„Мюсюлманските братя“, както и Ал-Кайда и Хамас не са терористи, те са революционери

В Сирия проблемът е много стар. В него са намесени мюсюлманските братя от Египет. Подобна ситуация беше във Сирия по времето на Хафес Ал Асад през 80-те. Ситуацията и преди и сега е един типичен пример от социалистическота революционна теория за износ на революции.

„Мюсюлманските братя“ както и Ал-Кайда не са терористи, същото важи и за Хамас, те са революционери. Социалистическите революционери искаха световна хегемония на социалистическия строй, която да се постигне със световна революция. Мюсолманските революционери искат революция, установяваща хегемонията на Исляма и Традиционното Ислямско Право (Законодателство).

Терорът се използва от тези мюсолмански революционери като средство за сплашване на света – и за да им обърне той внимание. Спомнете си недалечното минало, войната в Испания, септемврийско въстание, революцията в Германия, в по късни дати нахлуването на Куба и УСР в Ангола и Мозамбик, Бадер Майнхофф, Ред Бригадес, и т.н., и т.н. В случая Русия е на страната на сегашния президент не от любов към него, а понеже Сирия е много голям пазар на оръжие (включително китайско производство продавано чрез Русия) което те купуват не само за себе си, но и за Хамас, а се предполага и за Ал Кайда и се явяват една транзитна станция за разпределението на оръжейните доставки.

Предполагам, че историята с турския самолет е инспирирана от Русия за да провери здравината на НАТО и как ще реагират на това предизвикателство. Русия достави 7 бойни единици „Сухой“, последният модел изтребител, и сега го пробва в реална ситуация срещу турските военни изтребители, които са американско производство. След като Русия направи пълна документация на турския самолет (ренгенови снимки, измервания, копиране на електронните модули и т.н.), снемане на аеродинамичните характеристики и софтуер от бордовите компютри Сирия може би сте върне турския самолет на НАТО.

Нападането на Сирия от НАТО означава нападане на Русия, не на Сирия. Дали Китай ще застане зад Русия не е известно поне на мен, защото в момента Китай има страшно много финансови и икономически проблеми, а също и спадането на Брутния Вътрешен Продукт, чието възстановяване зависи предимно от Америка. Въпреки доводите на левичарите за „сриващата се американска икономика“ и изгряване на нови звезди Китай и Индия май че в Китай единственото сигурно във финасово отношение са изкупените части от САЩ външен дълг, които те изкупуваха.

В Индия и Китай производството се срива всеки ден, което те дължат на Европа. Така че при един международен конфликт не е ясно кой зад кой ще застане, кой ще бъде неутрален и как сте се развие конфликта, който в действителност започна през 80-те на миналия век, но беше потушен от специалните армейски части на Хафез Ал Асад, водени от брат му, който беше обучен и трениран в КГБ школите. Въстанието беше потушено с масов терор, в Хама и Хомз бяха избити най-много хора. В Хама те надхвърляха 30,000 души. Реката, течаща през града, на която Алехандър Македонски е построил водни колела за напояване на селско стопанския район наоколо беше пълна с трупове.

Сирия не се е освободила сама, направили са го френските войски, които в последствие се устройват във Ливан, който е бил сирийска територия (харесали са я защото има прекрасна питейна вода и в един ден можеш да караш ски и да си на плажа) и отцепват Ливан от Сирия и създават самостоятелна държава с мнозинство на френските преселници християни и малцинство на мюсюлманите. Тези последните обаче увеличават населението си страшно бързо и тъй като живеят в една демократична държава каквато е Ливан натрупват страшно много пари.

Но само малка част от тях които искат да учат и работят, другите, които както повечето фундаментални мюсюлмани, не искат да учат и затова работят само черна работа, но искат да имат пари. И се превръщат във вечни войници на Исляма и създават Хамас, която по същност е една революционна организация. Хамаз е лява популистка военно-революционна структура, която иска установяване на Исляма и Ислямското законодателство в Ливан като отнеме парите на богатите, включително и на богатите мюсюлмани. Обаче при изтеглянето си от Сирия Турция отнема най-плодородните територии от Сирия.

Коментира: Александър Йоцов

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), , 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и „народопсихологични“ комплекси, които са живи и в нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни.

Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s