Въпрос към нашите патетични антишистовци-русолюбци след признанието на Путин, че шистовият газ е заплаха за Русия

Чета на едно място следната любопитна информация Шистовият газ е заплаха за Русия, обяви Путин; по този повод моя милост във Фейсбук, пък и в блога си дръзнах да задам следния крайно неудобен въпрос на един наш разпален „антишистовец“: Нещо да кажеш? Как плаща Путин за антишистките агитации из нета!? Любопитно е, че преди това бях публикувал текст със заглавие Опасностите при добиването на шистов газ са пренебрежимо нищожни, а ползите – неоспорими. Та по тия два повода възникна интересна дискусия; ето какво си казахме там:

– Чудесно. В потвърждение на моите предишни аргументи за „троянските коне“. Много хубаво стана, че Путлер си призна и им го намели здраво в главите, особено за онези продажни антибългарски червено-зелени псевдоеколози и псевдопатриоти, за да се разбере тази овчеинстинктна шистопараноична тълпа на кого са придворничили!

Къде се криело кучето и какво се оказва? Заплахата не била за подпочените води и за българската природа, ами „заплахата е от прекрояване на пазара на горива заради развитието на технологията по добив на шистов газ“, заявява президента на Русия, Владимир Путин. (Stoyan Dermendjiev)

– Абе то си беше ясно от началото особено когато онази група певци опоненти на Веселин започнаха да ми потвърждават теорията с извадки (но не с целите статии) от Канадски материали против шистовя газ и накрая горките си признаха, че не разбират нищо от добив на газ, но не искат някава Американска Фирма да разрушава природата, която те ще оставят на децата си!!!??? (Alexandar Iotzov)

– Смятам, че Путин направи непростим гаф. Уж е от школата на КГБ, а каза нещо, което раздегизира наште антишистки пропагандатори като преки изпълнители на руски разпоредби. Путин или Путлер е провал на школата на КГБ, щом се издаде така лесно… (Ангел Грънчаров)

– „Опасностите при добиването на шистов газ са пренебрежимо нищожни, а ползите – неоспорими“. Това е мисъл, която всеки българин трябва да научи наизуст от младенческа възраст. Абсолютно трябва да се забрани поставянето й под съмнение от когото и да било. Защото тя е частен случай от аксиомата на Грънчаров, която гласи: „Всяко нещо, за което лобира Ворлик е с пренебрежимо малки опасности и колосални ползи“. П.С. „Прочее“, аксиомата не уточнава за кого са опасностите и за кого – ползите! (Bacho Кольо)

– Ползите – неоспорими за концесионерите, и политиците, първите 97-98% от добива, а за другите рушвети, за населението остават отровена земя и въздух, иначе и аз съм за шистов газ, но само ако дупчат някъде около София. А не в задния ми двор, най близкият сондаж ми е на 10 ДЕСЕТ км. много благодаря, а на хора, дето имат пряка полза от нещо не вярвам, и вас съветвам. (Tonkoff)

– Г-н Tonkoff, Ваша милост няма ли поне малко срам, че така безстидно (безсрамно) увърта, защищавайки руския интерес?! (Ангел Грънчаров)

– Не ми дреме ни за Русия, ни за Американските педали, става дума за България, и за Българската земя, а може да провериш колко злато остава в България от концесията на Chelopech Mining EAD и какво става със земята в Челопеч след обработката с цианиди (цианидите са отровни… елементарна химия)! А и колкото да ви е чудно не всичко е пари и не всичко се купува, поне при някои. (Tonkoff)

– Лъжеш, Tonkoff, увърташ, ама не става, фалшът си личи, не ни мисли чак за такива будали, че да ти се вържем… за България мислел, айде де… нали за вас патриотизмът се измерва с любовта ви към СССР и Русия, тъй че всичко е ясно, колко обичате клетата България… (Ангел Грънчаров)

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!

(Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s