Б.Борисов ли е главният як касапин в медийната кланица на България?!

Борисов, чрез Цветан Василев, участва в закупуването на най-големия актив в момента в България, който е търгуем на пазарни начала (изключвам АЕЦ и др. под.) – БТК. Става дума за активи на стойност няколко милиарда евро (макар и натоварени с многомилиардни дългове), които струват няколкостотин милиона евро кеш заради дългова и ликвидна криза.

Зад тези активи обаче стои… националната сигурност на България, а и индивидуалната сигурност на повечето от гражданите й: голяма част от всякакъв вид сигнал (телевизионен, телефонен, вкл. и мобилна телефония, интернетен и пр.; при това междуградски и международен) минава през БТК и НУРТС. Последното вече е собственост на Цветан Василев чрез Корпоративна Търговска Банка. Като включим тук и вече притежаваните от него мултиплекси за предстоящата ефирна цифровизация на телевизионния сигнал, нещата се подреждат:

Огромна част от информационните потоци вече са в ръцете на една Групировка/ Корпорация, основно чрез нейната Корпоративна банка, която с държавните и с НАШИТЕ ПАРИ се е превърнала вече в държава в държавата. А който държи информацията, може спокойно и да не държи официално властта, нали?! За финансирането на покупката на БТК Цветан Василев и Борисов са решили да продадат… ТВ7.

Защо?

Защото ще им донесе нужните милиони евро за посочената търговска операция.

А защо ТВ7 „струва“ много десетки милиони евро? Ами едновременно с превръщането й в правителственаТА телевизия, в нея беше инвестирано и нещо друго – рейтинг.

Как? Чрез манипулация на данните за гледането на телевизионната аудитория, монополът върху които държи с подставена фирма… Красимир Гергов, другият „бивш“ съ-собственик на ТВ7. Оказа се, че ТВ7 след няколко месеца фалшиво напомпване на рейтинг по принципа „бавно и полека“ започна да измества дори и такава гледаема телевизия като Нова ТВ. Хората, които са вътре в нещата могат да разказват надълго и нашироко за този процес на дива манипулация, който се знае от всички потърпевши, но за който всички си траят, защото иначе… ще бъдат отрязани и от това, което в момента им отпускат по милост като рейтинги и реклама.

И така ТВ7 – за всеки потенциален купувач – изглежда вече привлекателна инвестиция: съвсем близо до властта и облагите й, висок рейтинг, модерна техника, рекламни потоци (направлявани впрочем от същия Красимир Гергов, монополист и в рекламата)…

Но Групировката/Корпорацията не може просто така да продаде своята перла в короната, пардон каскета (произходът и на тримата цитирани по-горе е в най-добрия случай каскетаджийски). Защото за нея освен парите, нужни за купуването на съответния дял от БТК (другият дял го купува Путин чрез руската ВнешТоргБанк и местния му service officers Милен Велчев и Красимир Катев), е още по-важно да се запази и контрола върху аудиторията.

Ето защо се прави врътката с ББТ, която беше кабеларка само при старта си, после получи по (не)знайни начини ефирна честота в София с огромна потенциална аудитория, която е важна в настоящата афера. Манджуков отдавна я продаде на Доган и Ирена Кръстева, която пък сега я е „продала“ на медийната корона (Crown media се нарича фирмата на Групировката; те каскетаджиите така си избиват парвенюшките комплекси, с имената на фирмичките си, с които ни правят на маймуни).

Какво предстои?

Сега ще има период от няколко месеца, в който ще има преливане на предавания, водещи, брандове, рейтинг, визия и пр. към ББТ, която по изпитания вече начин ще започне да става правителственаТА телевизия с големия рейтинг. Така и парите от предстоящата продажба на ТВ7 ще са в каскет вързани, и пропагандата ще има още една нова масова трибуна, която да служи като дублажна (в първоначалния период след продажбата на ТВ:), а после – като основна пропаганда платформа на властта на Корпорацията.

Следващата цел е… Нова ТВ. Когато бъдат понатрупани след подходящото изпиране средствата от контрабандата на алкохол и цигари. В контрабандата на цигари основен играч е… Булгартабак, купен скоро от Корпорацията, пак с участието на Милен Велчев и ВТБ; КТБ, Цв.Василев и Борисов…

И според мен абордажът на Нова ТВ ще приключи успешно преди изборите. Знаете защо, нали?!

За да не изглежда на някой, че това е серия от някакъв конспиративен филм, ще кажа, че всички горни официални данни са налични в публичното пространство. Неофициалните човек лесно може да получи като поразпита тук-там из медийните и рекламистките среди.

А мрежата, проследихте ли мрежата?

Милен Велчев, Красимир Катев (и коя корона ги легитимира преди десетина години, а?!), Доган, Ирена Кръстева, Цветан Василев и Борисов, Красимир Гергов (но тук надничат Райчев и Стойчев, които от няколко месеца станаха фенове на Борисов, докато преди го кълняха и на сън).

Написа: 1 НАУМ, източник на публикацията Як касапин в медийната кланица от блога на Иво Инджев

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!

(Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s