Бойко Борисов: „И аз съм прост, и вие сте прости – затова така се разбираме!“

Приватизацията. Раздържавяването тоест. Разбойническата приватизация (по израза на Борисов), а също така управлението на предишните, заедно с кризата, завареното положение, международното положение и въобще съществуването на света преди него (съществуване само по себе си не съвсем смислено при тази липса) са основните причини министър-председателя на Република България да не направи всичко онова, което щеше да направи ако не бяха тия основни (и „основателни”) причини да не го направи…

… Глупостта – ето това остана за доизточване.

Ама как да речеш на зорлем сакрализираното (осветено) понятие, на което уж си призван да служиш: „Ние няма да правим никакви реформи, щото така си ни е добре, а ти ще бачкаш като роб и ще живуркаш като скот – докато ти източим всичката глупост и всичкото лековерие!“.

Това няма как да му кажеш. И му измисляш всякакви локуми, лакърдии, небивалици, приказки, пинизи и врели-некипели. За всичко е виновен Костов с разбойническата приватизация, а пък лошите капиталисти доизточват двете Българии, построени от Тодор Живков. Това за доизточването на двете Българии дори не е глупост, а въпиюща тъпня.

Няма значение, обаче. Народът гълта. Поема. И аз съм прост, и вие сте прости, затова се разбираме.

Я да кажем и една трета причина за източването и за липсата на следприватизационен надзор. Третата причина е, че от източването разни властници се облажили и чрез лично участие, а не само чрез дарение за партиите им. Или чрез участието на съвсем, ама съвсем близки хора.

Какво е Цветелина Бориславова, ако не съвсем, ама съвсем близък човек на Бойко Борисов. Близък и в другарско и в плътско и в делово отношение.

А кой източваше Оловно-Цинковия Комбинат в Кърджали, преди да го шитне на Валентин Захариев? Много близкият във всяка отношение човек на Бойко Борисов.

И след всичко това да отидеш при миньорите, да се обявиш за спасител, да им дадеш еднократна помощ от социалния фонд и кажеш, че за всичко е виновен Костов! Пък те да ти ръкопляскат и да те черпят с бонбони!

И убогият министър на културата (sic – министър на културата!) да изрече: „Бойко е баща на всички ни, той е министър-председател“.

Какво е това?

Това е гавра и нищо друго. Може би не съвсем осъзната гавра, но не и дотам неосъзната гавра. А също източване на хорската глупост и лековерие.

Които, за радост на тарикатите, изглеждат неизчерпаеми…

ЗАБЕЛЕЖКА: Горното е откъс от текст със заглавие Глупост за доизточване (Гаврата с Бойковото раздаване на пари), написан от журналиста Иво Беров; текста открих в неговия сайт ИНТЕРЕСНИ ВРЕМЕНА.

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ТАЙНСТВОТО НА ЖИВОТА: Въведение в практическата философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2006 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN-13: 978-954-321-246-0, ISBN-10: 954-321-246-5, 317 стр., 10.00 лв. Авторът тръгва от простия факт, че човекът е живот, че ние сме живи и влюбени в живота същества, от което следва, че по никой начин не бива да му изневеряваме: да си мислим, че сме “нещо повече от това”, че сме “нещо повече от него”. Но човекът е и разбиращо същество, което значи, че не се задоволява с “простата даденост” на непосредствения живот, а непрекъснато търси смисъла, неговата ценност за нас самите.

Оказва се, че ние живеем като че ли само затова непрекъснато да търсим себе си, което, от друга страна погледнато, означава, че постигаме себе си само когато свободно “правим” себе си, своето бъдеще, а значи и съдбата си. Пътят на живота у човека изцяло съвпада с пътуването към самия себе си, от което не можем да се откажем…

2 мнения за “Бойко Борисов: „И аз съм прост, и вие сте прости – затова така се разбираме!“

  1. Сега убедили се колко е скромен? Грях ти на душата, ако не го признаеш!
    Не е тръгнал да разправя „Аз съм Вселенският разум“.
    За разлика от други.

    • Толкова е прост, че не съзнава колко е тъпо да кажеш, че си прост – и дори да се похвалиш че си прост 🙂 Или е взел да поумнява, щом е почнал да съзнава колко е прост; ако е така, тук наистина заслужава похвала г-н Премиерът… нашето Слънце!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s