Спрете да словоблудствате, о, нагли и безочливи комунистически фарисеи и лицемери!

По повод на състояла се в една телевизия дискусия за най-черната дата в нашата история, именно 9-ти септември 1944 г., с участници двама комуниста (Иво Атанасов и проф. Искра Баева) и един некомунист (проф. Пламен Цветков) публикувам тук отзив на зрител, който ме впечатли и който взех от коментарите в приятелски блог с оглед да стигне и до читателите на в-к ГРАЖДАНИНЪ:

На непоправимите безочливци и наглеци като Иво Атанасов и комунистическата псевдоисторичка Искра Баева, чието нахалство няма граници, ще кажа:

За какъв “венец на антифашистката борба”, за какъвто искате да представите най-черната дата в българската история – 9 септември 1944 г. – словоблудствате, о, фарисеи и лицемери?! Вие ли не знаете, че правителството на Иван Багрянов още през м. юни 1944 г. обяви завой в политиката на България и постепенно разкъсване на съюза с Германия (всяка една грешна стъпка можеше да ни докара германска окупация, подобно на сполетялата Унгария през м. март с.г., поставянето на власт на крайно прогерманско правителство и тогава нямаше да можем да спасим и останалите в старите предели на България евреи).

Вие ли, комунистически фарисеи, не знаете, че лично Иван Багрянов предложи през лятото на 1944 г. на комунистите помирение в името на спасението на България и предложи партизанските отряди да се съсредоточат в определени райони, снабдявани с храна и непреследвани от войската и полицията, докато германцитне се изтеглят от България?! Вие ли не знаете, че първоначално комунистите приеха плана на Багрянов, но след жестоко мъмрене от Москва се отметнаха от него, тъй като това пречеше на съветските планове за окупацията на България?!

За какъв венец на “антифашистката съпротива” говорите когато на 9 септемри с помощта на предатели като генерал Иван Маринов свалихте от власт продемократичното правителство на Константин Муравиев, което само за няколко дни възстанови политическите права и свободи на българските граждани, разпусна организациите с профашистка идеология, отмени антиеврейските закони и даде обща амнистия на политическите затворници, също така скъса дипломатическите отношения с Германия и й обяви война! Вие ли не знаете, че САЩ и Великобритания изразиха дипломатично несъгласие и резервираност от обявената от Съветския съюз война на България и последвалия преврат на 9 септември?!

Но вие сте безкрайно нагли – казвате, че паметници на Съветската армия имало във Виена и Берлин – да, улиците и площадите на тези градове са били постлани с трупове на загинали в боевете съветски войници. Къде у нас съветската армия води битки, къде загинаха съветски войници (ако не броим разстреляните за пиянство и мародерство)? Но вие трябва да оправдаете черното си предателство и затова с пяна на уста ще продължавате да защитавате една лъжа – тази за “светлата” дата 9 септември 1944 г.

Но за ваш ужас все повече хора, включително и младото поколение, което се опитвате да излъжете, датата 9 септември 1944 г. е най-черната дата в българската история. Знаят се имената и на предателите на българската национална независимост.

Написа: Борислав

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди.

Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили – и като индивиди, и като нация – тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили – и за които сме платили тежка цена.

3 мнения за “Спрете да словоблудствате, о, нагли и безочливи комунистически фарисеи и лицемери!

  1. Г-н Грънчаров,случайно да имате Нотата на Съветското правителство за обявяване на война на България от 5 септ.1944г. няма я никъде в интернет-пространството

    • Някъде бях срещал преди време тази нота, но сега нямам добър интернет и ще е цяло мъчение да я търся. Сигурен съм, че я четох. Потърсете, смятам, ще я намерите. Може да пишете писмо на И.Инджев, той може по-добре да Ви консултира по този въпрос, наскоро издаде книга по тия теми…

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s