да съхрани в цялост своята лична бизнес-империя.

Кои именно предприятия контролира Владимир Путин не е известно точно. По някои слухове на него му принадлежат 4.5% от акциите на Газпром и не по-малко от 50% от акциите на „Гунвор“ – най-големия износител на руски газ.

Фото © ИТАР-ТАСС

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!

(Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s