Граби, народеее! Продавайте се и ликуйте, драги родни медийни мекерета!

След три седмици разгорещени полемики, в които подложих на критика някои предимно нравствени, но и също така умствени тенденции в интернетното медийно пространство – имам предвид дискусиите под писанията на т.н. луд доктор Филипов в сайта РЕДУТА.КОМ, ако така могат да се нарекат, щото си бяха специфично български, но да рискуваме да ги наречем все пак така – най-накрая изваденият от равновесие доктор се принуди да вземе „крути мерки“: въведена беше под статиите му „модерация“, сиреч, цензура (виж ТУК). По този повод моя милост написа във Фейсбук следващата разобличаваща реплика:

Д-р Филипов приема всякакви коментари по статиите си, при едно условие обаче: да го хвалят. Тия коментари, които не са хвалебствени, а, опази Боже, критични, биват „модерирани“, сиреч, цензурирани. Това си позволява един от глашатаите на „демократичните“ ни медии и проповедник на едно специфично нашенско свободолюбие.

Той самият, разбира се, напоследък явно е напазаруван от бойкоборисовците, които му позволяват да си пише каквото си иска, но при едно условие: да плюе чат-пат по Костов, с или без повод. За тая услега, освен парички, му позволяват и „волнодумство“, сиреч, да пише смешни неща за когото си поиска, дори и за народния кумир Боко. Е, не требе шегичките да са прекалено злобнички, но иначе може.

С тази реплика давам само един пример какво се прави в нашия интернет, това „островче на свобода“, което ни е останало, но което скоро, по мое виждане, ще бъде също залято от медийната хегемония на ченгесарската ни олигархия. За тази цел всички средства са позволени, а пък, безпорно, се пръскат и твърде много пари.

Граби, народе! Стига да нямаш морал, стига да си готов да се продадеш, стига да нямаш нищо против да си медийно мекере, не само ще преуспееш, но и ще те направят „звезда“, ще се радваш на „уважение“ и на слава… не важно каква, важното е да е слава 🙂

Граби, народеее! Продавайте се и ликуйте, драги родни медийни мекерета!

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 ЛВ., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд.

Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s