Обикновени хора помагат финансово на любимата си медия, но властници, богаташи и бизнесмени – твърдо не!

Чета на сайта на Пловдивска обществена телевизия покъртителен текст под заглавие Кой ни подкрепя?. Ето го прекопиран целият текст, важно е да се прочете от колкото се може повече хора; става дума за състоянието на една най-авторитетна медия, към чийто ръководител Евгений Тодоров имам пълно доверие – и към който от години храня истинско, неподправено уважение:

Тези дни си направихме един експеримент. Извадихме на показ финансовите си проблеми. Зрителите обаче не знаят, че няма българска медия, която да се самоиздържа без да бъде подмагана от властта или от нейни подставени лица, а в други случаи от разни икономически и криминални групировки. Отдавна е ясно, че от медии не се печели, но затова пък може да се продава влияние.

Някои пловдивчани се опитаха да злорадстват на наш гръб – главно в интернет, много стойностни хора обаче ни подкрепиха. След малко ще качим по-горе в сайта подборка от зрителски мнения.

Пишем тези редове, за да благодарим на всички, които по един или друг начин искаха да ни помогнат. Беше много вълнуващо когато идваха пенсионери с по 2-3 лева в ръка. Дойде бившият депутат Христо Марков и остави всичко, което имаше в портфейла си. После госпожа Сотирова – тихомълком остави сигурно половината си пенсия и изчезна преди да й благодарим. Дойде Владимир Тодоров – брат на наскоро починалия пловдивски летописец Тошо Африката и остави 20 лева – 10 от него и 10 от мъртвия Тошо…

Много хора просто звъняха по телефона и питаха с какво да ни помогнат. Беше ясно, че от повечето от тях не е морално да искаме.

Вече сме сигурни, че трябва да издържим. Заради тези, които вярват в нас. Виждат ни недостатъците – те са толкова много, но виждат и това, което другаде не се намира.

Не се обади обаче нито един бизнесмен. След като 15 години водим борба в подкрепа на бизнеса.

Не се обади нито един политик. След като повечето са минали през студиото ни и са получили някакъв медиен комфорт.

Не се обади нито един общински съветник. Нито един служител на Общината.

Да са живи и здрави. Бог гледа.

Дотук е текста, който приведох от сайта на ПО-ТВ. Това е написано на техния сайт вчера. Аз също искам да помогна с каквото мога на медията. Днес ще напиша писъмце до ръководителя й. А сега призовавам читателите на тоя блог: ако може някой с нещичко да помогне, нека го стори! Кой с каквото може да помогне нека да помогнем, защото за Пловдив е чест, че има такава медия – и че тази медия оцеля в значително по-тежки времена, но ето, уви, оказва се, и сегашните времена явно не са по-леки, щом е на ръба на оцеляването. Винаги съм се чудил какви подвизи върши г-н Тодоров, че успява да съхрани медията си вече толкова години, но едно мога да кажа съвсем честно: покланям му се за това, което направи, което продължава да прави! Това мога да кажа засега тук…

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), , 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и „народопсихологични“ комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни.

Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s