Заслужава ли си младите да стоят в България „на инат“, както ги увещава „флашмобът“, организиран от гербовашкото правителство?

Голяма работа е интернет, няма що! Ето пример: по току-що публикуваната в блога ми статия Нов скандал: в ПУ провъзгласили за „доктор хонорис кауза“ внука на Андрей Громико! моят фейсбук-приятел г-н Александър Йоцов, който, ако не бъркам, живее и работи в Канада, няколко минути по-късно написа във Фейсбук коментар. Коментарът му ме впечатли и аз пък му написах ето това, а по-долу помествам и неговия коментар като отделен постинг; за има-няма няколко минути се разбрахме изцяло, намирайки се на двата края на земното кълбо, пък и свършихме, да се надяваме, полезна работа; полезна за бъдещето на страната ни, горката България, не за нещо друго, да не ме разберете криво; ето:

Благодаря, г-н Йоцов, чудесно сте го казал! Коментарът Ви е така добър, че просто на мен не ми се налага нищичко да коментирам – и без изменения, с Ваше позволение, ще публикувам коментара Ви в блога си като отделен постинг, запазвайки, разбира се, авторството Ви. Иска ми се той да стигне и до читателите на в-к ГРАЖДАНИНЪ, хартиено издание за хора, които не ползват интернет. Все пак да попитам: не възразявате ли да сторя това?

И докато г-н Йоцов ми отговори, ето, аз вече подготвих за публикация и публикувам неговия наистина хубав и уместен коментар; на това му се вика сътрудничество, за което разстоянията, хилядите киломентри, не са пречка:

Транспортният министър задържа младите в България с флашмоб на летището!!! Как звучи напъна на Транспортня Министър в контекста на края на статията: за симпозиум пристига внукът на Андрей Громико (със същото име като своя прославен сатрап-дядо!), citat:

„Внукът на най-дълго заемалия поста министър на външните работи на бившия СССР Андрей Андреевич Громико пристига в Пловдив, за да се включи в Научната конференция „Русия в България и България в Русия: перспективи на сътрудничеството през 21 век“. Форумът ще се проведе на 29 и 30 март. Негови организатори са Факултетът по икономически и социални науки, Философско-историческият и Юридическият факултети на ПУ „Паисий Хилендарски“, Центърът за руски език и култура и Асоциацията за европейски изследвания на Русия, обясни доц. Козлуджов.“

Отворете Борсите за научни работници, лекари биолози и какви ли още не и ще видите колко Teaching Професорс в различни области се търсят! Хората се движат от град на град, от провинция на провинция, от държава в държава. Главния лекар по Български (по тукашната система ЦЕО) на Университетската Детска Болница в града (Hamilton, Ontario, където живее г-н Йоцов, бел. моя, А.Г.) е от Австралия (спечелил конкурс); в началото на 2013 му изтича срока на договора и не мисли да го продължи; най-добрият лекар и преподавател в Медицинския Университет по ортопедична хирургия в града е от Южна Африка.

Комунистите в България пак си продължават с комунистическите номера и чувства. Все се сещам за книгата „Родината не ми прости“ на Христо Малинов, държавно военно издателство (естествено няма да е на „Наука и Изкуство“!). Много добре обаче звучи ето това:

„Предприемачи от „Президентски клуб България“ били на флашмоба! Значи ли това предприемачи от клуба на ДС в България? Колко синове, племеници и внуци на бивши партийни величия или настоящи миллионери са били във флаш моб?!

Като го чета това се сещам за вица, който показва, че Българите правят всичко на инат, а не с някаква цел:

В рая били Българинът, Англичанинът, Американецът, Французинът. Отворил Дяволът една дупка към Ада, престорил се на ангел и отишъл при тях. Посочил дупката и казал: „Ей-долу там се върти страшен business!“; Американецът веднага скочил. Поогледал се дявола и казал: „Там долу има страшни мацки!“ и Французинът скочил. Помислил, помислил Дявола и изпял: „Там долу трима чакат четвърти за бридж.“ Българинът попитал: „За бридж-белот ли?“. Дяволът казал: „Не, за бридж.“ и Англичанинът скочил, а Българинът – не.

Тогава Дяволът се поогледал и казал: „Ама ти не можеш да скочиш!!!“. А Българинът казал: „Кой бе, АЗ ли не мога да скоча?!“ и скочил; ей-така, за слава и мъжество – и на инат!

Много умно?!?! Дали тези млади хора, които ще се вържат да останат в България, ще ги оценят до пенсионирането им?!

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!

(Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s