На изборите нека подкрепим тези, които имат смелостта да водят истинска война с мафията

Провал за европейското развитие на България – това е изводът от доклада на Европейската комисия по механизма за сътрудничество и наблюдение в областта на правосъдието и вътрешните работи. Контролът ще продължи, вместо да приключи сега, както бе предвидено в договора за нашето членство. След година и половина ще оценяват… следващото правителство. Надеждите към настоящото се изпариха. С тях се изчерпа и европейското търпение. Ще има нови външни упреци и разобличения след този доклад, изпълнен с горчиви оценки. Така стана с правителството на Тройната коалиция, това следва да очакват и ГЕРБ.

Вече нямат смисъл правителствата, които идват и си отиват. Няма значение дори как изглеждаме отвън. Няколкото последователни политически провала вече унищожават самочувствието ни на хора, които са способни сами да решават проблемите си. Три правителства ни доведоха до това състояние. Сакскобургготски и Станишев допуснаха унизителната клауза за следприсъединителния контрол, защото не се справиха с престъпността и корупцията на своите управления. Борисов издигна българската организирана престъпност в очите на Европол до степен на уникалност, защото е организирана престъпност на власт.

ГЕРБ пропиля шансовете си. Същевременно исканият вот на недоверие няма да даде опрощение и на БСП и ДПС за техния скорошен европейски провал. Днес всички те имат общ интерес и си помагат взаимно. Искат да избягат от позорната тема преди лятната ваканция.

Депутатите от ДСБ и СК няма да участваме в бягството.Ще връщаме тази тема отново и отново. Обществото ни със сигурност ще загуби, дори само слушайки и гледайки набързо скалъпената постановка. Няма да участваме в днешната проява на безсилие пред истинските проблеми на България.

Като архитекти и първи радетели на членството ни в ЕС, ние целяхме с национално съгласие да постигнем европейско благоденствие, справедливост и свобода за българите. Съгласието на Сакскобургготски, Доган, Станишев и Борисов се оказа за европейските пари, а не за европейските правила. Оказаха се съгласни да вкарат в Европа българската мафия, а не българските граждани. На българите остана да плащат скъпата цена за тяхната корумпираност и некомпетентност.

В този угнетяващ момент ние казваме, че има изход – в националното съгласие. А то е в ръцете на българските избиратели. На следващите избори да дадат доверие на тези, които искрено са съгласни да изградим сами европейски ред и правила, без унизителен натиск отвън. Да изберат тези, които имат смелостта да обявят истинска, а не медийна война с мафията. Само това ще върне европейското ни самочувствие.

ДЕКЛАРАЦИЯ на ПГ на СК за вота на недоверие по повод мониторинговия доклад на ЕК

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ПРЕСЛЕДВАНЕ НА ВРЕМЕТО: Изкуството на свободата, изд. A&G, 2003 г., разм. 21,5/14,5 см., мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр., 8.00 лв. Книгата говори за “нещо”, което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда “добре познато”, съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се “съобразяваме”, но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време?, почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга “поглежда” в скритото “зад” мълчанието ни – за времето, живота, свободата.

4 мнения за “На изборите нека подкрепим тези, които имат смелостта да водят истинска война с мафията

  1. Без съмнение, бъдещето на България ще реши българският избирател с бюлетината в ръка, оръжието на демокрацията. Но при решаването на този въпрос възникват, по наше мнение, две трудности. .Първата трудност е, че днешните българи са лумпенизирани от повече от 60-годишното комунистическа диктатура. Тоталната държавна собственост е разрушила душевността, морала. Това пречи на нашите сънародници да направят правилния избор. И те показват това през последните 22 години на свободни демократични избори. Втората причина е, че българите не са готови, не са узрели за демокрация, не са готови за нея. Те пазят комунистическите окови, съжаляват за тях. Това ги прави недостойни, неподготвени за демокрация. Когато един народ е узрял за демокрацията той троши оковите и изковава от тях мечове, с които завоюва свободата си. Това показват нашите деди през 1876 г. на Европа и света. Единственият изход от сегашното състояние на Днешна България е времето – да измрат всички българи, които знаят и помнят комунизма. Библейската ситуация се е разрешила за 38 години. Генерал Франко спаси Испания от комунизма за 39 години. Та това е – „Времето е в нас и ние сме във времето“ (Васил Левски)..

  2. Без декомунизация България няма да се оправи. Това може да направи единствено Георги Жеков и неговата БАП ( Българска Антикомунистическа Партия ).

    • Може да го направи Г.Жеков, ама друг път… пък и зависи какво може той; може най-вече да излага антикомунизма, да му придава едно уродливо лице и вид, това може…

  3. Естествено,че само г-н Георги Жеков може да възстанови демократична и свободна България. Да я направи свободна зона от комунизъм и комунисти-убийци.Да го подкрепим на изборите,ако не искаме да умрем като роби на комунистите.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s