Кой и защо направи бодигарда на Т.Живков и на Симеон любимец на медиите – и любимец на малодушната наивна нация?

2004 година е. Бойко има рожден ден. Той е отпразнуван както подобава за герой – в „Скай плаза“. Не съм бил там; сигурно е много яко. Първи го поздравили Симеон и Гоце. На снимка се вижда усмихнат Бойко, прегърнат от масивна фигура с пура в ръка – главен редактор на вестник. По излъчването на фигурата можем да разберем защо Бойко е такъв любимец на медиите.

Главният редактор не се свени да демонстрира обич към представител на властта, без да се замисля че може да посее съмнение у читателите и по този начин да навреди на вестника си. Но на него не му дреме за това, защото той си е намерил други начини да издържа вестника освен чрез броя продадени копия. На тържеството на доскоро един прост шеф на охранителна фирма, министърът на вътрешните работи му подарява картина на стара къща, която само Путин, папата, той и Бойко имат от този художник според него. В подмазването по необясними причини се включва и министърът на правосъдието, който му подарява стар пищов.

Слави Трифонов, който не спира да се гаври с него откакто стана министър-председател, тогава се е подмазал като му е подарил палка. Бойко получил още копие на меча на хан Кубрат. Земеделският министър и неговият заместник му връчили глигите на 100 килограмов глиган, който Бойко лично застрелял в Кърджалииско. По-късно ФБР открива офис в България. Аналогичен случай от сега, при откриване на офис на ДЕА присъства Бойко като министър-председател, а не Главния секретар на МВР Калин Георгиев. Тогава не присъства Симеон, а Главния секретар на МВР Бойко Борисов.

Просто виждате как всичко се извърта и нямам представа защо се прави. Тогава Бойко е в центъра на обективите като Главен секретар. Сега пак той е в центъра на обективите, а не Главния секретар Калин Георгиев. И всичко е при два еднакви случая – американска служба открива офис у нас. Защо сегашния Главен секретар Калин Георгиев не заслужава внимание?

Ето аз задавам прост въпрос като страничен наблюдател: защо Калин Георгиев, който е Главен секретар на МВР в момента, не получава абсолютно никакво медийно внимание? Защо той не е представен в медиите като борец в борбата с мафията? Защо не играе в благотворителни мачове? Защо не получава награди и поздравителни телеграми? Защо никой не ходи на рождения му ден и той не е в скъпарски ресторант, където разни обществени личности да му подаряват разни ценни и редки предмети?

Не мога да разбера също защо сега в центъра на вниманието е министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов и той съобщава за разни операции и залавяния и се хвали, а не Главния секретар на МВР Калин Георгиев, а тогава е точно обратното – в центъра на вниманието е Главния секретар на МВР Бойко Борисов и той се хвали, а министърът на вътрешните работи Петканов направо го няма.

Posted by AZ

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ТАЙНСТВОТО НА ЖИВОТА: Въведение в практическата философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2006 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN-13: 978-954-321-246-0, ISBN-10: 954-321-246-5, 317 стр., 10.00 лв. Авторът тръгва от простия факт, че човекът е живот, че ние сме живи и влюбени в живота същества, от което следва, че по никой начин не бива да му изневеряваме: да си мислим, че сме “нещо повече от това”, че сме “нещо повече от него”. Но човекът е и разбиращо същество, което значи, че не се задоволява с “простата даденост” на непосредствения живот, а непрекъснато търси смисъла, неговата ценност за нас самите.

Оказва се, че ние живеем като че ли само затова непрекъснато да търсим себе си, което, от друга страна погледнато, означава, че постигаме себе си само когато свободно “правим” себе си, своето бъдеще, а значи и съдбата си. Пътят на живота у човека изцяло съвпада с пътуването към самия себе си, от което не можем да се откажем…

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s