Костов даде заявка, че може да ни извади и от настоящата криза

Прочетено в Мрежата: Костов: Реална е заплахата БСП да се върне на власт с Тройна коалиция

… Общественото доверие е така разпределено, че има реална заплаха, БСП да се върне на власт с Тройна коалиция. Това каза Иван Костов при откриването на деветото Национално събрание на ДСБ. Той отбеляза, че българите живеят все по-трудно, а управлението не намира верните политически решения за излизане от кризата.

Българинът трябва да има качеството на живот на средния европеец, каза лидерът на ДСБ и добави, че добрата политика не са чешмичките, Цанков камък и лотовете от магистралите.

Трябва да показваме на избирателите, че ние сме различни от ГЕРБ, че за разлика от тях, знаем как да излезем от кризата и имаме волята и решителността да го сторим. Трябва да напомняме непрекъснато, че като част от реформаторската десница извадихме на два пъти страната от много по-тежки кризи от днешната. Никой в тези години не е постигал нашите темпове на икономическо развитие, на растеж на заплатите и пенсиите и на благосъстоянието на хората. Срамен е упадъкът на нравите. Срамно е всичко това да се прикрива с посредствен политически спектакъл, с тодорживковско безочие и простотия. ДСБ не сме публика. Предлагаме на обществото силни идеи и принципи, предлагаме политически начала срещу 11-годишната безпринципна политика.

ЗАБЕЛЕЖКА: Да кажа все пак нещичко като коментар. И Царя, и Гоце, И Станишев, и Боко, и Кунева може да се пъчат колкото си искат и да си приписват лаври, ала истината, уви, е следната: те не са нищо друго освен лешояди, които се угояваха и продължават да се угояват върху наследството на Костов, върху онова, което Костов направи за България. Лешоядите могат само това. Днешните галеници на случая, дето се разпореждат със съдбините ни, не са друго, а политически лешояди. А Костов е този политик и държавник, който стори нещо реално, с което преобрази България и й даде мощен тласък за едно достойно бъдеще. Ала лешоядите пропиляха костовото наследство. Факт. Сега отново, ако мислим за България, трябва да се обърнем към доказали способностите си политици като Костов. Доказали на дело, че знаят какво трябва да бъде направено за да излезем от поредната криза, в която некадърниците ни натикаха, и при това могат да ни извлекат от новото тресавище… само това исках да кажа.

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), , 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и „народопсихологични“ комплекси, които са живи и в нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни.

Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s