Ей, хора, ще престанат ли някога страданията гоцеви?!

На едно място чета толкова интригуваща информация, че не можех да не възкликна ето как:

Яяяя, хрисимият и скромен другар Гоце Първанов наистина бил милионер бе!!! Бре, милият, а уж живеел в скромна панелка, а? Да го ожали човек? Горкият той – да не смее да се пресели в двата си мезонета, да го оплаче човек заради неистовите му танталови мъки. Ей, хора, ще престанат ли някога страданията гоцеви?! Май не е лесно да си лъжльото на лъжльовците, а? Биг-босът на лъжльовците ни е той! Нашият социален президент носи тази титла с гордо вдигната глава!

А ето сега и самата информация, която породи моето толкова импулсивно възклицание:

Зорка Първанова е горда собственичка на луксозен хотел в курорта Белчин баня до София, научи ексклузивно „Всеки ден”. Бившата първа дама е намерила начин да си уплътнява времето след края на мандата на мъжа си на „Дондуков” 2 още преди изборите през есента. Тя е вдигнала тузарски комплекс „Белчин гардън” за милиони левове и от президентша се преквалифицира на бизнес дама.

По документи хотелът не се води на нейно име, но репортер на „Всеки ден” разузна на място ситуацията около собствеността. Всички до един жители на Белчин баня свидетелстват, че комплексът чудо е именно на Зорка Първанова. Още на влизане в курортното селище всеки попитан къде е тузарското здание, отговаря: „Ааа, на Зорка хотелът е ей натам към горичката”. Местните нямат съмнение кой е собственик на „Белчин гардън” и обясняват, че супер луксозната спа почивна база е построена преди около година.

Местните разказват, че хотелът се върти от червения депутат Кирил Добрев и от големия син на Георги и Зорка Първанови – Владимир. Екипът на „Всеки ден” се увери и лично в предимствата на тузарската почивна база. Всичко в хотела е супер луксозно, има външен и вътрешен басейн. Цените пък са като в парижкия „Риц”. Кафето и сокът са по 6 лева, а ползването на външния басейн струва 12 лв. Отделно обаче се плаща за шезлонг, чадър и други екстри.

Касовата бележка от питиетата пък показва коя е фирмата собственик на хотела. По документи базата се стопанисва от „Тера Инвестмънт” ООД. Според справка в информационните масиви тя се управлява от 30-годишния Петър Иванов и 56-годишния Владимир Лазов.

Последният фиктивно се води собственик и на два мезонета на столичния булевард „Гоце Делчев”. Апартаментите обаче всъщност са на Георги Първанов и са му дарени не от кого да е, а от оръжейния търговец Петър Манджуков. Бизнесменът му ги подарил през 2006 г. и впоследствие получил орден „Стара планина”. Информацията бе разтръбена от журналиста Иво Инджев, който я съобщи в ефира на Би Ти Ви и заради това бе уволнен.

Пет години по-късно се оказва, че разобличеният като агент Гоце от ДС всъщност е получил не един, а цели два мезонета като подарък от Петър Манджуков. В книгата си „Президент на „РъБъ” Инджев разкрива, че става дума за два апартамента мезонети на бул. „Гоце Делчев” 53Е, вх. Б.

И така нататък, информацията продължава все в тоя дух на указаното вече място… Грешка няма нашето Гоце, да ни е живо и здраво, умно селянче излезе то, спор няма…

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), , 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и „народопсихологични“ комплекси, които са живи и в нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни.

Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s