Грамада на проклятието: проклет да е денят на съветската окупация на България!

С Българско знаме и с камък за Грамада! Флашмоб акция

Време: Понеделник, 17:10

Място: Пред Столична община и общините на градовете с ПСА-та.

Участниците се очаква да носят поне два от следните атрибути:

1. Българското знаме;

2. Снимка на цветовете на трибагреника, поставени от сърцат българин на 1.05. – 136-та годишнината от Априлското въстание НАД унизителния за България надпис „На съветската армия-освободителка от признателния български народ“. Цветовете на трибагреника – изтрити на 2 май сутринта, по решение на Столична Община;

С въпрос към Столична община:

Кой взе това решение?

С въпрос към Столична община и всички общини в градовете, в които продължават да държат на своята територия „паметници“ на Съветската армия:

Те български институции ли са?

Или са подопечни на Й.Сталин, наложил кодовото название „съветска армия – освободителка“ за Въоръжените сили на СССР – обявили война и наложили на България официален статут на окупирана държава в периода 1944 – 1947 г. И наложили принадлежността и към Съветския лагер. (Какъвто бе и официалният термин в продължение на 45 г.)

3. Камък за Грамада, която ще издигнем пред общините. Название на Грамадата:

Проклет да е мига, в който Въоръжените сили на Съветския съюз стъпиха на българска територия и проклети всички, които се държат КАТО ЧЕ ЛИ датата на КАПИТУЛАЦИЯТА на България във войната, обявена и от СССР – 9.9. – продължава да е национален празник на България!

В края на краищата, ако българските институции ще се държат така, да си избират – или да премахнат от градовете ни паметниците, отивали на този унижавал ни в продължения на десетилетия национален празник, или да го върнат 9.9. като такъв! Поне да сме наясно къде живеем – в ЕС или в Съветски лагер!

Часът на флашмоб акцията е определен така, за да сме там, когато служителите на общините – забравили, че дължат отчет пред гражданите, излизат – в края на работния си ден.

Имайте предвид, че до 10 минути – ще ни разгонят – така че бъдете точни!

Комуто е абсолютно невъзможно да бъде там през тези 10-15 минути от денонощието, би могъл да постави своя камък от Грамадата пред тази институция в друго – удобно нему време на този ден.

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя.

Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

Вашият коментар