Казано с брутална откровеност: ГЕРБ е всичко най-идиотско, лъжливо и крадливо, което остана от комунизма!

За да изясним финално какво е ГЕРБ, нека бъдем брутално откровени: ГЕРБ – това е най-радикалната тъмно червена утайка от БКП-БСП. В БСП от началото на прехода се бият крайните комунисти с умерените дето искат малко по-европейски път. В общи линии надделяха вторите, а радикалните червени каски бяха постепенно изтласкани.

Тази утайка в момента е в ГЕРБ. Състои се от болни от комунизъм съзнания и милиционери, а мозъчният тръст са агенти на ДС. ГЕРБ е БКП във възможно най-крайната й форма. Това са хора, които биха отменили Конституцията и биха стреляли по демонстранти ако имат възможност. Това са хора, които не разбират какво значи частна собственост, а за тях дребният и средният бизнес са само мошеници, заслужаващи бой.

Всичко най-идиотско, което остана от комунизма, сега е в ГЕРБ. Както като идеология, така и като човешки материал. Тази престъпна група би била в затвора ако предните управляващи бяха провели поне някакъв минимум наказателно преследване на тоталитарния режим. Но те се договаряха, договаряха, договаряха. И накрая стигнахме до това: до връщане на тъмно червената БКП във властта – начело с най-тъпите милиционери. Това е накратко ГЕРБ, ако ни кефи – имаме го…

Някои хора мислят, че Бойко не бил комунист? Та на тях да им посоча какво стана днес с поредния лустрационен закон. Отхвърлиха го: от ГЕРБ! И как няма да го отхвърлят като се отнася предимно за гербери?! Всеки елементарен лустрационен закон – дори най-лекият, който е приеман в Източна Европа, моментално ще изрита и Боко и Цецо от властта. И двамата са и комунисти и са били в ДС.

Бойко е финалната победа на мафията на прехода. Аз не допускам, че са очаквали такъв триумф. Но го получиха. (Това дотук е писано от Добри Божилов)

Също се присъединявам към поздравленията към г-н Божилов: тоя пък съм съгласен почти изцяло с позицията му! Даже е забравил да спомене екстравагантната си хрумка, че спасението било в… негласуването, в отказа от демокрацията, което привнася и привкус на разумност в думите му… (Ангел Грънчаров)

Интересен философски въпрос е кое е по-важно сега: да премахваме изцяло порочната политическа система и с нея да махнем и Бойко, или първо да махнем Бойко и след това да продължим атаката спрямо порочната система? Второто предполага някаква форма на безпринципно участие в политиката на страната на някакви от другите мошеници – само защото са малко по-добър избор от Бойко. Но ако пък Бойко ще разруши държавата, тогава може да е по-правилно първо да премахнем тази заплаха. Вие какво мислите? Правилно ли е да мине човек примерно към Костов, въпреки че не го понася, само за да спаси държавата от Бойко? (Добри Божилов)

Забелязвам все по-определено проблясъци на разумност в думите на г-на Божилова. Поздравления! Особено в предположението в края на коментара: правилно ли е да подкрепим Костов за да се спасим от Боко и от боковците? За убеден антикостовист като г-на Божилова такова кощунствено допускане е признак за несъмнен умствен прогрес.

Разбира се, че и тоя път хората ще осъзнаят, че само Костов единствен може да извади страната от очертаващата се катастрофа – и затова трябва да бъде подкрепен от всички, които са загрижени за България. И ето, допускането на антикостовиста Божилов, че Костов трябва да бъде подкрепен е свидетелство, че все повече хора ще направят същото умозаключение – независимо от популярните внушения на финансираната от ченгесарската мафия пропагандна война срещу Костов, която имаше за цел да проправи пътя на ерзац-менте-„политици“ като Боко във властта, та да ошушка още един път държавата… (Ангел Грънчаров)

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), , 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и „народопсихологични“ комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни.

Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

10 мнения за “Казано с брутална откровеност: ГЕРБ е всичко най-идиотско, лъжливо и крадливо, което остана от комунизма!

 1. Много съгласен с началото, но не разбрах финала: като как Костов ще оправи България, след като той веднаж вече я „оправи“ …
  Така погледнато, смело заявявам, че аз ще я оправя по-добре от Костов!

 2. И аз имам сходно питане: защо точно Костов, като именно той постави основите на „демократичният“ комунизъм у нас?

 3. Антитъпак
  Ако двамата червени педали по-горе бяха наясно с това, което пишат би имало смисъл да се обсъждат подобни тези. Просто такива, особено като първият тъпак (случайноинуващ) нямат нужда от обяснение – няма ги необходимите мозъчни клетки, с които да поемат и осмислят информация.. Както поетът е казал – просто комунисти

  ,

 4. Болшевизмът е равнозначен на престъпление срещу обществото…комунистът е бил и ще бъде винаги наш враг.

 5. Да бе,Костов ще ни оправи?!Другото може да е донякъде вярно,но това не!Ако Цветанов и Борисов са били долнопробни ченгета,пък и дори от ДС,то не значи,че ДС управлява!Ако същите са били и членове на БКП,то факта,че след това са се превърнали или въобще са си били ренегати,едва ли означава,че в БКП е имало прогресивно течение за промяна.Или,ако е имало,то е било точно това,което е сега отгоре:Давайте да си внесем капитализъм,че така може и да сме богати без да ни гледат в канчето.Жалкото е,че точно Костов разпродаде България на безценица и изпълни техния план,който беше одобрен от чуждите сили,желаещи да ни загробят.На практика комунизъм е нямало и тези хора никога не са вярвали в подобна идея!Те са се наместили в някаква партия,за да си оправят положението и после са я предали.Подобно на седесарите после.Всичко в Бг е на принципа:Стани,за да седна!Никой не иска власт,за да помогне на държавата.Всеки иска власт,за да оправи себе си!И никой не маха привилегиите,а ги увеличава.От тоталитаризъм вървим към диктатура,за каквато и Сталин може да си мечтае!Наивниците продължават да вярват,че проблема е в персоните.А проблема е в системата,която ги ражда.И в хората,които не са узрели да поискат истинска демокрация,а постоянно търсят вожд,който да ги гази.От ченгета демокрация не чакайте никога,те са болни от авторитаризъм.Но и истинските демократи сякаш не са се родили още.Или спят някъде по кьошетата.Еднолична партия,еднолична власт няма да ни донесе нищо добро.както и да се нарича и който и да е на върха.И мислете с главите си,когато следващия път данайците ви носят дарове!

 6. Не са прави ,Костов е престъпник който се обгради с престъпници!Продаде държавата на разни мошеници срещу комисионни за себе си и тези около него и накрая като не успя да открадне още се разсърди на народа че не е съгласен той да краде ,а хората да мизеруват.Единственото положително нещо в неговото управление беше ,че успя да отслаби ДПС и да разцепи етническият вот.

 7. Истината,която е най-силното оръжие е следната.Иван Костов е човекът който може със сигурност да подобри положението в България,ако стане министър председател отново.Всички останали кандидати за министър председатели ги знаем.Това са Станишев,Яни Янев,Бойко Борисов,Кунева,Волен Сидеров и Ахмед Доган.Я ми кажете сега кой от тях ще управлява по-добре от Иван Костов?Всичките те са като пигмеи пред Иван Костов.Едно че не разбират от икономика,ами и ще работят и за Русия и Турция повече,отколкото за България.Спасимир Игнатов

 8. Този човечец дето лобира за Костов – ами той тоя сьс сините венци доведе до разруха Балгария- да оставим на мира тези които сега се опитват да саберат парчетата и да изправят отново България на крака.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s