Все по-ясно се открояват признаците на пълзяща диктатура у нас

Д.Божилов, който се афишира като върл интернетен антидемократ, агитиращ повече да не участваме изборите, т.е. в демокрацията, а да оставим циганите, чиито гласове управляващите купуват, да решават всичко, да решават съдбините на България, е написал разсъждение за това има или няма диктатура в България; според него няма и нямало да има; прави човекът услуга на управляващите: нали никой не знае от кой храст ще изскочи заекът. Аргументите му са типични аргументи на доказан дървен „философ“. Ето малък пример от неговата галиматия:

Във връзка с разрастващата се паника, че у нас настъпва диктатура, фашизъм или не знам си още какво, да изкажа съображението, че това не е така. Аз самият видях това и го написах още по време на президентските избори. Но пропуснах важния факт, че нямаме диктатор, следователно дори и технически диктатура да се гради, тя няма да стане. Ако например Цветанов беше начело, би било възможно – защото той очевидно е упорит и жесток човек, и би станал диктатор. С Бойко начело диктатура е невъзможна… Няма да има диктатура в България… Системата си е все същата, ако искаме промяна, най-добре е да си задържим гласа в къщи. 🙂

И така нататък, и прочие, и так далее, и ала-бала, и тинтири-минтири. Който иска да провери какви други празни приказки е благоволил да напише тоя Добри, за който горещините се оказаха сякаш фатални: мозъкът му се е размекнал видимо и яко. И други са се изказали против тезата на дървения „философ“. Прочетете ако искате какво са му казали. Наложи се и аз да реагирам. Ето какво написах там:

Ангел Грънчаров: Как ще да е катастрофално простак да управлява страната на простаците и на простотията, то си е съвсем нормално… 🙂 А диктатура не е това, което си представяш, Добри. Слагаш ли си лед на главата в тия жеги, спазваш ли съвета ми? А така.

Диктатура е, примерно, всички телевизии да хвалят Вожда – и да го показват как непрекъснато реже ленти и ръси простотии. Диктатура е управляващата партия да си има работеща технология за печелене на всякакви избори – чрез фалшификации. Диктатура е като нямаш парламентарно мнозинство да си купиш колкото си искаш депутати и да си направиш бетонно мнозинство.

И така нататък. Много признаци на диктатура имаме. Имаме олигархична система, която е планирана така: ГЕРБ и БСП, доброто „дясно“ и доброто „ляво“ се прехвърлят топката, а пък Доган е балансьор. Този е модела. Това е система на „многопартийна“ диктатура. Боко и Станишев ще се договарят за разпределението на депутатите, а това как ние гласуваме няма да има никакво значение. Това ако не е диктатура и тирания, сполай му кажи!

И други признаци има. Хората пак ги е страх. Това пак е признак на пълзяща диктатура. И прочие. Пий студена вода от хладилника белким мозъка ти се поохлади малко…

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 ЛВ., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд.

Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

4 мнения за “Все по-ясно се открояват признаците на пълзяща диктатура у нас

 1. Ангел Грънчаров: Несъм съгласен с теб,никак несъм .:
  „Имаме олигархична система, която е планирана така: ГЕРБ и БСП, доброто “дясно” и доброто “ляво” се прехвърлят топката,“ това не е вярно твърдение,не кроресподира с Фактите каквито са ,а те са:
  БКП (временно боядисана в цят БСП за по лъскаво и модно) ‘Партията“ си е начело на диктатурата от 1944 г та и до твис тайм.Гаджетата за Емоционално Развеселяване на Българята е само ‘ИД“ – временно поредното творение на „Партията“ (парцалче за изтриване на нааканото от другарите ,след което Хоп на сметището и ето пак „ние пак сме тук да ви оправим чистички и неопетнени“).И все минава ,все един и същи номер .Ма то и глупаците са си все едни и същи (едни умират други се раждат) и все едни и същи ГЛУПАСЦИ.Много Глупаци,прекалено много съпрани на тази територич „колкото една човешка длабн“,щяла да бъде „земен рай“.Рай с малоумници нестава,нестава!Само Ад става и ще бъде,мани майтап!

 2. Ангел Грънчаров: Само ти още неси ме плокирал,други вситчи вече отвсякъде всички виртуално и реално.Неси прави труда,тук до два три дена трябва да платя поредната кървава вноска на руската българска теле компания за да ми създава проблемои и да ме контролират и филтрират и да ме побъркват,след всяко писане в БГ смад нет пространство.Стига ми толкова,видя се че на тая прогнила територия няма човеци,нито един,само псевдо.И Бог никой да не упоменава и да казва,че е вярващт християнин.,защото по делата съди ,пом делата не по приказки ,Това с мен което се извърши е „дело“!Аз съм също човешко същество не камък! И ИСТИНАТА КАЗВАХ<ВИНАГИ<ЦЯЛ ЖИВОТ ЦЯЛАТА ИСТИНА.А тя истината поражда омраза,но майче ми така ме е изучила,а пък аз друг човек наоколо когото да послушам,на лъжа да ме научи да казвам нямах!
  Но явно истината на никой по тези геогравски шиирини не се нрави,на никой.Бог да ви е на помощ ! Но съмнявам се силно,щото АЗЪ ЗНАМ!Не Вярвам!Знам!

  • Няма да те блокирам, бъди спокоен, пиши си, аз те чета редовно, не мога да кажа, че те разбирам всеки път, ама полагам усилия 🙂 На моменти много те разбирам, в други моменти – никак, хич. Но иначе си пиши. Има нужда от такива като теб и мен, то колцина такива останахме?!

 3. А и докато още неса ми унищожили всичко:
  Някой ,ако по случайност някъде срещне този ,ох този бе на труда и соцялната загриженост,тоя бе от врачанската подкрепа ,да вземе и да му обЯсни щое туй нещо Конституция,граждански права ,да му обЯсни закон що е.И ако оспявл е да разбере обясненото му (малку съмнително де) да вземе пък той (не веднага де,да неси смущава социалната грижовност на морският бряг) Тъ пък той после де да дойде и да обЯсни на чиновниците си тукашни „що е причиняване на смърт и тезки нелечими увраждания поради немърливо изпълнение,престъпно нейзпълнение на служебните задължения.
  Ако някой де така,по някаква сучайност,по чудо някъкво!
  И пощицата ми вече е попиляна ,щото нали пък всичко си показах ,да неби пък некой да съ беше пресрашил една буква да ми драсне,ма само спам и ред админ дето,други букви нема ,умрели букви.
  А и във виртоалната реалност Бог няма,само територия на сатъна е виртуалното место проклето!
  То и на реално го няма никъде по територията и най вече в населяващите я,а иначе много „вярващи“,Но Бог на дела вярва,не на лъжливи приказки!Не минават на Бог лъжи,не минават!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s