Щастието да живееш в страната на победения капитализъм

ДА ЖИВЕЕШ В СТРАНАТА НА ПОБЕДЕНИЯ КАПИТАЛИЗЪМ

Автор: Евгений Тодоров

Онзи ден телевизиите се надпреварваха да показват най-вълнуващата сцена на сезона – Валентин Златев се изпусна пред камерните и без да иска обяви авансово изненадата, която е приготвил на българския народ – „Лукойл” ще продава произведените от него горива БЕЗ ПЕЧАЛБА! На ползу роду. Колкото да мразех „Лукойл” – монополист и проводник на руските интереси, щях да се разплача от умиление. Колко сме несправедливи някой път в омразата си.

Разбира се, отдадох дължимото и на министрите, с които Златев току що се беше срещнал и които вероятно го бяха понатиснали (или мотивирали), както и на техния началник, който със сигурност бе в основата на щастливото събитие. Ето, така трябва да се работи – в името на България, а не печалбарството да е на първо място!

Цяла нощ не спах и чаках да дойде сутринта за да заредя от евтиния бензин. Пресмятах колко ще заредя за 20 лв. – толкова мога да отделя за една седмица. Дали цената ще е два лева вече? Или може би лев петдесет?

Още в тъмно се наредих на колонката – и други чакаха евтинията. Бензинът обаче беше поевтинял с… 1 стотинка! „Толкова ни е печалбата” – обясни бензинджията. Спестих все пак 7-8 стотинки и тръгнах да купя това-онова за празниците.

В магазина ме чакаше по-голяма изненада – яйцата бяха станали 28 стотинки. „Продават ни ги вече без печалба” – обясни бакалинът евтинията.- Нали Бойко ги натисна”. А аз си бях пиготвил 5.50 за 10 яйца – нали така писаха всички вестници: яйцата ставали по 55 стотинки за Великден. С един удар спечелих 2,70!

Минах да си платя тока. Бях приготвил 200 лева и се надявах да ми стигнат. Касиерката обаче не само не ми взе парите, но ми подаде 20 лева – от нейната каса. „Решихме да работим без печалба със стара дата, от Нова година – обясни тя, – така че ви връщам надвзетото”. Настроението ми взе да се повишава!

Забравих как всяка вечер се въртях в леглото и кроях планове да избягам от тази скапана държава. България започна да ми харесва!

Реших даже да се поглезя – да отида на работа не с градския транспорт, а с колата. Улиците бяха пълни с коли, изглежда хората също бяха решили да го ударят на живот. За да избегна задръстванията, реших да мина по околовръстното.

Проститутките вече бяха излезли на работа и размахваха картонени табели: „ВЕЧЕ РАБОТИМ БЕЗ ПЕЧАЛБА! 1 СВИРКА = 0 ЛЕВА”.

Поколебах се дали се отбия за малко – не че си падам по проститутки, но нали е аванта, но реших да не закъснявам и да отложа сексуалните си планове за след работа. (Прочети ДО КРАЯ >>>)

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!

(Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s