С нежна любов към СССР – и с люта ненавист към „Грънчаровската злоба“

Наистина, велико нещо е интернет! Да благодарим на „лошите американци“, че го измислиха и че го подариха на човечеството: докато публикацията ми Нов скандал: в ПУ провъзгласили за „доктор хонорис кауза“ внука на Андрей Громико!, предизвикваше в Канада, в град Hamilton, провинция Онтарио представения вече реакция на нашия сънародник А.Йоцов, живеещ и работещ там – виж Заслужава ли си младите да стоят в България „на инат“, както ги увещава „флашмобът“, организиран от гербовашкото правителство? – тук, в България, в сякаш прокълнатото ни и обречено на комунизъм отечество, другарят Bacho Кольо, върл поклонник на СССР, на световния комунизъм, на АЕЦ „Белене“, на паметниците на съветската армия, на Че гевара, на Мао, на каквото още си помислите, но все от този дух, написа следния знаменателен коментар, който също заслужава да бъде публикуван отделно, и то на почетно място, понеже много говори и казва; ето:

Не знам в каква научна област работи Андрей Громико-младши. Не знам какви са постиженията му, нито какви са заслугите му пред ПУ, заради които ще става Доктор хонорис кауза. Между другото в статията на Грънчаров също не става въпрос за това. ТЯ НЕ Е ЗА ТОВА. Тя е за омразата. Омразата, която души домораслия философ и непрекъснато го кара да ръси лъжи и клевети по интернет-пространството. Прочетете само:

„Андрей Громико… не сталинският любимец, не десетилетният сталинистки министър на външните работи на империята на злото, наречена СССР, не покровителят на всички ченгета на КГБ по цялото земно кълбо, а…”!!!

Грънчаров, знам, че винаги си ненавиждал фактитете, които ти пречат да развиваш злобарските си тези, знам, че историческата ти култура е на ниво седмокласник от Столипиново, но за такива като теб е измислена Уикипедията – вземи па се ограмоти преди да пишеш!

Андрей Андреевич бе един от архитектите на ООН, един от хората, благодарение на които на Европа и светът бе подарен петдесегодишен период без войни и пряко противопоставяне. В края на краищата Громико беше човекът в съветското Политбюро, който бе радетел за нормални отношения между СССР и САЩ.

Апропо, кой е Държавен секретар на САЩ по време на Труман? Знаеш ли? И защо не го наричаш Трумановски министър? Е, това разбирам аз: клаймо за пет поколения напред!

П.С. И накрая – най-хубавото. А то е че в Пловдив ще се проведе научна конференция за миналото и бъдещето на българо-руските отношения.

Нямаме нужда да ги идеализираме, още повече имаме нужда от Грънчаровска злоба. Има остра необходимост да ги поставим на взаимоизгодна и равноправна основа. И, „прочее“, това е много по-важно за нас, отколкото за Русия.

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), , 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и „народопсихологични“ комплекси, които са живи и в нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни.

Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s