Тече политически мотивирана кампания по уволняване на неудобните директори на училища – и по награждаване с пари на удобните!

Ето едно съобщение от г-н Райчо Радев, публикувано на Фейсбук-страницата в негова подкрепа по време на продължилата 40 дни гладна стачка против политическите репресии и уволнения на философа от Перник:

Изчакаха ме само един ден да си почина след прекратяване на гладната стачка и ми пратиха икономическа полиция. Проверяват ме по сигнал на г-жа Коконова. Да отговарям за привиждащи й се финансови нарушения по време на зимния лагер.

По време на проверките доказах, че няма финансови нарушения по време на този лагер, който бе проведен на три спортни бази: в Априлци, Шумнатица и Перник. Независимо и от факта, че Началникът на РИО Перник не е посочил, каквите и да е финансови основания за наказанието ми „Забележка“ за февруарската проверка, както и за наказанието ми „Забележка“ от юнската проверка, т.е. няма посочени каквито и да са финансови нарушения, г-жа Коконова ме е пратила на икономическа полиция. Защо ли???

Вероятно за по-голяма внушителност – в очите на клакьорите и хората, които разпространаяват слухове. Ето затова отговарям подробно и обстоятелствено, за да е ясно и за най-трудно схващащите „къде е ключа от бараката“. За да няма недомлъвки, публикувам моя отговор до икономическа полиция, относно мними „финансови нарушения“ по време на лагера.

Кой то желае да прочете тия ПИСМЕНИ ОБЯСНЕНИЯ от Райчо Крумов Радев, Директор на Спортно училище „Олимпиец“ Перник Относно: искане на обяснения от икономическа полиция за зимния тренировъчен лагер 2012 г., по сигнал от Началника на РИО Перник може да го направи като използва дадения линк; а ето по-долу моята първоначална реакция след като прочетох за новата инициатива на г-жа Коконова (която явно няма да миряса докато все пак не изпълни партийната поръчка и не уволни Райчо Радев, нищо че заяви пред администрацията на Омбудсмана, че такъв въпрос уж изобщо не стоял!):

Аз имам една теория за обозначаване на подобен тип… „хора“, макар че е трудно да се нарекат така; наричам ги „непоправимите“, те наистина са непоправими. Това са всъщност комунисто-комуноиди, които не могат да търпят около себе си личности, а като надушат личност, не мирясват, докато не я смажат…

Тая Коконова с това си действие показва, че е ярък представител на този същия тип. Значи един ден след края на стачката изпрати икономическа полиция! Безобразие!

Прочее, трябва да я съжалим: тя всъщност има да изпълнява задача, поставена от по-високо място, от управляващата партия ГЕРБ. Нали видяхте онова съобщение за гешефта с разпределянето на ония 100 милиона пари на свои хора и директори, с която се е нагърбил министър Игнатов? (Виж: Прочетено във в-к СВОБОДЕН НАРОД: Една гешефтарска афера на Министъра на образованието С.Игнатов)

Ето, затова е, в момента тече кампания по уволняване на неудобните директори и по награждаване с пари на своите, на удобните. Коконова затова няма да миряса докато не уволни Р.Радев и не го замени с послушника на ГЕРБ…

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя.

Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s