България в момента се управлява от абсолютни некадърници!

Преди няколко дни, на въпрос на журналист от телевизията: „Защо не поискаме помощ от други държави за потушаване на пожара край Бистрица?“, министър Мирослав Найденов отговори: “Ако поискаме такава помош за погасаяване на пожар, който се е разпрострял само на някакви си 50 декара, чужденците ще ни се смеят за това че ние не можем да се справим сами“ (или ще ни сметнат за „некадърници“ – е моята забележка).

Без да иска Мирослав Найденов призна, че тази държава в момента се управлява от абсолютни некадърници, дори и в област в която уж имат професионална „подготовка“ и „образование“ (ако може милиционерското образование да се смята за такова). Но тук няма нищо изненадващо, тъй като в България кадърните, образованите, можещите и доказани специалисти във всички области на живота, икономиката, политиката, спорта, науката и т.н. са сред най-ненавижданите и нежелани ръководители.

Примери в това отношение има в изобилие, от близкото и далечно минало. Спомнете си, по какъв начин преди няколко години бе отстранен най-способният, компетентен и кадърен ръководител в гражданската защита, противопожарната дейност и срещу природните бедствия ген. КИРИЛ ВОЙНОВ, намерил признание и в чужбина.

В сегашно време интригите с министър Т.Трайков, в здравеопазването и в спорта (волейбола, футбола, вдигането на тежести, худ.гимнастика и т.н.).

Не беше ли така и с „елиминирането“ на най-успешния след 1989 г. министър-председател Иван Костов (при един втори негов мандат положението в България щеше да бъде съвсем различно от сегашното, в положителния смисъл).

Автор: инж.Симеонов

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 ЛВ., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд.

Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s