Големи яйца!

Аз пък не очаквах яйцето, подарено на Папата, да е чак толкова голямо: майчице, каква простотия, уплашиха светия отец!!!

Ете това са наистина големи яйца!!!

Повече информация по толкова фрапантния случай може да се прочете тук: Малка история с голямо яйце в блога на Иван Бедров.

МОЯТ КОМЕНТАР: Сега разбирам какво означава в нечии (мутренски) уши изразът „Големи яйца!“, с ударение върху „я“. Колкото по-големи са яйцата, толкова по-пичовско, санким, по-културно и възхитително изглежда. Убеден съм кой е избрал подаръка; няма начин да не е избрал тоя подарък за папата самият Боко. И президентът е приел да подари на Папата грамадното кичовско яйце, та да се изложи, щото успя да шашне не само папата, ами и светът: тепърва ще ни подиграват за тия големи яйца медиите по света, чакайте да видите, то си е за резил цялата тая работа! Леле, а как ли са закарали туй яйце до Рим, бая трудно требе да е било?! С кран ли са го качвали в самолета или то е сгъваемо?!

Аман от простотия, ето това мога да кажа! Но всичко си е все пак в реда да нещата: държавата, в която самата простотия е възведена на власт, естествено е да се случват все такива просташки изцепки и резилища. А догодина да земат да подарят на Папата още едно такова яйце, та да си има две; тъй де, само едно защо му е, да има две, та да може да си ги чука…

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), , 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и „народопсихологични“ комплекси, които са живи и в нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни.

Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s