Така се постъпва с някои „паметници“, та да се скъса пъпната връв със злокобното минало

Грузия започна да кърти съветски паметник на Червената армия (и това стана преди 3 години!)

Ето, да вземем за пример грузинците, които с премахването на натутурузения им от Кремъл – МОЧА, демонстрираха красноречива воля за „в крак с времето!“ – въпреки че техния съветско-окупаторски небостъргач бе с 9 м по-висок от българския, въпреки че грузинците дават 10 пъти повече жертви през ВСВ спрямо българите, и въпреки че бяха официално част от „всемогъщата“ СССР до краха на коминтерновските ненавистни попълзновения преди 22 г. Скъсаха ли пъпната връв с зловещия съветски каменен топоним през 2009? Събориха го даже и пушек се вдигна!

Да, но грузинкият премиер не ръси тъпотии като кремълопреклонния Борисов, сакън да не пипаме „Альоша“ и да не декомунизираме държавата, „за да не разгневим Володя Путин защото щял да ни секне кранчето на газа и ще стоим зимата на студено“, ами укрепва авторитета и националния интерес на своя грузински народ!

Няма да коментираме къде се намира днес съвременна Грузия по жизнени и стопански стандарти спрямо разорена от съветското проникване след 1944 криминализирана и лумпенизирана България. Неотдавна българска държавна делегация гостува в Грузия и споделиха положителните си впечатления.

Така че за „лошия мат’риал“ неграмотния пожарникар да не набеждава българския народ, ами у себе си да го търси!

О, бедна Българийо!!!

Написа: Stoyan Dermendjiev

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), , 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и „народопсихологични“ комплекси, които са живи и в нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни.

Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s