Как мерзавецът става милионер?

Кой е най-титлуваният ни и мастит журналист на прехода? Да, така е, това е г-н Тошо Тошев. Носител на разни Черноризци Храбри, ордени всякакви.

Какъв е бил г-н Тошев преди Десети ноември? Ами работил е в отдел „Пропаганда“ към ЦК на БКП, а после заместник-главен редактор на комунистическия вестник „Труд“. Какъв е сега г-н Тошев? Преди всичко милионер! Как се става милионер ли? Ето как:

Започвате с „България уби дете!“. След това започвате да правите проучвания чрез читателите на вестника и регулярно публикувате резултатите. От проучванията на Тошев си спомням:

„Кой е най-големият бандит в България?“ Читателите класират: № 1 – Иван Костов, № 2 – Иво Карамански.

„Кой е най-големият герой на България“: № 1 Бойко Борисов, № 2 – Слави Трифонов.

„Кой е най-богатият човек в България?“: № 1 Иван Костов, другите не ги помня.

„Кое е най-успешното правителство на БГ“ (изследването беше 2003): № 1 Стефан Софиянски, № 2 Ренета Инджова, № 3 и 4 с равен брой точки: Жан Виденов и Иван Костов.

После Бойко Борисов става най-успешния секретар на МВР за всички времена, въпреки че от десетките поръчкови убийства и ежедневни бомбени атентати в графата разкрити стои цифрата 0 (ЗЕРО, санким, НУЛА). После получавате дар от Царя парцел в Боровец и ви включват в супер далаверата „Супер Боровец! и т.н. и т.н. Накрая ставате милионер и социалният президент лично ви закичва с тенекето си “Стара планина“.

Така че, г-н Филипов, ако искате да спастрите някой лев не губете време, започвайте. Сега „България уби дете!“ не става, вече го ползваха. Може би „Костов уби СДС!“?

И това не става. Всички го знаят, ето днес във в. “24″ има цяла страница по темата, а и Петър Стоянов го каза още миналата седмица…

Може би „Костов уби Европа!“? Да, това е хубаво, хваща окото. Помислете, може да измислите нещо още по-така! Драги г-н Тони д-р Филипов, възползвайте се от технологията, побързайте, щот мераклии – много!

Автор: DIMITROV D. (Адаптирано: А.Г.)

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), , 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и „народопсихологични“ комплекси, които са живи и в нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни.

Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

3 мнения за “Как мерзавецът става милионер?

  1. Мерзавецът Тошев стана милионер, благодарение на мафията в тази държава и на топлата си турска връзка с Доган и всяко управление. И всичко на гърба на народа.

  2. Стана милионер, защото подлостта беше неговото перо. Нагъл и арогантен. Завършен комунист.

  3. Стана, защото му купуват вестниците!!! Дали от мазохизъм, дали защото винаги има готови да дадът ухо на клюкари и интриганти… Дали от малодушие да се докарват на силните? Не знам, но зареди тях-читателите му, е милионер.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s