Май са вдигнали тарифата, по която се плаща за плюене в медиите на И.Костов, що така ли?!

Тазседмичното издание на Из делниците на един луд (9 – 13 април), популярната поредица от смешни коментари, която се списва от Тони Филипов, д-р, жител на Пазарджик, който напоследък публикува безценните си мисли в сайта РЕДУТА.БГ, та този път любимият на зяпачите сред интернетната общност текст, както можете и сами да забележите, е посветен предимно, кажи-речи, на Иван Костов; е, за кумова срама, дето се казва, са споменати и Цецо Ц., и Боко Т., но най-голямо внимание е отделено на бившия премиер, управлявал в периода 1997-2001 г.

Направи ми впечатление, че този път лудият доктор не просто е метнал един-два камъка в костовата градина, както обичайно прави, а се е вдъхновил така, че даже е попрекалил; сравнява Костова не с кой да е, а с мизантропа Тимон Атински; ако не знаете кой е тоя, можете да научите, д-рът е обяснил досконално и дори е разказал най-подлите изказвания на тоя зъл неприятел на човешкия род; ето, например една от тия случки:

Веднъж на агората – Тимон Атински, не Иван Костов! – държал следната реч: «Атиняни! Имам малък имот, а в него смокиня. На нея се обесиха вече доста граждани. Мисля да вдигна къща на мястото, та затова искам публично да известя; ако някой от вас иска да се обеси, да го стори, преди да отсека смокинята.»

А после д-р Филипов ни обяснява старателно, че Костов е още по-голям човекомразец от този същия Тимон, което иде да внуши на читателя-гласоподавател, че в никакъв случай, разочарован от безобразията на недотам умния Бат ви Бойко, не следва да дава гласа си за Иван Костов, щото той може и да е умен, но за сметка на това е и зъл, и подъл, и дори, както сега научаваме, бил несравним с никой друг сред човекомразците. И тъй нататък, и прочие, и ала-бала, и так далее, казвам ви, че на Костов е отделено непропорционално голямо внимание, което породи у мен, като изследовател на чудатостите на психиката, особено на медийни херои като доктора, засилващ се интерес относно мотивацията на тоя пропаганден залп, що благият доктор си позволи срещу Костова, въпреки че пропагандната война срещу него, която се води вече 15 години, би следвало да се предположи, вече трябва да е позатихнала (нали уж се казва, че „на умряло куче“ нож не трябвало да се вади?!). Да, ама не: нищо че толкова много списувачи направиха много добри пари от практикуването на популярния спорт „плюене връз Костов“, явно още има келепир в тая работа. И така, на моя милост, заинтригувана необичайно от от описваното явление, й се наложи да напише там, във визирания сайт, следната реплика:

Абе, докторе, изглежда са повишили тарифата за хулене и плюене на Костов, та гледам, че си се доста постарал. Кажи, мама му стара, каква е тая тарифа и къде требе да се запише човек, че да земат да му плащат, щото и моя милост много е закъсала за пари, цяло списание издавам с учителска заплата, съвсем я закъсах; та моля ти, кажи ми и аз да зема некой лев, че не се издържа веке. Бъди малко алтруист де, Великден е днес.

Знаеш ли как познах че са вдигнали тарифата за плюене връз Костов: при положение, че вече имаме във властта вече трета година извънземния по оригиналността си феномен Боко (Тиквата) да плюеш връз Костов, който е управлявал преди 12 години, е или признак на прогресираща параноя, или пък загадката е лесно обяснима, като се земе предвид паричния фактор. Сам знаеш, че Боко с пари купи кого не, та тебе ли нема да купи?! И понеже живейм в Българско, явно везните натежават към втората вероятност.

Тъй че те излових, сега чакам на имейла да ми дадеш координатите на тайния център, дето плаща такива хубави пари за плюене връз Костов, та и аз да изкарам некой лев. Мерси предварително!

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди.

Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили – и като индивиди, и като нация – тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили – и за които сме платили тежка цена.

3 мнения за “Май са вдигнали тарифата, по която се плаща за плюене в медиите на И.Костов, що така ли?!

  1. „Тест Костов ИСО 2012“ действа безотказно 😉
    Ако не ти пратят „бонусче“ свирни,ще ти дам координатите „центъра благодетен докторски“,нал мен ме „лекуват“ от същият „мед.център“ безспир.
    Тез докторе,тез докторе,много са се поболели шЪ знайш,от „нелечимата болест“!
    Еее х!

  2. Ха познай от три букви,
    А и туй нещо да се плашиш от сянката си голем страх си е,мноого голем!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s