Конкурс за най-досаден телевизионен натрапник и навлек на республиката ни

Мисля, че е крайно време да се обяви такъв един конкурс: пълно е у нас с разните му там „публични личности“, „звезди“, „велики мислители“, „наставници“ и пр., които се врат на екраните на телевизорите ни, които циркулират от ранна утрин до късна нощна доба от телевизия в телевизия, които са неуморни в натрапването, в досадността си, които, предполагам, вече и спят пред камерите, щото, горките, нямат време да си идат до в къщи и да си починат поне малко. Нали се сещате за какъв екзистенциален човешки тип става дума? Какво ви говори понятието телевизионен досадник, навлек и натрапник?

Мисля, че прекрасно ме разбирате: да, за такива като Андрей Слабаков, Любен Дилов-син, Андрей Райчев, проф. Вучков, Графа, Катерина Евро и прочие става дума; тук, чини ми се, не бива да броим първият телевизионер на републиката ни Бойко Борисов, щото той от най-обикновен телевизионен натрапник-досадник се възвиси в един момент, както е известно, до сияйното ниво на спасител на цялата нация, тъй че сега, тъй да се раче, ни се натрапва и ни досажда съвсем законно.

И така: моля, давайте предложенията си, правете номинациите си, избирайте, подреждайте, та да видим кой от цялата тази гмеж от телевизионни досадници-натрапници ще се наложи като най-пръв, недостижим, ненадминат. Аз лично смятам, че с един такъв конкурс все пак нещичко ще направим, та да покажем, че ни е писнало от досадници, от навлеци, от натрапници, които постоянно, без да сме ги канили, влизат в нашите домове чрез телевизионния екран и уж ни „забавляват“, поучават, наставляват как би следвало да мислим, да живеем, да гласуваме и пр., а всъщност само ни досаждат и изнервят.

Да, изнервящо е постоянно все едни и същи навлеци да се кипрят от екраните, и то при положение, че тия същите вече, така да се рече, се изприказваха, каквото имаха да кажат, вече са го казали, вече го знаем, вече са ни го казали за хиляден път – и значи вече са ни съвсем безинтересни, ала ето, пак продължават да се врат. Мисля, че сме длъжни все някак да реагираме на тази толкова груба медийно-телевизионна инвазия на нахалството и досадността в нашите домове, щото ако не го направим, ще се окаже, че си заслужаваме съдбата да се гаврят с нас, а пък ние да ги понасяме до безкрайност.

На вас лично харесва ли ви съдбата да доживеете живота си, докато на екрана на телизора ви се кипри предимно Андрей Слабаков, примерно? Или Любен Дилов-син? Или някой друг досадник от средите все тая същата нахална гмеж? Аман от нахалници, няма ли да се разбере, че техният терор над нас вече е непоносим? Не че аз гледам телевизия де, мен тия същите не могат да ме тероризират, щото щом видя мазната физиономия на някой от тях, мигом бягам, а ако някога гледам телевизия, то ще е някой от образователните канали или филм. Но най-често най-много са пострадали, предполагам, децата ни. И националната ни култура е най-пострадала. Щото на какво ли ценно ще ни научат тия телевизионни навлеци, а?

За Азис нищичко не споменах, щото, да ви кажа, той сякаш е станал най-симпатичен от всичките тия навлеци – вероятно защото напоследък все по-рядко се показва по телевизиите. Което именно и показва, че от натрапчивостта, от преекспонирането на досадността си и самите навлеци не печелят кой знае колко – или не печелят чак толкова, колкото си мислят. Майната им, хайде да спирам дотук, щото ми стана гадно, хубав ден ви желая, е денят ви ще е хубав ако днес изобщо не пускате телевизора, обезателно ще е така, пробвайте!

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), , 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и „народопсихологични“ комплекси, които са живи и в нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни.

Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

4 мнения за “Конкурс за най-досаден телевизионен натрапник и навлек на республиката ни

 1. Не съм съгласен за Андрей Слабаков. Аз, лично, не го считам за натрапник, а напротив. Харесвам чувството му за хумор и присъствието му като цяло.

  • Тоя Слабаков, ако не греша, си клечи постоянно в някоя телевизия. Би трябвало да има известно чувство за мярка. Не ме е впечатлил с нещо, доколкото изобщо съм му обърнал внимание, но впечатлението ми не е бляскаво…

 2. Г-н Слабаков прокламира единствено наркомански апели към аудиторията.Че пушенето е вредно, е ясно, но защо специалистите не се изкажат по повод деградацията на тоя герой. Колкото до класацията има и двама икономисти „свръх компетентни“, които са постоянното присъствие на тв екрана. За съжаление единият е от Отворено общество, а другият е един абсолютен пик…о, …
  Поради липсата на журналистика медийното ни пространство е запълнено с бездарни хора. Всички помним от къде тръгна Любо от „Те“, сега соло…Предаването беше „Нощен Магазин“ – с отчайващи водещи – две „дами“! Именно там Любо не успяваше да изпее и един кавър…
  Вземете заместничката на Камелия, продължете с лакейството на Ц.Ризова, застиналата в развитието си Гала, умопомрачаващата иронична Кулезич, смехотворния изказ на Кошлуков, разбиващата гръмогласност на Бареков, чувстващата Ани Салич – преживява новините, които чете, липсата на култура и възпитание у Драго Драганов, който не оставя зрителите да се изкажат, а уж телефоните са им открити за всички от всички посоки на света…
  Ако продължавате да ги гледате ще стигнете до затъпяване, защото всички хора от телевизиите се подбират без да има какво да кажат и да Ви научат. Заблуда е, че тв „ЗВЕЗДИТЕ“ ни са образовани, умни, опитни, коректни, любезни, т.н. Повечето са нахакани, пробивни, безскрупулни, богати от нечовешки хонорари, алчни. Именно затова в медиите в България открито се говори, че са места на гнусни интриги, пошлост и страховити отношения.
  Предлагам наградите и номинациите да се раздават отраслово: за политически коментатори, за драма /предавания „шоута“/, за спортни предавания, за готварски такива, за магазинни / модни, за постоянно присъствие на екрана – Стефан Вълдобрев бие рекорда последните 2 месеца, за непохватност в общуването с гости или със зрители, за деградирали участници в телевизиите и др.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s